V neděli na Sokolce hraje mladší žactvo, miniházenkáři jedou na turnaj do Stupavy

Vážení sportovní přátelé,

také o nadcházejícím víkendu bude horecká Sokolka žít házenou. Stane se tak v neděli 21. května, kdy po poledni bude na programu mistrovské utkání mladšího žactva. Ostatní mládežnická družstva TJ Sokol Horka nad Moravou bohužel tentokrát v domácím prostředí neuvidíme. Starší žáci totiž budou mít volno a dvě družstva miniházenkářů se vydají na velký mezinárodní turnaj do slovenské Stupavy.

DRUŽSTVO MLADŠÍHO ŽACTVA HORKY

v neděli 21. května od 13 hodin vyzve v sousedském derby tým HBC Olomouc 1966. Hráči Horky do tohoto mistrovského utkání Ligy Olomouckého kraje půjdou povzbuzeni výhrou z minulého týdne, kdy v domácím prostředí zdolali TJ Senici na Hané 20:15. Aktuálně patří Horce se ziskem 17 bodů 7. příčka tabulky.

Na vítězné vlně je ovšem i družstvo HBC Olomouc 1966, které bodovalo na hřišti SK HFP Prostějov výrazným rozdílem 27:4. V tabulce krajské soutěže tak olomoučtí hráči figurují s 18 body na 4. místě.

Šance obou týmů jsou tedy téměř vyrovnané a nedělní zápas slibuje zajímavou podívanou. Věřme, že se zásluhou diváků odehraje opět ve výborné atmosféře, která na Sokolce panovala při utkání proti Senici.

DVĚ DRUŽSTVA MINIHÁZENKÁŘŮ HORKY

se po oba víkendové dny 20. – 21. května zúčastní velkého mezinárodního turnaje PLAYMINIHANDBALL 2023 ve slovenské Stupavě. Místem konání jeho 14. ročníku bude tamní školní sportovní hala.

Horecké družstvo mladších miniházenkářů bylo vylosováno do skupiny, v níž ho čeká šestice soupeřů – Strojár Malacky A, HC Tatran Stupava B, Sokol Sokolnice, KH Kopřivnice, HŠK Legends Šaľa a HK Kúpele Bojnice.

Starší miniházenkáři Horky mají ve skupině osm soupeřů – Strojár Malacky, TJ Sokol Cífer, HK Kúpele Bojnice, Sokol Nové Bránice, HBC Olomouc 1966, Sokol Sokolnice a dvě družstva pořádajícího HC Tatran Stupava (A+C).

Přejeme horecké výpravě šťastnou cestu do Stupavy a co nejvíce herních úspěchů během celého turnaje. Pro příznivce horecké házené na závěr ještě důležitá informace: Výsledky obou družstev miniházenkářů Horky na tomto turnaji bude možné během soboty a neděle průběžně sledovat na stránkách HC Tatran Stupava: https://www.hctatranstupava.sk.