Ročník 1971-1972

Dochází znovu k vytvoření krajských svazů házené. Na popud oddílu házené proběhly oslavy
100. výročí založení TJ Sokol v Horce nad Moravou. Dohromady se dávají v oddíle žáci pod vedením Ing. Halašty. Od této doby, se dle dokladů, datuje dobrá úroveň mládežnické házené, i to, že oddíl znova začíná stavět na vlastních odchovancích. Nejdůležitější událostí z tohoto období je však zahájení výstavby šaten a sociálního zařízení. Rozsáhlá stavba jež je v současné době k vidění v házenkářském areálu. Díky velké angažovanosti Ing. Stajgra a Bubeníčka Františka byla stavba zahájena 3.3.1972 a začal ji oddíl s pouze 19člennou členskou základnou. Do rámce oslav 100 let TJ Sokol byl za velkého zájmu zařazen turnaj starších hráčů v České házené, který se jak po sportovní, tak i společenské stránce plně vydařil.

Z výsledků turnaje:

RH Olomouc Tatran Litovel 9:6
Sokol Horka nad Moravou MŽ Olomouc 3:3
Tatran Litovel MŽ Olomouc 7:9
RH Olomouc Sokol Horka nad Moravou 2:3
Sokol Horka nad Moravou Tatran Litovel 1:8
RH Olomouc MŽ Olomouc 8:3

Zápasy řídili sudí Winkler a Vymlátil.

Nejlepším hráčem byl vyhodnocen Vymlátil Jar. (Javur) z MŽ a nejlepším brankářem dr. Hubka z RH Olomouc. Byl to jeden z pokusů o zapojení starších hráčů do činnosti oddílu házené.

Družstvo mužů se rozšiřuje, přicházejí hráči: Kuba Miroslav, Psota Rostislav, Sacher Gustav, Kuba Radek, Přikryl Vojtěch a pro doplnění kádr družstva: Foukal, Štajgr, Halašta, Neplech, Zatloukal, Kozák, Stodola, Dvořák, Matýs, Tománek Alois. V konečném bilancování soutěže družstvo obsadilo 8. místo.