Ročník 1980-1981

Družstvo mužů je po podzimní části soutěže na 5. místě a v konečné bilanci okresního přeboru na tomto místě skončilo. Nejlepším střelcem družstva je opět Zatloukal s 85 brankami.

Družstvo dorostenců obsadilo v konečném hodnocení 6. místo a Prucek Pavel na 10. místě ve střelecké soutěži, družstvo bylo nejslušnějším v soutěži.

Mladší žáci hráli nadále mimo soutěž i pro velkou fluktuaci hráčů. Obsazují v hodnocení konečné 2. místo a Kovařík Milan vyhrál střeleckou soutěž s 51 brankami.

Miniházenkáři mají již problémy. Je jich málo, a tak v družstvu „zaskakují“ děvčata. Po skončení soutěže obsazují 3. místo a Rečka Robert pak 5. místo se 17 brankami mezi střelci. Utváří se starších žaček a hned hraje úspěšně v soutěži. Družstvo vede Ing. Dvořák, který vede současně i družstvo mladších žaček. Toto družstvo je úspěšnější a obsazuje v soutěži 2. místo. Mezi nejlepší hráčky patří Machátová Jitka a Nevěřilová Renata.

Za zmínku stojí již delší dobu se hrající tzv. „turnaj generací“. Hráči oddílu do 20 let, 20-30let, nad 30 let si vždy na zahájení nebo ukončení sezóny zahrají mezi sebou turnaj. Posezení při sportu má vždy ohlas. V závěru tohoto ročníku soutěží se konala menší oslava. L. Neplech, náš dlouholetý, dobrý, řekněme dosavadní nejlepší hráč horecké historie házené končil aktivní, závodní činnost. Dostal pěkný dárek na ukončení 25 leté činnosti. Pod záštitou VSH Olomouc bylo zorganizováno utkání na rozloučenou mezi jeho mateřským oddílem a výběrem hráčů okresu Olomouce, jeho vrstevníků, které si vybral. Byla to dobrá akce, i víceméně propagační, která splnila očekávání o důstojném se rozloučení hráče s aktivní činností. I když domácí prohráli 31:22, akce měla ohlas po celém regionu.