Ročník 2014-2015

Ročník 2014-2015 byl pro horeckou házenou přelomový. Po neúnavných snahách, se podařilo zajistit finanční prostředky na rekonstrukci sportovního areálu na Sokolce. V průběhu měsíců červenec – říjen 2014 došlo k tolik očekávané rekonstrukci, po jejíž realizaci jsme se mohli radovat ze dvou nových hřišť. Hřiště na malou kopanou a především hřiště na házenou. Slavnostní otevření proběhlo v polovině října. Zájem ze strany místních obyvatel o účast na slavnostním ceremoniálu byl veliký. Lidé, kteří byli již v důchodovém věku, vzpomínali na to, jaké to bylo dřív, když budovali areál Sokolky.
V průběhu podzimu jsme ještě nevyužili nových sportovních ploch, což družstva plnohodnotně začala využívat již na jaře 2015. Pomalu začalo „stěhování“ do našeho opravdového domovského prostředí. Na Sokolce začala trénovat všechna družstva vyjma těch nejmenších, tj. přípravky a mladších miniházenkářů, pro které z praktických důvodů bylo nejvýhodnější prostředí základní školy. Děti nám povyrostly a postoupily do starších kategorií. Celkem klub disponoval družstvy přípravky, mladšího a staršího minižactva, mladšího a staršího žactva a nově vzniknuvšího družstva mladších dorostenců. Nejvíce zastoupené jsou již tradičně družstva nejmenších, tedy mladšího a staršího minižactva.
Do sezóny vstoupila družstva miniházené 4+1 2. ročníkem turnaje „Házenkářské naděje“, který jsme pořádali v areálu ZŠ. Nadcházející den, tedy v neděli jsme uspořádali 1. ročník turnaje mladšího žactva, na kterém naše děti v konkurenci 6 družstev obsadily 3. místo za týmy Sokol Telnice a MHaK Martin /Sk/.
V listopadu 2014 jsme uspořádali již 3. ročník tradiční plesové veselice, která se tentokrát nesla v duchu pohádkových a filmových bytostí a které se zúčastnilo cca 80 hostů.
V průběhu zimní přestávky uspořádala naše družstva tradiční turnaje. Družstva minižactva sérii přípravných turnajů Mladší žactvo uspořádalo 3. ročník turnaje Winter Horka Cup a taktéž družstvo starších žáků svůj 3. ročník přípravného turnaje.
Na závěr soutěže jsme v červnu byli již po druhé v pořadí pověřeni Olomouckým krajským svazem házené uspořádáním 2. ročníku Superfinále, tentokrát v kategorii staršího minižactva.
Jako tečku za uplynulou sezónou udělal 13. ročník Memoriálu Vladislava Fleischmanna a 4. ročník turnaje v kategorii staré gardy, kterého se zúčastnily týmy Droždína, Olomouce, Brna a Horky. Domácí tým se umístil na posledním 4. místě, před kterým byla družstva Droždína, Olomouce a vítězného Brna.
Horecká házená se těšila stále větší oblibě. Bylo to znát i na podpoře místních firem a podnikatelů. Díky těmto se nám lépe dařilo realizovat myšlenky spojené se sportovní činností.