Ročník 2013-2014

Horečtí házenkáři vstoupili po letních prázdninách 2013 do další sportovní sezóny, ale ani o prázdninách nezaháleli. Družstva minižactva měla již v srpnu týden tréninků a týden příměstského tábora. Tohoto týdne plného her a soutěží se zúčastnily i děti, které neměly zatím zkušenosti s házenou a měly tak příležitost si vyzkoušet krásu této kolektivní hry.

Děti měly možnost navštívit olomoucký heliport a jeden den strávily na výletě v Čechách pod Kosířem, kde navštívily muzeum kočárů a také muzeum hasičské techniky

Mladší a starší žáci jeli na týdenní soustředění do Kostelce na Hané. Byl to týden, kde svěřenci našich trenérů třikrát denně trénovali a tím si mohli vyzkoušet svoji kondičku před nadcházející sezónou.

Prázdniny pak družstva zakončila sobotním turnajem pro mladší a starší minižáky (2. ročník turnaje „Házenkářské naděje“) a v neděli turnajem mladších žáků. I když v neděli z rána trochu pršelo, nakonec se počasí umoudřilo a vše mohlo být odehráno podle plánu.

V nadcházejících měsících děti trénovaly dvakrát až třikrát týdně, podle věkových kategorií a o víkendech.

V podzimní části soutěžního ročníku 2013/2014 se horeckým házenkářům dařilo dle očekávání a v konkurenci silných soupeřů se umístila jednotlivá družstva na očekávaných příčkách.

Nejmenší miniházenkáři/ky sice neměli dlouhodobou soutěž, ale jejich turnaje a zejména předvedené výkony na těchto ukázaly, že horecká házená má kvalitní základy na kterých se dá v budoucnu stavět. To samé se dá říci i o docházce na tréninky, na kterých bylo dětí, jako „smetí“. V průběhu zimní přestávky jsme uspořádali v tělocvičně ZŠ několik přípravných turnajů.

Družstvo mladšího žactva hrálo Olomouckou krajskou ligu, ve které se dle očekávání drželo v konkurenci 13-ti družstev ve středu tabulky (8. místo).

Výkladní skříní horecké házené bylo družstvo starších žáků, které stejně jako mladší žactvo hrálo Olomouckou krajskou ligu a v konkurenci 11-ti týmů obsadilo 6. místo, Mimo sportovní aktivity jsme se zapojili i do kulturního dění v obci a uspořádali jsme dne 22.11.2013 II. Plesovou veselici, která se tentokrát nesla v duchu Black and White.

Mladší žáci zahájili své přípravné turnaje 2. a 9. března, v Olomouci. Poslední víkend v měsíci březnu, tj. 29. resp. 20 března, jsme uspořádali turnaje pro družstva mladšího žactva, resp. starších žáků v hale ve Velké Bystřici. Od 5.4.2014 do 15.6.2014, čekaly družstva víkendy plné mistrovských utkání a turnajů.

Olomouckým krajským svazem házené jsme byli pověřeni organizací 1. ročníku Superfinále, závěrečného turnaje pro nejmenší, tedy staršího a mladšího minižactva, který jsme uspořádali, v areálu ZŠ o víkendu 7. – 8. 6. 2014.

Na zakončení sezóny nemohl chybět tradiční turnaj Staré gardy, 2. ročník turnaje Staré gardy – 12. ročník memoriálu Vladislava Fleischmanna, který se uskutečnil v sobotu 8. 6. 2013, v areálu ZŠ. Turnaje se zúčastnila družstva z Droždína, Uničova, Brna a samozřejmě domácího celku Horky. Turnaj vyhrálo družstvo Uničova, před domácím týmem. 3. místo obsadili hráči Brna před mohykány z Droždína.