Školní rok 2013 – 2014

30.5.2015 Prosenice

V pátek 30. 5. 2014 jsem se vydali na turnaj do Prosenic, místo školy. Hrálo se 2x8min. na dvě skupiny každý s každým ve skupině.

První zápas jsme hráli se ZŠ Jívovou.  Tento se zápas jsme hráli jen první poločas, který jsme vyhráli 4:2. Ale na druhý poločas jsme se vykašlali, přestali jsme si nahrávat, netrefovali jsme branky, a když už jsme se trefili do branky, tak přímo do brankaře. Nakonec jsme prohráli 4:7.

Druhý zápas jsme hráli s Prosenicemi 1. Před zápasem jsme si řekli, že zabereme a  vyhrajeme. V první poločase jsme otevřeli skóre, ale soupeř nás zaskočil začal střílet jeden gól za druhým. My jsme se opět netrefovali do brány anebo jsme nastřelovali brankaře. Nakonec jsem opět prohráli 4:12.

Na poslední zápas ve skupině nás čekala Velká Bystřice 1.  Před zápasem jsme si řekli, že vyhrajeme.  Na první poločas jsme hráli jen první dvě minuty. Po prvních dvou minutách jsme přestali bránit. Netrefovali jsme opět do branek. Nakonec jsme prohráli 6:15.

Ve skupině jsme skončili poslední. O sedmé a osmé místo jsme se utkali s Prosenice 2. Tento zápas byl jeden s mála, ve kterém jsme bojovali až dokonce. Vyhráli jsme 2:0. Na tomto turnaji jsme se umístili na 7.místě z osmi.

Výsledky

  Prosenice 1 V. Bystřice 1 Horka Jívová Pořadí, Body
Prosenice 1   2:12 12:4 17:13 2     4b
V. Bystřice 1 12:2   15:6 12:6 1     6b
Horka 4:12 6:15   4:7 4     0b
Jívová 13:17 6:12 7:4   3     2b

Sestava a branky: Michaela Jurečková 6, Kamila Jurečková 1, Lucie Jurečková 0, Damián Šrot 0,  Aleš Didi 9(vyhlášen nejlepší hráč družstva), Richard Hrachovina 1.

 

25.10.2013 DHK Zora Olomouc

V pátek 25.10.2013 v den voleb do parlamentu ČR jsme se zúčastnili prvního turnaje ve školní miniházené ve školním roce 2013/2014. Jak již bývá dobrým zvykem, vytvořily jsme v každé kategorii jedno družstvo.

Mini mladší jeli na turnaj v počtu 9-ti členů, který dával tušit, že by výsledky mohly být příznivé. I přes skutečnost, že se turnaje celkem zúčastnily pouze 3 družstva vč. našeho, jsme neoslnili. Vstup do prvního zápasu byl, přiznejme se, hrozný. Děti jako někdo přepnul a vše dělaly naopak. Jako příklady můžeme uvést střelbu přímo doprostřed brány, kde stál brankář. Po zisku míče hráči s tímto utíkali k autové čáře namísto toho, aby se snažili běžet na branku soupeře. Přihrávky byly adresovány obsazenému, nejdále postavenému hráči, namísto aby byly směřovány hráči stojícímu 1,5m vedle hráče s míče a jako perličku, když se některý hráč individuální akcí dostal až na čáru brankoviště soupeře, nikým neatakován, tak namísto střely na bránu se otočil a přihrál soupeři. Věci nevídané. Naštěstí v tomto duchu děti hrály pouze první poločas. V dalších okamžicích se naše hra zlepšila, ale na soupeře to nikdy nestačilo. Z našeho výkonu v prvním poločasu prvního utkání jakoby si vzal příklad i rozhodčí, jehož nepřesné výroky nás taktéž v mnohém (sic neúmyslně) poškodily a tím ovlivnili výsledek utkání. Z turnaje jsme si odvezli diplom za 3., ale poslední místo.

Sestava: Sadilová Aneta, Mandysová Sára, Kopernická Hana, Pečinka Vojtěch, Pisano Renato, Poštulka Matěj, Kräuter Martin, Krejčiřík Radek, Dudek Ernest.