Horecké týmy o víkendu ukončí jarní sezónu, na Sokolce uvidíme jen mladší žactvo

Vážení příznivci házenkářského míče,

je to trošku smutné konstatování, ale nadcházející víkend 27. – 28. května udělá tečku za mládežnickými soutěžemi sezóny 2022 – 2023, v kterých hraje čtveřice družstev TJ Sokol Horka nad Moravou.

Na našem domácím hřišti v areálu Sokolky končící soutěžní ročník vyprovodí do historie pouze tým mladšího žactva, neboť jak dvě družstva miniházenkářů, tak i celek starších žáků zakončí sezónu na hřištích soupeřů. Jaký program tedy o víkendu horecká družstva čeká?

MLADŠÍ MINIHÁZENKÁŘI HRAJÍ V NEDĚLI 28. 5. OD 9.00 SUPERFINÁLE V OSEKU NAD BEČVOU

Po absolvování sedmi jarních soutěžních turnajů čeká na horecké družstvo vrchol sezóny – Superfinále, kterého se v Oseku zúčastní všechny týmy, hrající v Olomouckém kraji v této věkové kategorii. Družstvo Horky do tohoto velkého turnaje půjde povzbuzeno dobrými výkony, které proti kvalitním soupeřům předvedlo o minulém víkendu na mezinárodním turnaji PLAYMINIHANDBALL ve slovenské Stupavě. Horečtí hráči v konečném součtu ze 14 zúčastněných družstev v kategorii mladší mini vybojovali krásné 7. místo.

STARŠÍ MINIHÁZENKÁŘE ČEKÁ V SOBOTU 27. 5. OD 9.00 SUPERFINÁLE V ŽERAVICÍCH

Také horecká kategorie starších mini si během minulé soboty a neděle užila velký turnaj ve Stupavě, kde z 18 zúčastněných týmů ze Slovenska a ČR vybojovala velmi pěkné 10. místo. Nadcházející sobotu 27. 5. se družstvo Horky vydá na Superfinále v Žeravicích. To završí sérii sedmi jarních soutěžních turnajů v rámci Olomouckého kraje. V Superfinále si zahrají všechna družstva, které jsme během jara na turnajích mohli vidět.

STARŠÍ ŽÁCI HRAJÍ V SOBOTU 27. 5. OD 12.00 NA HŘIŠTI KLUBU HÁZENÁ UNIČOV

Po dohrávce odloženého utkání ze začátku dubna, v kterém horečtí hráči ve středu 24. 5. na Sokolce zvítězili nad SK HFP Prostějov 30:27, čeká naše družstvo cesta do Uničova. Na tamním venkovním hřišti zakončí sezónu v Lize Olomouckého kraje proti sousedovi v tabulce – soupeři, který stejně jako Horka dosud uhrál šest bodů. Horka je při rovnosti bodů díky lepšímu skóre na 7. místě tabulky, Uničovu patří 8. příčka. Šance obou týmů jsou tedy vyrovnané. O vítězi tak rozhodne nejen aktuální forma, ale rovněž schopnost minimalizovat množství technických chyb, z kterých padají zcela zbytečné góly.

MLADŠÍ ŽACTVO HRAJE V NEDĚLI 28. 5. OD 15.00 NA SOKOLCE TAKÉ PROTI TÝMU SK HFP Prostějov

Půjde o dohrávku odloženého utkání Ligy Olomouckého kraje z března. Celek Prostějova v dosavadním průběhu soutěže příliš nebodoval, na svém kontě má pouze jedno vítězství,  dvě remízy a patnáct proher. Se čtyřmi získanými body je na 10. místě tabulky. Z mnohem lepší pozice půjde do zápasu horecké družstvo. Pokud zopakuje velmi dobrý výkon z minulé neděle, kdy výrazně přehrálo HBC Olomouc 26:12, může vylepšit svou bodovou bilanci i pozici v tabulce. V ní aktuálně zaujímá s 19 body 5. místo. Uvedená čísla tak jsou určitě nejlepší pozvánkou pro všechny příznivce horecké házené, aby v neděli vytvořili na Sokolce hráčům opravdu domácí prostředí a skvělou diváckou kulisu!

Horeckým týmům přejeme o víkendu co nejlepší herní pohodu a ještě lepší výsledky! Zároveň děkujeme všem fanouškům za povzbuzování během jarních zápasů. Velké poděkování patří trenérům a vedoucím jednotlivých družstev, stejně jako rodičům hráčů, kteří své ratolesti po celou sezónu podporovali. Těšíme se brzy na viděnou!