V neděli 30. dubna Sokolka opět ožije, hrají týmy mladšího žactva a starších žáků

POZOR ZMĚNA – VZHLEDEM K NEVLÍDNÉ PŘEDPOVĚDI POČASÍ, SE OBĚ UTKÁNÍ ODEHRAJÍ V HALE DHK ZORA OLOMOUC, UL. U STADIONU, V OLOMOUCI

Vážení příznivci mládežnické házené,

také během nadcházejícího víkendu bude možné shlédnout mistrovská utkání na hřišti horecké Sokolky. Věřme, že počasí bude stejně příznivé jako minulou neděli, kdy se – letos poprvé – dala hrát házená pod širým nebem. Oproti minulému týdnu tentokrát neuvidíme družstva miniházenkářů, kteří budou mít volno, ale můžeme se těšit na zápasy mladšího žactva a starších žáků. Obě družstva odehrají svá utkání v neděli 30. dubna.

MLADŠÍ ŽACTVO OD 13.00 PROTI TÝMU HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE

Domácí hráči mají možnost v dalším jarním kole Ligy Olomouckého kraje napravit svůj nevydařený výkon z minulého prohraného utkání proti Litovli. Nedělní soupeř – celek Velké Bystřice byl naproti tomu před týdnem úspěšnější, když zvítězil na hřišti Prostějova. Doposud Velká Bystřice nasbírala 10 bodů, což stačí na 9. místo tabulky. Horka je na tom o něco lépe, s 15 body je zatím na 5. příčce. Každopádně k zisku dalších bodů bude třeba, aby horecký tým předvedl soustředěný výkon bez zbytečných chyb. Doufejme, že se to podaří a diváci budou mít možnost po závěrečném hvizdu zatleskat radostnému vítěznému kolečku horeckého týmu.

STARŠÍ ŽÁCI V 15.00 NASTOUPÍ PROTI TATRANU LITOVEL

Dosavadní výsledky i postavení v tabulce favorizují pro toto utkání Ligy Olomouckého kraje družstvo Litovle. Se 17 získanými body mu patří 3. místo tabulky, naposledy litovelští hráči bodovali v Prostějově, kdy zvítězili 32:23. Celek Horky v minulém kole mistrovské soutěže prohrál s Velkou Bystřicí 22:35 a se 4 body zatím figuruje v tabulce na 7. příčce. Každopádně každý soupeř je hratelný a při odpovědném přístupu a minimu technických chyb lze vybojovat i se sebevětším favoritem dobrý výsledek. Držíme palce, ať se starším žákům Horky utkání proti Litovli co nejvíce vydaří.

Obě uvedená utkání nepochybně slibují zajímavou sportovní podívanou. Přijďme proto naše mladé házenkáře podpořit tím nejlepším možným způsobem – vytvořením opravdového domácí prostředí. Horka do toho!