Házenkáři Horky opět startují na obřím mezinárodním turnaji Prague Handball Cup

Už je to tady, dlouho očekávaná událost přichází! Hlavní město Praha se ve dnech 6. – 10. dubna stane dějištěm dalšího ročníku největšího evropského halového házenkářského turnaje mládežnických týmů. Letošního Prague Handball Cupu se účastní 571 družstev všech věkových mládežnických kategorií z 23 zemí Evropy.

Bez nadsázky tak platí, že Praha bude o Velikonocích žít házenou. Po čtvrtečním příjezdu zúčastněných týmů se po následující čtyři dny bude hrát v 25 halách po celé metropoli a součástí turnaje bude i doprovodný program.

Potěšitelné je, že v uvedené konkurenci nebudou ani letos chybět mladí házenkáři dvou žákovských družstev TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU. Stručně řečeno – Horka v Praze na mezinárodním fóru předvede, jak se má hrát házená 🙂

Ale konec legrace: Jako správní sportovci berou horečtí házenkáři účast na tomto velkém turnaji s respektem. Bude pro ně příležitostí poznat dosud neznámé soupeře a jejich herní pojetí, stejně jako příležitostí získat nové potřebné zkušenosti. 

I kdyby nakonec výsledky jednotlivých turnajových zápasů nebyly úplně podle představ, alespoň horečtí hráči přiloží své polínko do evropského házenkářského kotle. A to se rovněž počítá. V základní části turnaje odehrají horecká družstva po pěti utkáních. V případě úspěchu mohou postoupit do nedělního předkola, v němž půjde o postup do play off.

Horecká výprava 24 hráčů z obou žákovských družstev vyrazila v doprovodu trenérů do Prahy dnes, tedy ve čtvrtek 6. dubna časně ráno! Po příjezdu bude následovat ubytování v ZŠ naproti vršovickému nádraží, poté přijde na řadu procházka Prahou a další příjemné rozptýlení před pátečním ostrým startem turnaje. Jaký sportovní program na dva horecké týmy v hlavním městě čeká a jaké soupeře jim los v základní části turnaje přisoudil?

MLADŠÍ ŽACTVO

Na turnaji jsou zúčastněné týmy této věkové kategorie nalosovány do 13 základních skupin, Horce v její skupině určil los pětici soupeřů – po jednom z Německa, Estonska a Slovenska, zbývající dva celky jsou z ČR. Tři zápasy odehraje Horka v pátek a dva zápasy v sobotu.

V PÁTEK 7. DUBNA

bude mladší žactvo Horky hrát ve sportovní hale Oáza (Jeremenkova 1835/106, Praha 4 – Krč).

V 10.35 proti VfL Günzburg (Německo)

V 12.55 proti Põlva Käsipalliklubi (Estonsko)

V 17.35 proti HK Slavia VŠ Plzeň

V SOBOTU 8. DUBNA

se mladší žactvo Horky představí ve sportovní hale ve Kbelích (Toužimská 732, Praha 19 – Kbely)

V 10.35 proti pražskému týmu TJ Kobylisy

V 14.05 proti MháK Martin (Slovensko)

STARŠÍ ŽÁCI

Zúčastněná družstva této věkové kategorie byla nalosována do 16 základních skupin, Horce v její skupině určil los pětici soupeřů. Kromě dvou německých týmů jde o celky z Chorvatska, Rumunska a ČR. Rovněž starší žáci Horky v základní části budou hrát tři zápasy v pátek a dva zápasy v sobotu.

V PÁTEK 7. DUBNA

bude místem zápasů horeckých hráčů sportovní hala Eagles (Pálkařská 225, Praha 4 – Krč). Na hrací plochu nastoupí v těchto časech:

V 10.00 proti MRK Sesvete II Záhřeb (Chorvatsko)

V 14.40 proti AH CS Dinamo Bukurešť (Rumunsko)

V 17.35 proti Radebeuler HV Radebeul (Německo)

V SOBOTU 8. DUBNA

se zápasy této základní skupiny přesunou do sportovní haly Děkanka (Děkanská vinice I 987/5, Praha 4 – Nusle). Zde jsou časy utkání Horky následující:

V 10.35 proti SG Narva Berlín II (Německo)

V 14.40 proti Sokol Újezd u Brna

Držme palce, ať oba žákovské týmy naši obec Horku nad Moravou dobře reprezentují a probojují se v turnaji co nejdál. Přejeme jim také náležitou podporu v hledišti ze strany rodičů a dalších fandů, kteří se na pražský turnaj vypraví. Průběžné hodnocení horeckých týmů bude možné během turnaje sledovat na sociálních sítích. Na Facebooku: TJ Sokol Horka nad Moravou – házená, na Instagramu: hazena_horka nebo přímo na stránkách turnaje, konkrétně pak MLADŠÍ ŽACTVO na: https://www.phc.cz/vysledky/skupina/771  STARŠÍ ŽÁKY na: https://www.phc.cz/vysledky/skupina/675

Kromě samotných zápasů si početná horecká výprava najde čas na zábavu a užije si jarní Prahu i jinak. Kromě návštěvy laserového centra zavítá například v sobotu na světelnou show na Křižíkově fontáně, v pondělí před odjezdem domů zase horečtí hráči shlédnou v hlavní turnajové hale semifinálová a finálová utkání.

Dodejme, že účastí mladšího žactva a starších žáků horecká stopa na turnaji Prague Handball Cup nekončí. Mezi 267 rozhodčími z 25 zemí Evropy, kteří mají na starosti řízení obrovské porce zápasů, budou i Jirka Kräuter, Petr Ochmann a Kamil Petr – bývalí hráči, kteří ještě nedávno oblékali horecký dres. Kluci, ať se vám v Praze dobře píská!