Víkend házenkářů Horky: Starší mini do Oseku nad Bečvou, starší žáci do Uničova

Vážení příznivci házenkářského míče,

nová sezóna se pozvolna rozjíždí a během nadcházejícího víkendu se dvě družstva TJ Sokol Horka nad Moravou vrhnou do pořádné porce turnajových zápasů.

Zatímco starší miniházenkáře čeká první soutěžní turnaj nového ročníku 2022-2023, starší žáci se zúčastní přípravného turnaje před startem Ligy Olomouckého kraje. Oba turnaje však v Horce neuvidíme, hrají se na venkovních hřištích. Kdy a kam se tedy můžeme vypravit a podpořit horecké barvy?

V SOBOTU 10. ZÁŘÍ OD 9.30 V OSEKU NAD BEČVOU

můžeme fandit družstvu horeckého staršího minižactva. Za soupeře bude mít v prvním soutěžním turnaji nové sezóny družstva DHK Zora Olomouc A+B a domácího TJ Sokol Osek nad Bečvou. Těšíme se, že horecký tým zopakuje výborný výkon ze srpnového domácího turnaje, v němž v konkurenci deseti družstev z Moravy a Čech vybojoval skvělé 1. místo. Takže – Horka do toho!

V SOBOTU 10. ZÁŘÍ OD 9.00 V UNIČOVĚ

určitě ocení diváckou podporu horecké družstvo starších žáků. V přípravném turnaji ve venkovním areálu klubu Házená Uničov, ul. Pionýrů 1174, ho čekají čtyři utkání. Turnaj za účasti pěti družstev se bude hrát systémem každý s každým, hrací doba je stanovena na 2×14 minut. Ukončení turnaje je plánováno na 15.00. Podle rozlosování bude Horka hrát v těchto časech:

V 9.00 proti Házená Uničov

V 10.10 proti Tatranu Litovel

V 11.20 proti TJ Sokol Centrum Haná

V 12.30 proti HBC Olomouc 1966

Připomeňme, že na turnaj v Uničově se starší žáci Horky vydají týden po účasti na Házenkářském festivalu v Lovosicích, kde během tří dnů odehráli 7 utkání. V kategorii starších žáků startovalo v Lovosicích 24 týmů z celé ČR a horečtí kluci to v této konkurenci neměli lehké. Vždyť do kategorie starších žáků postoupili teprve před pár týdny, zatímco jejich soupeři byli převážně mnohem zkušenější „druhoročáci“.

Nicméně reprezentanti horeckých barev se v turnaji rozhodně neztratili. Třebaže v základní skupině nestačili na Sokol Velké Meziříčí, TJ Náchod, Sokol Centrum Haná a Duklu Praha, dokázali zvítězit 13:12 nad Lovci Lovosice a v základní skupině obsadili 5. místo.

Poté tým Horky nastoupil k utkáním o konečné umístění v turnajové tabulce kategorie starších žáků. V zápase o 17. – 20. místo prohrál s Loko České Budějovice 11:17, ale v následujícím utkání o 19. – 20. místo už byli horečtí kluci úspěšní a porazili Sokol Praha – Vršovice 15:8. Konečné 19. místo z 24 zúčastněných týmů není s ohledem na výše uvedené skutečnosti nijak špatné. A co hlavně – je vykoupeno spoustou nově získaných zkušeností, které se v nové soutěžní sezóně budou hráčům určitě hodit.