Bravo! Mladší žactvo Horky přivezlo z plážového turnaje v Praze dva poháry

Mladí horečtí házenkáři opět skvěle reprezentovali svůj klub! Ve dnech 25. – 27. června startovali na velkém, silně obsazeném turnaji v plážové házené Prague Open Beach Handball, kterého se v pěti kategoriích (od mladšího žactva až po dospělé) zúčastnilo 43 týmů z celé České republiky. Turnaj se uskutečnil v krásném areálu Beachklubu Ládví v Praze-Ďáblicích.

Přestože na písku hráli horečtí mládežníci házenou poprvé a bez potřebných zkušeností, vedli si nad očekávání skvěle. Během pátku, soboty i neděle předvedli v nových speciálních dresech parádní jízdu, ozdobenou výbornými výkony, když některé soupeře přehráli rozdílem třídy. V kategorii mladšího žactva, kde hrálo 14 družstev z celé České republiky, reprezentovaly Horku dva týmy. První s názvem Crazy Sheep, složený z chlapců a dívek, díky výborné hře postoupil až do nedělního finále. V něm k zisku zlatých medailí chyběla jen troška štěstí, ale i stříbrná pozice s krásným pohárem za druhé místo má v silné konkurenci obrovskou cenu.

Velice úspěšný byl na turnaji ve stejné věkové kategorii i druhý horecký tým s názvem Monkey Gang, složený pouze z chlapců. Ze 14 smíšených družstev (chlapců a dívek) skončil na pěkném 6. místě, avšak v kategorii sedmi chlapeckých týmů vybojoval krásné 3. místo! Také za toto umístění si horečtí kluci odváželi z Prahy další úžasný  pohár. V případě obou úspěšných družstev tak znovu může znít již tradiční heslo – HORKA JEDE!

Velký dík za skvělou reprezentaci horecké házené během celého turnaje patří i realizačnímu týmu mladšího žactva, který tvoří trenér Petr Němec a vedoucí družstva Andrea Hrachovinová. Jejich přičiněním se tak horecký klub stal v Olomouckém kraji průkopníkem na poli mládežnické plážové házené. Velké poděkování si zaslouží i za organizaci a vedení celé horecké výpravy do hlavního města.

„Obě naše družstva na pražském plážovém turnaji předváděla bojovnou a vysoce obětavou hru, zdárně se dokázala vypořádat s neskutečnou fyzickou zátěží a nástrahami zrádného písku. Oproti běžnému hřišti je na něm všechno těžší – běhání, kličky nebo odrazy,“ uvedl  trenér Petr Němec. „Klobouk dolů co vše oba naše týmy zvládly, s čím se musely porvat. Slunce, zrádný písek, úmorné horko, občas i déšť, silní soupeři… Třídenní turnaj byl pro nás velkým přínosem. Ukázal, jak jsou naši hráči a hráčky vybaveni po fyzické i mentální stránce, potvrdila se síla celého kolektivu, který může v budoucnu hodně dokázat,“ zhodnotil účast na turnaji Petr Němec.

V DRESU HORKY NA TURNAJI HRÁLI: 

Šimon Skřivánek, Václav Spáčil, Matěj Hanáček, Tomáš Sobek, Sára Hrachovinová, Klára Drozdová, Matyáš Niessner, Jakub Drozd, Adam Fiala, Matěj Kubín, Vojtěch Pešek, Martin Rusler, Milan Dokoupil, Radim Vánský, Ondřej Dvořák. Trenéři: Petr Němec, Andrea Hrachovinová.

JAK SE RODIL HORECKÝ ÚSPĚCH?

Především si v Praze museli hráči a hráčky Horky zvyknout na zcela jiná pravidla. Střídání hráčů v poli i v brance, menší hřiště – fyzicky náročnější, hrací doba je 2×10 minut, hraje se na sety, přičemž každý set se boduje samostatně. Zápas vyhrává ten, kdo získá výhru v obou setech. Pokud obě družstva získají z každého setu 1 bod, o vítězi rozhodne rozstřel – shoot-out. V tomto sportu platí, že za 1 gól se počítá 1 bod, ale pokud hráč udělá parádičku, např. dá-li gól z otočky o 360 stupňů nebo pokud vstřelí gól brankář, platí gól za 2 body.

PÁTEČNÍ VÝSLEDKY:

Crazy Sheep vs.

DHK Most 16:0, 21:8

Green Beans (Praha-Háje) 13:12, 19:7

Modrobílá síla (Praha-Vršovice) 19:8, 14:4

Monkey Gang vs.

Svatouši (Příbram) 19:11, 13:5

Chodovští mladíci (Praha-Chodov) 15:3, 18:4

Vršovická jízda (Praha-Vršovice) 18:1, 12:6

SOBOTNÍ VÝSLEDKY:

Crazy Sheep vs.

Žluté borkyně (Praha-Kobylisy) 5:13, 15:13, nájezdy 3:6
Tytöt (Písek) 9:15, 11:15

Raptors (Kostelec nad Labem) 16:12, 15:14
Monkey Gang (Horka) 11:16, 13:8, 8:6.


Monkey Gang vs.

Zelené Mamby (Praha-Háje) 17:10, 17:16
Pepiny (Milevsko) 15:11, 22:15
Black Angels (Most) 14:15, 15:7, 4:6
Crazy Sheep (Horka) 16:11, 8:13, 6:8

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY:

Crazy Sheep vs.

Žluté borkyně (Praha-Kobylisy) 22:11, 8:21, 5:2. Tímto vítězstvím si Horka vybojovala postup do finále.

Raptors (Kostelec nad Labem) – finálová bitva byla velice vyrovnaná, rozhodovalo se až v prodloužení po samostatných nájezdech. Konečný výsledek 1:2 na sety z pohledu horeckého týmu a krásné 2. místo v konečné turnajové tabulce.

Monkey Gang vs.

Black Angels (Most) 16:14, 20:12. Tímto vítězstvím si horecký tým zajistil boj o 5.-6. místo v turnaji.

Tytöt (Písek) 0:2 na sety. Tento výsledek horeckým chlapcům zajistil 6. místo v konečné turnajové tabulce smíšených družstev. Avšak mnohem větší radost měli ze 3. místa, které vybojovali v kategorii pouze chlapeckých družstev.

Smíšený tým Crazy Sheep, který v Praze na plážovém turnaji vybojoval krásné 2. místo ze 14 zúčastněných týmů.

Chlapecké družstvo Horky, hrající pod názvem Monkey Gang, vybojovalo 6. místo v kategorii smíšených družstev a krásné 3. místo v kategorii chlapeckých týmů.