Muži do Krmelína, mladší žactvo do Lovosic

Po nabitém programu během posledního týdne prázdnin nebudou horečtí házenkáři odpočívat ani v závěru prvního zářijového víkendu. Hned na dvou úrovních se představí týmy mužů a mladšího žactva.

MUŽI

V neděli 6. září se vydají k prvnímu mistrovskému utkání v nové sezóně v Moravskoslezské lize. Od 15.30 hod. nastoupí na hřišti TJ Sokol Krmelín proti velice silnému domácímu mužstvu, s nímž hráli již v uplynulém soutěžním ročníku.

„Přípravu na novou sezónu jsme zahájili v druhém srpnovém týdnu soustředěním v domácích podmínkách, které bylo zakončeno tradičním turnajem v areálu horecké Sokolky. Během přípravy jsme museli složit v podstatě nový tým, protože oproti minulé sezóně skončili hned čtyři hráči,“ uvedl vedoucí týmu/trenér Libor Vykydal.

Do mužstva nově přišli brankář Štěpán Vodička ze Sokola Velká Bystřice, Jiří Kubeček z HBC Olomouc 1966 a Adam Smahel z vlastního dorostu. „Potřebujeme se samozřejmě sehrát, ale jak ukázal domácí turnaj i zápas Českého poháru proti druholigovému Prostějovu, kluci by to měli zvládnout v brzké době.“ doplnil Libor Vykydal.

Kluci, držíme palce, ať v prvním mistráku v Krmelíně uhrajete co nejlepší výsledek!

MLADŠÍ ŽACTVO

Ve dnech 4. – 6. září bude náš klub reprezentovat na megaturnaji – Házenkářském festivalu v Lovosicích. Na něj se v kategorii mladšího žactva přihlásilo 24 družstev z celé republiky. Do bašty extraligové házené se náš výsledkově nejúspěšnější tým vydá po velice úspěšné účasti na domácím turnaji, hraném 30. srpna. V konkurenci osmi družstev z celé Moravy vybojoval krásné 3. místo.

O týden dříve naše mladší žactvo se skvěle předvedlo na velkém turnaji Holiday Cup 2020 ve Zlíně. (viz. odkaz https://www.hazenahorka.cz/druzstva/mladsi-zactvo/hodnoceni-2010-2015).

Předváděná hra a dosažené výsledky, podložené pilnou přípravou během letního třífazového soustředění, jsou vizitkou realizačního týmu. Trenér Petr Němec ve spolupráci s vedoucí týmu Andreou Hrachovinovou dokáže mladé naděje nejen dobře trénovat a koučovat, ale také správně motivovat. Věřme, že v mistrovské sezóně, do níž naše mladší žactvo vstoupí 20. září na domácím hřišti zápasy proti TJ Sokol Centrum Haná a Házená Uničov, se výborné výsledky z přípravného období potvrdí.

Kluci a holky, dokažte také na turnaji v Lovosicích, že stále platí vaše oblíbené heslo HORKA JEDE…

DALŠÍ MLÁDEŽNICKÁ DRUŽSTVA

O nadcházejícím víkendu mají po odehraných domácích turnajích volno a mohou odpočívat po probíhajících trénincích před novou sezónu. Ta jim začne až během víkendu 19. – 20. září.

Týká se to i družstva mladšího dorostu, kterému jsme v minulých dnech nakoukli do tréninkové „kuchyně“. Omlazený hráčský kádr čeká nelehká sezóna – opět v severomoravské skupině 2. ligy ČR mladšího dorostu.

„Naši hráči by měli své zkušenosti z minulého ročníku 2. ligy v nové sezóně zúročit. Na druhou stranu budeme hrát bez Jiřího Lépa, který přestoupil do HBC Olomouc 1966, chybět bude i Adam Smahel, přecházející do týmu mužů. Družstvo naopak posílí nováčci Vojta Pešek a Damián Šrot, kteří jsou sice věkově starší žáci, ale protože tuto kategorii jsme pro novou sezónu nepřihlásili do soutěže, oba ostaršení hráči přišli do mladších dorostenců,“ říká  trenér Libor Žůrek.

Oba nováčci již absolvovali srpnové týdenní soustředění v domácích podmínkách. Podle trenéra morálka všech hráčů v rámci letní přípravy byla vysoká. Nicméně přípravné období bylo specifické tím, že kluci vlivem Covid-19 pauzy nebyli v průběžném kontaktu se sportem více jak půl roku. To se významně podepsalo na fyzické kondici každého hráče a přineslo poznání, že opětovné nabírání kondičky bolí o to víc.

Dorostenci by chtěli v mistrovské soutěži odehrát mnohem vyrovnanější utkání a pomýšlí na lepší umístění než v uplynulé anulované sezóně. „Kluci mají potenciál předvádět hezkou házenou. Na druhou stranu netušíme v jaké kondici budou naši soupeři. Doufáme, že letos mile překvapíme,“ dodává Libor Žůrek.

Zbývá už je dodat, že na úvod nového ročníku 2. ligy ČR čeká naše mladší dorostence v neděli 20. září v domácím prostředí sousedské derby proti HBC Olomouc 1966.