Pozvánka na víkend 29. – 30. 8. 2020

Vážení příznivci házené,

po uplynulém víkendu, který patřil turnajům mužů a mladšího dorostu, přijdou nyní v areálu horecké Sokolky na řadu házenkářské hody i pro dvě mladší věkové kategorie. Na své si ale přijdou i fandové mužské házené díky utkání 1. kola Českého poháru.

V sobotu 29. 8. jsou na programu TURNAJE MLADŠÍHO A STARŠÍHO MINIŽACTVA se začátkem v 9.00 hod.

Utkání házenkářských nadějí tradičně bývají hodně bojovná, kluci a děvčata hrají s obrovským zaujetím a žádný míč pro ně není ztracený. O zajímavou podívanou tak v areálu Sokolky nebude nouze, navíc lze očekávat skvělou diváckou kulisu, která je pro hráče a hráčky tím nejlepším hnacím motorem. Vždyť turnaje se v obou kategoriích zúčastní 17 družstev. Nenechte si proto sobotní program ujít. Na turnaji se představí tato družstva:

SK HFP Prostějov, TJ Sokol Kostelec na Hané HK, TJ Holešov, Hoštěrádky-Rešov, TJ Házená Náchod, HK Ivančice, TJ Sokol Telnice, TJ Sokol Sokolnice, a samozřejmě i pořádající TJ Sokol Horka nad Moravou.

V sobotu 29. 8. od 17.00 hod. přijde na řadu UTKÁNÍ 1. KOLA ČESKÉHO POHÁRU V HÁZENÉ MUŽŮ. TJ Sokol Horka nad Moravou v něm přivítá TJ Sokol II Prostějov.

Horečtí hráči se v těchto dnech připravují na další sezónu v Moravskoslezské lize, kterou zahájí 6. září zápasem v Krmelíně. Během uplynulé soboty absolvovali tradiční turnaj v domácím prostředí, na který naváže další měření sil v úvodním kole Českého poháru. V sobotu na hráče Horky čeká velice zdatný soupeř, prostějovští házenkáři jsou účastníky 2. ligy. Přijďte proto horecké mužstvo povzbudit!

V neděli 30. 8. se uskuteční TURNAJ MLADŠÍHO ŽACTVA, který začne v 9.00 hod.

Hráči a hráčky této věkové kategorie předvádějí velice pohlednou házenou, která již snese přísnější měřítka. Potvrzují to i výkony týmu TJ Sokol Horka nad Moravou, který dlouhodobě „válí“ jak v mistrovské soutěži, tak na řadě turnajů. Např. o uplynulém víkendu se naše mladší žactvo, vedené Petrem Němcem a Andreou Hrachovinovou, skvěle prezentovalo na turnaji ve Zlíně. Věřme, že stejně úspěšné bude horecké družstvo také v závěru prvního zářijového týdne na velkém turnaji v severočeských Lovosicích.

Ale nepředbíhejme. Na domácím turnaji v neděli 30. 8. horecké družstvo mladšího žactva změří síly s týmy TJ Sokol Centrum Haná, SK HFP Prostějov, Sokol Ostrava, SK Žeravice, TJ Holešov, HK Ivančice a HBC Olomouc 1966.

Po oba dny – v sobotu i neděli – bude v areálu Sokolky pro děti připraven pestrý doprovodný program (skákací hrad, malování na obličej, dovednostní soutěže, aj.). Na své si přijdou taktéž milovníci dobrého jídla a pití, v udírně se bude připravovat uzené cigáro a kabanos a chybět nebudou ani tradiční pečené makrely.