Program našich týmů – 6. až 8. 12. 2019

Vážení sportovní příznivci,

následující víkend budou mít tři naše týmy opět napilno. Do házenkářských klání se pustí mladší dorost, mladší žactvo a rovněž mladší miniházenkáři.

MLADŠÍ DOROSTENCI jsou posledním týmem našeho klubu, který uzavře úvodní část soutěžní sezóny 2019/2020. V neděli 8. prosince nastoupí v BYSTŘICI POD HOSTÝNEM. Jde o závěrečné podzimní mistrovské utkání 2. ligy ČR mladšího dorostu, oblast severní Morava.

Domácí celek získal v dosavadním průběhu soutěže jen tři body (za výhru nad Rožnovem a za remízu s Novým Jičínem) a je na 10. místě tabulky. Tedy těsně před horeckým týmem, který na bodový zisk stále čeká. Je tak evidentní, že naši kluci budou mít tentokrát nejvíc hratelného soupeře a tedy i jedinečnou šanci bodově uspět. Tím spíš, že svěřencům trenéra Libora Žůrka se ve dvou posledních utkáních proti Kopřivnici a Litovli střelecky dařilo. I přes prohry si na své konto připsali v celkovém součtu 50 branek. Navíc náš hráč Adam Smahel během podzimu dal již 71 gólů a je tak třetím nejlepším střelcem celé soutěže.

Pokud se rozhodnete naše dorostence podpořit, musíte si přivstat, protože utkání v Bystřici pod Hostýnem (hala ve Fryčajově ulici) začíná v neděli již v 9.00 hod. Kluci, bojujte!

MLADŠÍ ŽACTVO se rovněž chystá na cestu – a to do Rožnova pod Radhoštěm. Od pátku 6. prosince do neděle 8. prosince se v tamní hale na Koryčanských Pasekách zúčastní silně obsazeného třídenního mezinárodního turnaje mladšího žactva DOBIÁŠ CUP 2019. Na turnaji bude startovat 13 družstev z Moravy a Slovenska, rozdělených do čtyř základních skupin.

Náš tým se v jediné čtyřčlenné skupině utká se SLOVANEM MODRA, HK IVANČICE a TATRANEM LITOVEL. První zápas naše družstvo čeká v pátek od 15.30 hod. s Litovlí, druhé utkání pak od 17.55 hod. proti Slovanu Modra. V sobotu od 9.45 hod. sehrají naši kluci a děvčata třetí zápas proti Ivančicím. Držíme palce a přejeme, ať horecký tým nechybí v dalších fázích turnaje!

STARŠÍ MINIHÁZENKÁŘI zavítají v sobotu 7. prosince na kvalitně obsazený Mikulášský turnaj do Ostravy, kde poměří síly s družstvy z Čech, Morovy a Slovenska.

MLADŠÍ MINIHÁZENKÁŘI se jako jediní představí na domácí půdě – v sobotu 7. prosince v tělocvičně základní školy v Horce nad Moravou. Od 9.00 hod. zde bude na programu turnaj za účasti pěti družstev: HÁZENÁ UNIČOV, HBC OLOMOUC 1966, BYSTŘICE POD HOSTÝNEM, TATRAN LITOVEL a samozřejmě domácího týmu. Ten se těší na všechny fanoušky a příznivce, kteří přijdou zafandit. Horka do toho!