Pozvánka 6.10.2019

POZOR ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ
Z důvodu nepřízně počasí se všechna sportovní klání uskuteční v sportovní hale v Senici na Hané, ul. Žižkov 300

Vážení příznivci horecké házené,

v neděli 6. října se můžeme těšit na další sérii utkání našich týmů v nové mistrovské sezóně. A že se na Sokolce bude opravdu na co dívat! Jen věřme, že dobré házené bude přát počasí a hráči nebudou muset hledat azyl pod střechou některé z hal v blízkém okolí. Které naše týmy tedy můžete v neděli přijít povzbudit?

V 8.30 hod. se v rámci krajské soutěže představí tým mladšího žactva v turnajovém klání proti SK HFP PROSTĚJOV a TJ SOKOL SENICE NA HANÉ. Šéftrenér žactva Petr Němec k nedělnímu programu říká: „Naše barvy budou hájit chlapci a děvčata, kteří letos jsou nováčky v kategorii mladšího žactva a vedou si velmi dobře. Zatím jsou stále bez ztráty kytičky a vedou průběžně ligovou tabulku před ostatními družstvy. Určitě budou chtít potvrdit roli favorita, ale jak víme, favorit to má vždy těžší, protože se od něho čeká výhra a to ho může psychicky svazovat. Ale my máme házenou velmi rádi, baví nás a hrajeme srdcem až do poslední vteřiny utkání.“ K slovům Petra Němce zbývá dodat už jen jediné: Přijďte naše mladé naděje podpořit, zafandit a zpříjemnit si nedělní dopoledne.

Ve 13 hodin nastoupí mladší dorost ve 2. lize ČR proti celku TJ SOKOL OSTRAVA. Zatímco minulou neděli bylo utkání našeho týmu proti Tatranu Litovel odloženo, ostravští dorostenci porazili béčko HCB Karviná 30:26 a po dvou kolech jsou se třemi body na 3. místě tabulky. „Čeká nás kvalitní soupeř, tradiční účastník druhé ligy, který k nám přijede v roli papírového favorita. Náš tým je kompletní a proto by měl předvést standardní výkon,“ konstatuje horecký trenér Libor Žůrek.

V 15 hodin muži přivítají v dalším kole Moravskoslezské ligy celek METEOR ORLOVÁ. Naši borci zatím v nové sezóně ještě nebodovali a naposledy prohráli na hřišti TJ Loko Suchdol nad Odrou 22:32. V neděli je navíc čeká silný soupeř z čela tabulky. Pesimismus ale určitě není na místě, v Suchdole i přes prohru naši hráči předvedli velmi dobrou hru, která je příslibem zisku bodů v dalších zápasech. „Proti Orlové, která je favoritem, se budeme snažit podat co nejlepší výkon. I přesto, že zatím jsme v nové sezóně ještě nehráli v kompletním složení, protože několik našich hráčů má stále zdravotní problémy,“ říká vedoucí mužstva/trenér Libor Vykydal.

V 17 hodin bude zahájeno utkání našich starších žáků proti družstvu TJ CENTRUM HANÁ. Naši kluci mají po dvou odehraných mistrovských zápasech Olomoucké krajské ligy stoprocentní úspěšnost. Po domácí vítězné premiéře dokázali uplynulou neděli vyhrát i na hřišti TJ Cement Hranice v poměru 32:23. Co od nedělního zápasu očekává horecký trenér Libor Žůrek? „Věřím, že navážeme na úvodní dva vítězné zápasy, kdy naši hru zdobila perfektní obrana a rychlý přechod do útoku.“

Komu můžeme fandit na venkovním hřišti? K výčtu plánovaných utkání horeckých týmů je třeba přičíst družstvo mladších miniházenkářů, které v sobotu 5. října zajíždí do Litovle. Na tamním hřišti bude od 9 hodin bojovat v krajské soutěži na turnaji s družstvy HBC OLOMOUC, TATRAN LITOVEL a HFP PROSTĚJOV.

Takže nezapomeňte: Sokolka bude v neděli opět žít házenou od rána až do večera. Přijďte proto naše hráče povzbudit, těší se na vaši podporu. Horka do toho!