Pozvánka – 28. a 29. 9. 2019

Vážení příznivci házenkářského míče,

nadcházející víkend bude v areálu Sokolky opět živo! A to jak v sobotu, tak v neděli, kdy se představí naše mládežnická družstva.

V sobotu 28. září ve 14 hodin bude zahájeno mistrovské utkání kola 2. ligy ČR mladšího dorostu v němž domácí tým TJ Sokol Horka bude hostit celek Tatranu Litovel. Půjde o druhé soutěžní utkání v nové sezóně. Naši dorostenci po úvodní prohře s TJ Rožnov pod Radhoštěm (31:38) budou mít možnost zabojovat o první body, byť to nebude snadné. Hráči Litovle v úvodním soutěžním utkání remizovali se Sokolem Ostrava 28:28, ale určitě v Horce neponechají nic náhodě.

„Čeká nás zkušený soupeř, pravidelný účastník dorostenecké ligy,“ říká domácí trenér Libor Žůrek. „Navíc bude mít tento zápas příchuť derby, neboť v Litovli někteří naši hráči hostovali v době, kdy jsme v Horce neměli dorostenecké družstvo. Věřím, že se naši kluci budou chtít vytáhnout a předvedou co nejlepší výkon,“ zdůrazňuje Libor Žůrek.

V neděli 29. září od 9 hodin se představí v domácím prostředí opět naše nejmenší naděje v kategorii mladšího minižactva. V nedělním turnaji se utkají s dvěma družstvy TJ Cement Hranice a dále s celkem DHK Zora Olomouc. Po odehrání všech zápasů a absolvování dovednostních disciplín, které bývají součástí turnajů této kategorie, uvolní hráči hřiště pro své o něco starší kolegy.

V 11 hodin totiž píšťalka rozhodčího zahájí další turnaj, tentokrát v kategorii starších minižáků. TJ Sokol Horka bude hostit dva týmy DHK Zora Olomouc a dále družstva TJ Sokol Kostelec na Hané a TJ Cement Hranice. Oba turnaje budou nepochybně podpořeny početnou diváckou návštěvou a tudíž i skvělou atmosférou, která k házené patří.

Na nadcházející víkend ladí formu i další dva naše týmy, které však soutěžní los posílá na hřiště soupeřů.

Starší žáci v sobotu 28. září v rámci Olomoucké krajské ligy zavítají do Hranic, kde se utkají s domácím celkem TJ Cement Hranice. Úvodní hvizd zazní již v 9.00 hod.

Družstvo mužů v neděli 29. září jede do Suchdola nad Odrou, kde utkání 4. kola Moravskoslezské ligy proti domácímu celku TJ Loko začne ve 14.30 hod.

Přejeme všem horeckým týmům úspěch i přízeň počasí. V případě domácích zápasů nezapomeňte přijít naše hráče povzbudit, určitě to ocení. Horka do toho!