Pozvánka – 3. 11. 2019

P

Vážení sportovní přátelé,

o nadcházejícím víkendu se můžeme opět těšit na dobrou házenou. V neděli 3. listopadu se v domácím prostředí horecké Sokolky představí tři naše týmy v bojích o mistrovské body.

PROGRAM NA NEDĚLI 3. LISTOPADU

V 11.30 hod. nastoupí starší žáci TJ Sokol Horka proti celku TJ Cement Hranice. Jde o utkání Olomoucké krajské ligy.Z nedávného vzájemného měření sil obou celků v Hranicích vyšel náš tým vítězně. „Do nedělního odvetného utkání půjdeme v roli papírového favorita, kterou ale musíme kvalitní hrou potvrdit. V domácím prostředí bychom měli pozici favorita zvládnout,“ zdůrazňuje Libor Žůrek, trenér domácího družstva.

Ve 13.00 hod. začne utkání mladšího dorostu – TJ Sokol Horka vs. SKH Polanka nad Odrou. V dalším kole 2. ligy ČR, oblast Severní Morava, narazí naši kluci na tým z čela tabulky. „Soupeř má ambice hrát o čelní příčky, čeká nás tvrdá hra, kterou tradičně praktikují týmy ze severní Moravy. Ale věřím, že bude i férová. Určitě je v našich silách zabojovat o cenné body,“ říká horecký trenér Libor Žůrek.

V 15.00 hod. odstartuje utkání mužů mezi TJ Sokol Horka a TJ Sokol Trnávka. Pikantní je, že s lídrem Moravskoslezské ligy budou naši hráči hrát podruhé v tomto týdnu. V pondělí 28. října totiž nastoupili v Trnávce k dohrávce odloženého zápasu ze začátku září. Odešli sice poraženi 18:28, ale zvláště v druhém poločase předvedli velmi dobrý výkon. „Druhý poločas jsme na rozdíl od první půle prohráli už jen o čtyři branky a přesvědčili se, že mužstvo Trnávky je hratelné,“ podotýká vedoucí horeckého týmu/trenér Libor Vykydal. „V neděli už budeme mít určitou výhodu, neboť soupeře máme zmapovaného a můžeme čekat zajímavé utkání,“ dodává. 

NA VENKOVNÍM HŘIŠTI BUDE HRÁT MLADŠÍ ŽACTVO

TJ Cement Hranice a SK Žeravice. To jsou soupeři družstva našeho mladšího žactva, které se v sobotu 2. listopadu představí na hřišti SK Žeravice, kde se opět bude hrát o body turnajovým způsobem.

Co lze od našich mladších žáků o víkendu očekávat? A jaké výkony v mistrovské soutěži dosud podávají? O tom hovoří jejich trenér a současně šéftrenér mládeže horeckého házenkářského klubu Petr Němec:

„Čas rychle letí a než jsme se rozkoukali ve vyšší kategorii mladšího žactva, pomalu se blíží konec podzimní části sezóny. Na čtyřech turnajích jsme odehráli 8 utkání a čekají nás poslední dvě kola. V tom předposledním nastoupíme v sobotu proti TJ Cement Hranice a proti nejlepšímu týmu soutěže z SK Žeravice a věříme, že soupeře potrápíme. Budeme se snažit odehrát utkání co nejlépe. Bohužel, na marodce máme tři zraněné hráče ze základní sestavy. Budeme tak muset povolat starší minižáky, ať si vyzkouší velkou házenou a pomohou nám odehrát obě utkání. V boji proti SK Žeravice bude podle mého rozhodovat každá chybička… Soupeř má velmi dobrý útok a my zase  dobrou obranu, což lze vyčíst i ze celkového skóre v tabulce ligy mladšího žactva. Ale ať vyhraje kdokoliv, budeme vítězové všichni… Hrajeme, protože nás házená baví a máme ji rádi.“ 

Pro úplnost dodejme, že během víkendu naopak budou odpočívat naše nejmladší naděje – dvě družstva miniházené mají volno.

Všem našim týmům držíme palce a přejeme co nejlepší výsledky! Nezapomeňte v neděli přijít naše hráče povzbudit. Horka do toho!