Starší žáci Horky jedou do Prahy na plážový turnaj Prague Open Beach Handball

A je to tady! Čekání skončilo, největší turnaj v plážové házené s názvem Prague Open Beach Handball otvírá své brány. Ve dnech 23. – 25. června bude sportovní areál v Praze – Ládví patřit dalšímu ročníku velkolepého setkání házenkářů z České republiky i ze zahraničí, kteří klasické hřiště vymění za písečné kurty. Na turnaji se představí týmy v několika věkových kategoriích. A stejně jako v minulých letech, ani tentokrát na něm nebudou chybět mladí házenkáři TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU.

Barvy našeho klubu bude reprezentovat družstvo starších žáků, které se v hlavním městě letos představí již potřetí. V lednu se zúčastnilo zimní varianty plážového turnaje ve vyhřívaných halách a v dubnu startovalo na obřím mezinárodním turnaji Prague Handball Cup 2023.

Nadcházející třídenní turnaj na pražském Ládví bude pro naše hráče, vedené trenéry Petrem Němcem a Janem Kostorkem, příjemnou a pohodovou tečkou za skončenou mistrovskou sezónou. V tamním sportovním areálu totiž bude již tradičně čas nejen na samotnou hru, ale i na zábavu a přátelská setkávání s dalšími hráči zúčastněných klubů.

Také letos turnaj ozdobí svérázné, často humorné názvy, pod nimiž budou zúčastněné týmy hrát. Horecká parta si pro letošek zvolila název BLACK PRINCESSES. Snad tyto mimikry přinesou hráčům štěstí a u soupeřů vzbudí náležitý respekt 🙂

Do Prahy horecká výprava vyráží v pátek 23. června ráno a již odpoledne čekají na hráče úvodní dvě utkání. Podle základního rozlosování sehrají starší žáci Horky alias BLACK PRINCESSES v dané turnajové skupině tyto zápasy:

PÁTEK 23. ČERVNA

v 15.30 proti týmu Zelenáči (Handball Úvaly)

v 17.30 proti týmu Kebab do ruky (Házená Mělník)

SOBOTA 24. ČERVNA

v 9.00 proti týmu Piešťanské hviezdy (MHK Piešťany)

v 12.00 proti týmu Zapík za frí (Házená Mělník)

v 16.00 proti týmu Lvíčata (žákovská reprezentace ČR)

v 18.30 proti týmu Vršovický bombarďáci (Sokol Vršovice)

V neděli přijdou na řadu vyřazovací utkání o konečné umístění a věřme, že do nich zasáhnou i naši kluci. Zvláště, když i letos budou mít patřičnou podporu v hledišti díky přítomným rodičům a dalším fandům, kteří se do Prahy vypraví. Loni se horečtí hráči probojovali ve své věkové kategorii až do finále a bylo by hezké, kdyby podobně bodovali i tentokrát. Navíc by co nejlepším konečným umístěním dali ten nejcennější dárek na rozloučenou trenérovi Petru Němcovi, který tímto turnajem končí po osmi úspěšných letech působení v horeckém klubu.