Házenkářské jaro se v neděli 12. března přihlásí o slovo

Zapomeňte na zimu, jaro je tu! Alespoň podle rozlosování házenkářských soutěží. Pravidelné tréninky během zimní přípravy, halové turnaje a v případě starších žáků i únorové soustředění na horách – to vše už je minulostí. O druhém březnovém víkendu vstoupí dva žákovské týmy TJ Sokol Horka nad Moravou do jarní části mistrovské sezóny 2022-2023.

Zatímco starší žáci i mladší žactvo se představí v neděli 12. března na palubovkách soupeřů, dvě horecká družstva miniházenkářů vstoupí do krajských soutěžních turnajů až o týden později.

STARŠÍ ŽÁCI HRAJÍ S HBC OLOMOUC

Horecké družstvo starších žáků čeká jarní premiéra na palubovce haly olomoucké Zory, kde v neděli 12. března v 11.00 nastoupí jako hosté proti domácímu HBC Olomouc. Zatímco Horka je po podzimu se 4 body na 7. místě tabulky Ligy Olomouckého kraje, družstvo HBC Olomouc je na tom o poznání lépe. S 11 body mu patří 3. příčka tabulky. Horečtí kluci určitě zabojují a budou chtít dokázat, že zimní přípravu, ozdobenou krásným pohárem za 2. místo na turnaji v plážové házené v Praze, neabsolvovali nadarmo.

Pro úplnost dodejme, že během jara odehrají starší žáci Horky v mistrovské soutěži 8 zápasů. Po třech úvodních zápasech na hřištích soupeřů se poprvé v domácím prostředí představí v neděli 16. dubna, kdy budou hostit celek Házená Velká Bystřice. Ještě před tímto utkáním se ve čtvrtek 6. dubna vydají opět do Prahy, kde až do velikonočního pondělí 10. dubna budou hrát na velkolepém mezinárodním turnaji Prague Handball Cup. 

MLADŠÍ ŽACTVO ZAJÍŽDÍ DO UNIČOVA

První z deseti jarních utkání Ligy Olomouckého kraje čeká horecké družstvo mladšího žactva v neděli 12. března v 10.00 na palubovce haly gymnázia v Uničově. Domácí družstvo Házená Uničov je po podzimu s 9 body na 8. místě tabulky, Horce s 10 získanými body patří 6. místo. Podle této bilance jsou šance obou týmů vcelku vyrovnané a dá se proto očekávat velice zajímavé utkání.

Také horecké mladší  žactvo v začátku jarní sezóny sehraje úvodní tři zápasy na venkovních hřištích. První domácí utkání přijde na řadu v neděli 16. dubna, kdy do Horky přijede celek TJ Sokol Centrum Haná. Podobně jako starší žáci, i mladší žactvo si o velikonočních svátcích „odskočí“ do Prahy na mezinárodní turnaj Prague Handball Cup, což pro celý tým bude nepochybně velký zážitek.

Oběma žákovským týmům přejeme hodně štěstí a držíme palce, ať první jarní body v neděli putují do Horky!