Hurá na prázdniny!

Milí příznivci našeho klubu,

házenkáři a házenkářky!

Nedohraná a ze známých důvodů anulovaná sezóna 2019 – 2020 je minulostí, nicméně v rámci možností jsme od začátku května do konce června stihli alespoň kvalitně potrénovat. V případě mládežnických týmů můžeme rovněž bilancovat několik úspěšně odehraných turnajů, připravených Olomouckým krajským svazem házené.

V minulých dnech léto nabralo na obrátkách a počínaje 1. červencem nastala doba prázdnin a dovolených. Letos sice bude částečně ovlivněna ještě přetrvávajícími opatření proti šíření koronaviru, ale určitě bude čas i prostor na obvyklý prázdninový program, na výlety, koupání a další radosti.

K době prázdnin a dovolených patří i poznávání nových kamarádů a přátel. Pokud přijde řeč na sport, pak od nich můžeme očekávat záludné laické otázky typu: „Když jsi házenkář, hraješ v útoku nebo v obraně?“ Nebo další perla: „Když říkáš, že hraješ na levém křídle, to znamená, že jsi levák?“

S úsměvem tedy vysvětlíme, jak se věci mají, že v házené všichni hráči útočí i brání, že praváci hrají vlevo a naopak leváci vpravo. Kamarádům tak rozšíříme obzory a možná i vzbudíme jejich zájem o náš sport, kdo ví…

Vítaným „náborem“ nových členů naší početné házenkářské party se může stát i tradiční příměstský tábor pro děti ročníků 2008 – 2014, který připravujeme na dny 24. – 28. srpna. V areálu Sokolky a přilehlých lokalitách čeká na všechny zúčastněné týden her, zábavy a řady soutěží. 

Až se nasytíme volných dnů a prázdninových zábav, můžeme se v druhé polovině srpna těšit na tradiční tréninkové soustředění našich týmů na Sokolce. Kromě posílení fyzičky zapracujeme také na nácviku herních variant, vypilujeme obrannou činnost i útočnou fázi, zkrátka uděláme vše, abychom do nové sezóny vstoupili v co nejlepší formě.

Ale ještě než se tak stane, vítanou prověrkou budou dva poslední srpnové víkendy, kdy na Sokolce budou na programu turnajová klání mládežnických družstev z celé republiky, s nimiž změří síly samozřejmě i naši hráči.

Ať se tedy doba prázdnin a dovolených vydaří podle vašich představ. A nezapomeňte, že v srpnu se do toho opět pustíme.

Hezké léto, přátelé!