Mladší žactvo Horky rozpálený písek přetavilo ve stříbro

Podařilo se! Na velkém turnaji v plážové házené Prague Open Beach Handball ve dnech 17. – 19. června mladší žactvo TJ Sokol Horka nad Moravou skvěle reprezentovalo náš klub a ve své věkové kategorii postoupilo až do finále.

V tomto dramatickém utkání chyběla horeckému týmu v samém závěru jen pověstná špetka štěstí. Jediný gól při samostatných nájezdech rozhodl o tom, že zlaté medaile získali hráči Kostelce nad Labem. Každopádně krásný pohár a stříbrné medaile pro horeckou výpravu za konečné 2. místo v konkurenci osmi týmů z celé ČR je úžasný výsledek!

Úspěch je o to cennější, že po celé tři dny se 7. ročník plážového turnaje hrál za velkého vedra pod palbou ostrých slunečních paprsků. Během závěrečného dne šplhala teplota až k 37 stupňům ve stínu a na rozpálených pískových hřištích to bylo ještě horší. Hráči všech zúčastněných klubů (od žáků až po dospělé) si tak sáhli až na dno svých sil.

Současný tým mladšího žactva Horky navázal na stejně úspěšnou hru horeckých barev v loňském ročníku tohoto plážového turnaje. Také tehdy si naši žáci odváželi z Prahy pohár za 2. místo v kategorii smíšených družstev a další pohár za 3. místo v ryze chlapecké kategorii.

Jak se nejnovější úspěch mladšího žactva Horky během tří dnů v beach areálu na pražském Ládví rodil?

V pátek 17. června odehrál tým Horky, hrající pod názvem VÝBĚR Z HROZNŮ 2022 během odpoledne dvě utkání. V prvním porazil celek MODROBÍLÁ SÍLA (TJ Sokol Praha – Vršovice) 2:0 na sety, (první set 19:2, druhý set 17:4).

Zápas protidívkám zLITTLE FALCONS (TJ Poruba) již tak snadný nebyl, nicméně výhru 2:0 na sety rovněž slavily horecké hrozny, byť po velkém boji v samotném závěru. Výsledky setů: 22:12 a 22:21.

V sobotu 18. června čtvrt hodiny po poledni nastupovala Horka proti dívčímu týmu ŽABIČKY (HC Háje Praha 2). V tomto utkání šlo o první místo ve skupině, v sázce byla účast v semifinále. Vítaným faktorem pro vývoj zápasu byli rodiče několika horeckých hráčů, kteří neváhali přijet vydatně fandit celému týmu. Podařilo se, tentokrát šlo o jasnou horeckou výhru v obou setech 17:5 a 21:8, celkově na sety opět 2:0. Po tomto utkání přišla týmu vhod odpolední relaxace při prohlídce Prahy. Cílem byla Kampa, Karlův most, úzká ulička na Čertovce, Václavák a další známá místa.

Po třech utkáních ve dvou dnech (zisk 6 bodů, skóre 118:52 a 1. místo ve skupině) bylo jasné, že si Horka vybojovala postup do nedělního semifinále. Hrálo se 19. června již v 9.15, kdy písečné kurty ještě nebyly tolik rozpálené. V utkání proti dívčímu celku PEPINY(HC Milevsko) vyhrála Horka 2:0 na sety (první set 17:11, druhý 17:12) a zajistila si účast v odpoledním finále!

Bitva o 1. místo proti týmu MINI RAPTORS (Házená Kostelec nad Labem) nezačala pro Horku příznivě, zpočátku prohrávala 0:5, ale postupně se dařilo náskok soupeře dotahovat. V závěru prvního setu přišel obrat a horecký tým vyhrál úvodní set 18:15. Bohužel v druhém setu se již tolik nedařilo, soupeř z Kostelce nad Labem využil svých předností a výhrou 20:8 srovnal poměr setů na 1:1.

O zlatu a stříbru tak rozhodovaly samostatné nájezdy (shot-outy). Při nich byli horečtí střelci úspěšní jen dvakrát, zatímco hráči soupeře třikrát. Vrtkavé štěstí se tak přiklonilo na jejich stranu, ale horečtí hráči nemusejí být zklamaní. Vždyť přetavit rozpálený písek ve stříbro by nedokázal ani žádný středověký alchymista!

Stříbrné medaile pro Horku vybojovali:

Milan Dokoupil, Martin Rusler, Radim Vánský, Matěj Hoferek, Lukáš Rusler, Matyáš Niessner, Tomáš Herold, David Jenš, Veronika Tinklová, Šimon Matušek, Adam Fiala a Sebastián Šrot. Trenéři Petr Němec a Andrea Hrachovinová.

Je třeba poděkovat a smeknout před všemi za to, jak se dokázali porvat s velkým teplem a nástrahami písku. Poděkování patří i rodičům hráčů za skvělé povzbuzování během soboty a neděle. A ještě jedna dobrá zpráva na závěr. Pokud by pořadatelé z pražského Ládví chtěli příští ročník turnaje přesunout na Saharu – žádný problém. Po uplynulém žhavém víkendu má Horka natrénováno 🙂

Úspěšný tým TJ Sokol Horka nad Moravou, který na plážovém turnaji v Praze vybojoval pohár a stříbrné medaile za 2. místo v kategorii mladšího žactva.