Mladší žactvo Horky míří na Prague Handball Cup 2022

Už je to tady! Mladí horečtí házenkáři vyráží na největší mezinárodní halový turnaj v házené pro mládež – Prague Handball Cup! Koná se ve velikonočních dnech 15. – 18. dubna a pro házenkářskou pomlázku je vyhrazeno více než 25 sportovních hal po celé Praze.

Na obřím turnaji se ve všech mládežnických kategoriích chlapců i dívek představí 377 týmů z 15 evropských zemí. Největší zastoupení mají kluby z České republiky, Slovenska, Dánska, Německa, Maďarska či Belgie, nechybí ale ani mladí házenkáři z Francie, Švédska, Nizozemska nebo Finska.

Horeckou házenou bude v této společnosti reprezentovat družstvo mladšího žactva, které v základní části turnaje ve skupině MD09 čekají dva soupeři z České republiky a tři zahraniční – z Belgie, Rakouska a Slovenska. Zatímco v pátek bude horecký tým hrát v hale Kotlářka v Praze 6 – Dejvicích, v sobotu se přesune na opačný konec metropole – do haly ve Štěrboholích v Praze 10. Zde je přehled zápasů základní části:

Pátek 15. dubna – hala Kotlářka

Ulice Na Kotlářce 1, Praha 6 Dejvice. (Spojení MHD: Metro A Hradčanská, bus 131 do stanice Na Santince).

11.45 – TJ Sokol Horka nad Moravou – MháK Martin II (Slovensko)

14.05 – TJ Sokol Horka nad Moravou – HC Schoten (Belgie)

18.45 – TJ Sokol Horka nad Moravou – Lokomotiva Louny

Sobota 16. dubna – hala Štěrboholy

Ulice U školy 430, Praha 10 – Štěrboholy. (Spojení MHD: Metro A Depo Hostivař, bus 163, 208 do stanice Škola Štěrboholy).

9.25 – TJ Sokol Horka nad Moravou – Házená Mělník

14.40 – TJ Sokol Horka nad Moravou – Brixton Fire Krems & Langenlois (Rakousko)

Držme horeckému týmu palce, ať si v těchto zápasech vytvoří co nejlepší pozici pro další fázi turnaje. V neděli 17. dubna budou totiž na programu turnajová utkání play-off, v pondělí 18. dubna se pak již představí nejúspěšnější týmy, bojující o špici turnajové tabulky v každé kategorii.

Dobrá zpráva na závěr: Pořadatelé turnaje slibují, že průběh všech utkání bude možné sledovat díky on-line zápisům na webové stránce www.phc.cz. K dispozici zde budou i výsledky jednotlivých zápasů a po turnaji i podrobné statistiky.

Vážení příznivci horecké házené, přejeme Vám pěkné Velikonoce a pokud se nedostanete do Prahy, nezapomeňte fandit našim mladým talentům prostřednictvím internetovému on-line přenosu. Horka do toho!