Hola, hola, jarní sezóna volá!

Milí házenkáři, milé házenkářky, vážení sportovní přátelé,

zimní příprava je minulostí a na dveře už klepe začátek jarní části rozehrané sezóny 2021 – 2022! Jaké házenkářské jaro v Horce nad Moravou bude? Nakolik se podaří minimalizovat doznívání „covidové“ doby? Ta se bohužel negativně podepsala na částečném úbytku členské, respektive hráčské základny, pocítili jsme rovněž omezené možnosti trénování a pořádání přípravných utkání. S tímto problémem se ostatně musí vyrovnávat i řada jiných sportů.

I přes tyto obtíže se náš oddíl házené během zimního období popasoval s danou situací velmi dobře. Podařilo se uspořádat kvalitní domácí turnaj mužů na palubovce haly olomoucké Zory, činily se rovněž žákovské týmy – mladší žactvo i dvě družstva miniházené. Po zimním soustředění na horách si nejmladší hráčské kategorie úspěšně vedly na turnajích, pořádaných naším oddílem ve sportovní hale v Senici na Hané. Zúčastnily se jich mimo jiné i týmy z velkých klubů jako např. HC Zlín, HCB Karviná, Sokol Praha – Vršovice nebo 1. SC Bohumín 98.

„Ze všech stran slyšíme, jak se naše děti nehýbou, sedí doma u počítačů, mobilů a tabletů, v lepším případě je pro ně nadstandardním pohybem poflakování se po ulicích. To chceme změnit a dětem opět nabídnout smysluplnou volnočasovou aktivitu v kolektivu, který utužuje a formuje jejich morální profil,“ říká Libor Žůrek, předseda oddílu házené TJ Sokol Horka nad Moravou.

„Pro jaro jsme si proto vytyčili nabídnout dětem a jejich rodičům sportovní vyžití ve volném čase právě v házené. Jakmile to počasí dovolí, opět se z hal a tělocvičen přesuneme do našeho domovského areálu na Sokolce, kde budeme trénovat, pořádat mistrovská utkání a turnaje,“ dodává Libor Žůrek.

Na léto horečtí házenkáři plánují i další aktivity, a to nejen pro mládež. Chybět samozřejmě nemůže ani další ročník srpnového příměstského tábora pro děti školního věku, který se těší stále většímu zájmu. Programovou nabídku pro jarní a letní období, včetně pozvánek na soutěžní utkání i turnaje, budou tradičně přinášet naše webové stránky www.hazenahorka.cz. V neposlední řadě připomenou i oslavy 65. výročí založení oddílu házené v Horce nad Moravou.

Takže – házenkářské jaro vítej a otvírej náruč!