Pozvánka na neděli 27. 9. a pondělí 28. 9.

POZOR ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ UTKÁNÍ.

Vzhledem k nepřízni počasí, která je předpovídána šarlatány z různých meteostanic, jsme nuceni nedělní a pondělní utkání přesunout do sportovní haly v Olšanech u Prostějova 218, 798 14 Olšany u Prostějova.

Vážení sportovní přátelé,

na poslední zářijovou neděli je pro vás opět připraveno bohaté házenkářské menu. Hřiště TJ Sokol Horka nad Moravou na Sokolce bude dějištěm mistrovských utkání našich družstev mladšího žactva, mladšího dorostu a mužů. Na házenou ale bude možné vyrazit také následující den – v pondělí 28. září. O státním svátku totiž tým mužů sehraje na Sokolce další mistrovský zápas.

V NEDĚLI 27. ZÁŘÍ

V 11.00 hod. začne utkání mladšího žactva TJ Sokol Horka – TJ Cement Hranice.

V druhém kole Ligy Olomouckého kraje mladšího žactva by horecké naděje měly potvrdit výborné výsledky z úvodního kola mistrovské soutěže. Uplynulou neděli náš tým vedený Petrem Němcem a Andreou Hrachovinovou porazil TJ Sokol Centrum Haná B 21:12 a družstvo Házená Uničov 31:7. Nejbližší soupeř Horky – TJ Cement Hranice – naopak v úvodu soutěže neuspěl. Prohrál s SK Žeravice 7:21 a naprosto stejným poměrem prohrál s TJ Sokol Senice. Takže – kluci a holky, co oblékáte tradiční zelený dres – potvrďte, že nadále platí vaše oblíbené heslo HORKA JEDE!

Ve 13.00 hod. nastoupí mladší dorost TJ Sokol Horka proti TJ Sokol Ostrava.

Přestože půjde již o druhé kolo severomoravské skupiny 2. ligy ČR mladšího dorostu, pro obě družstva to bude premiéra v novém soutěžním ročníku. První podzimní mistrák mezi Horkou a HBC Olomouc 1966 byl uplynulou neděli odložen z důvodu nepříznivé zdravotní situace v olomouckém týmu, rovněž ostravský tým měl úvodní zápas soutěže proti TJ Cement Hranice odložen. Držme tedy palce, ať naše dorostenecké družstvo pod taktovkou trenéra Libora Žůrka odstartuje do nové sezóny co nejlépe!

V 15.00 hod. bude zahájeno utkání mužů mezi TJ Sokol Horka a TJ Lokomotiva Suchdol nad Odrou.

Moravskoslezská liga mužů pokračuje čtvrtým kolem a na domácí mužstvo, které je zatím s jedním získaným bodem na 8. místě tabulky, čeká opravdu silný soupeř. Minulou neděli sice Suchdol prohrál na hřišti TJ Sokol Trnávka 16:28, ale jinak body rozhodně nerozdává. V tabulce soutěže mu po třetím kole patří se čtyřmi body 5. příčka. „Soupeře známe z minulé sezóny, kdy se trvale pohyboval na špici tabulky. K utkání bychom měli nastoupit stejně jako uplynulou neděli v kompletní sestavě a pokusíme se navázat na dobré výkony z úvodních kol podzimní části soutěže,“ říká vedoucí mužstva/trenér Libor Vykydal.

V PONDĚLÍ 28. ZÁŘÍ

V 15.00 hod. zazní úvodní hvizd utkání mužů – TJ Sokol Horka vyzve HC Hlučín.

Během 24 hodin nastoupí domácí mužstvo v den státního svátku k dalšímu mistrovskému zápasu v Moravskoslezské lize. Tým Hlučína minulý týden prohrál na hřišti TJ Sokol Droždín nejtěsnějším rozdílem 24:25 a v tabulce mu se ziskem dvou bodů zatím patří 6. místo. „Hlučín hrál v minulých sezónách v jiné skupině Moravskoslezské ligy, takže jsme se s ním dosud v zápasech o mistrovské body nepotkali. Máme s ním zkušenost jen z turnajů, ale to nelze brát jako měřítko,“ uvádí vedoucí mužstva/trenér Libor Vykydal. Hráči Hlučína na horecké Sokolce rovněž nastoupí k druhému mistráku během 24 hodin, předcházející den totiž budou hostit Meteor Orlová. Bude tak zajímavé sledovat, kterému z obou týmů zůstane na pondělí více sil.

Nezapomeňte jak v neděli, tak v pondělí přijít horecké týmy povzbudit, budou to potřebovat! Horka do toho!