Hodnocení 2021-2022

Hodnocení Jarní sezóny 2021-2022 – mladší žactvo

Po  podzimním  celkovém vítězství ve skupině II., jsme postoupili do vyšší skupiny I., kde jsme se potkali s kvalitními soupeři a družstvy, kteří hráli velmi dobře a se svou herní kvalitou předváděli házenou na úrovni. A tak se nám rozběhla druhá část sezóny….

Bohužel se nám rozbíhala velmi pomalu a hlavně po zdravotní stránce hráčů to nebylo dle našich představ. Bohužel z celkového počtu 10 hráčů a 1 hráčky to bylo velmi špatné. Na TJ jsme se scházeli někdy i jen v 5 nebo jsme museli občas trénink zrušit. V takovém malém počtu se opravdu nedalo trénovat a museli jsme řešit operativní varianty, které nebyly ku prospěchu výkonu celého družstva, ale jen jedinců a tak jsme museli občas pracovat na zlepšování samotných hráčů a maximálně zlepšování osobní obrany po celém hřišti. I tak to bylo velmi omezené. S postupem času jsme docházku zlepšili a začali pracovat na zlepšení herního obrazu celého družstva. Změna se dostavila  již na turnaji v Praze, kde jsme odehráli všechna utkání se zvednutou hlavou…a tady se vše začalo obracet k lepšímu. Po tomto turnaji jsme i v naší lize Olomouckého kraje začali soupeře pomalu přehrávat a až na pár herních výpadků v utkání, kdy byli soupeři opravdu nad naše síly /Velká Bystřice, Centrum Haná A/  jsme skvěle finišovali k výbornému celkovému výsledku celé sezóny 2021/2022 mladších žáků. V posledních utkáních jsme postupně porazili všechny adepty na konečné umístění 3.místa a již jedno kolo před koncem mohli slavit předčasně 3.místo ze 16 družstev a i tento skvělý finiš a závěr celé poslední sezóny našich mladších žáků v LOK I.

Konec byl pro nás nečekaný, ale za to vybojovaný a kolektivním výkonem potěšujíc a radostný.

Děkujeme všem hráčům i hráčce za skvělou sezónu ne jen pro 3.místu v lize LOK, ale  hlavně za kolektivní přístup nejenom na hřišti, ale i mimo něj. Zimní soustředění, přípravné turnaje a v neposlední řadě odměnou za celou sezónu na plážové házené v Praze – Prague Open Beach Handball, kde jsme skončili až ve finále a i přes prohru o 1 branku udělali radost nejen sobě a trenérům, ale i širokému okolí…což funguje jako skvělá reklama, že i na Hané v malé skromné vesničce se hraje velmi dobrá házená a měli by s námi kdykoliv a kdekoliv počítat !!!!

Úspěchy malého/velkého družstva v ročníku 2021/2022

Přípravný domácí turnaj „ Házenkářské naděje“

1.místo / 6 družstev – 2.  HCB OKD Karviná   3.   1.SC Bohumín

Prague Cup 2022

10.-18.místo / 56. Družstev

Liga Olomouckého kraje

3.místo / 17.družstev – 1. Házená Velká Bystřice   2. Sokol Centrum Haná A

Beach Handball Prague Open 2022

2. místo / 9 družstev  – 1. Kostelec nad Labem   3. Milevsko

Je třeba také poděkovat hráčům minižactva staršího, (Jakub, Váňa,  David Jašíček, Vít Nemrava a Lukáš Rusler),kteří absolvovali utkání s námi, tak jim patří velké díky.

A v neposlední řadě musíme poděkovat všem rodičům, fanouškům a rodinám, kteří nám fandili a podporovali po celou dobu sezóny a museli to i s námi trenéry vydržet… J

DĚKUJEME !!!!

Horka jede !!!!

17.-19.6.2022               Prague Open Beach Handball

Rychle to uteklo….a máme tu opět turnaj v plážové házené. Je to taková třešnička na dortu za uplynulou sezónou a dá se říct, že velmi úspěšnou. Všichni hráči i hračka si to zaslouží. Vedení klubu se také rozhodlo, že za odměnu to celému družstvu zaplatí, aby si to všichni užili a měli na co vzpomínat. Tropické teploty o víkendu nám ubíraly na síle, ale věříli jsme, že to společnými silami zvládneme…

Házená nás všechny baví…. kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv. Prostě je to naše láska

snad na celý život. Podle toho také vypadá vše kolem nás.

A to také zde na Beach Handball Prague Open.

Hráli jsme si a dělali si radost nejen hrou a výsledky, ale hlavně zážitky, na které budeme vzpomínat.

Jak se říká těžko na cvičišti lehko na bojišti. Přípravné tréninky v Křelově v Beach areálu nám byly opravdu přínosem. Všichni se naučili všemu, a to nás dělá připravenými. V pátek jsme rozjeli dvěma vítězstvími naši úspěšnou cestu.

Výběr z hroznů vs. Modrobílá síla (Sokol Vršovice) 19:2, 17:4 2:0

Little Falcons (TJ Sokol Poruba) 22:12, 22:21 2:0

V sobotu jsme pokračovali v důležitém utkání o 1.místo. V tabulce jsme bojovali v písku proti družstvu Žabek z HC Háje Praha. Do utkání jsme šli nahecovaní nejen od trenérů, ale i od rodičů, kteří nám přijeli fandit a povzbudit nás. Od prvních vteřin utkání jsme hráli tak, jak jsme si řekli a byla radost se na VŠECHNY dívat a sledovat potěšení všech ze hry. Po konečném hvizdu rozhodčího byl stav pro nás 2:0 na sety.

Výběr z hroznů vs. Žabky ( HC Háje Praha) 17:5, 21:8, 2:0. Tímto výsledkem jsme přímo postoupili do semifinále. Po odehrání utkání a poobědvání, jsme vyrazili do víru velkoměsta. Cílem byla Kampa, Karlův Most, úzká ulička na Čertovce a pro některé i Primark..

Všichni si to užívali až neskutečně pozitivně…..a tak to má být. Už nyní plánují příští rok a vymýšlejí nové pojmenování pro dvě přihlášena družstva.

Závěrem chceme moc poděkovat a smeknout před všemi, za to jak se musí porvat s velkým teplem a nástrahami písku…. Horka jede ……..!!!!

Po třech utkáních ve dvou dnech (zisk 6 bodů, skóre 118:52 a 1. místo ve skupině) bylo jasné, že jsme si vybojovali postup do nedělního semifinále. Hrálo se 19. června již v 9.15, kdy písečné kurty ještě nebyly tolik rozpálené. V utkání proti dívčímu celku PEPINY(HC Milevsko) vyhrála Horka 2:0 na sety (první set 17:11, druhý 17:12) a zajistila si účast v odpoledním finále!
Bitva o 1. místo proti týmu MINI RAPTORS (Házená Kostelec nad Labem) nezačala pro Horku příznivě, zpočátku prohrávala 0:5, ale postupně se dařilo náskok soupeře dotahovat. V závěru prvního setu přišel obrat a horecký tým vyhrál úvodní set 18:15. Bohužel v druhém setu se již tolik nedařilo, soupeř z Kostelce nad Labem využil svých předností a výhrou 20:8 srovnal poměr setů na 1:1.
O zlatu a stříbru tak rozhodovaly samostatné nájezdy (shot-outy). Při nich byli horečtí střelci úspěšní jen dvakrát, zatímco hráči soupeře třikrát. Vrtkavé štěstí se tak přiklonilo na jejich stranu, ale horečtí hráči nemusejí být zklamaní. Vždyť přetavit rozpálený písek ve stříbro by nedokázal ani žádný středověký alchymista!

Stříbrné medaile pro Horku vybojovali:

Hráči, hráčky: Milan Dokoupil, Martin Rusler, Radim Vánský, Matěj Hoferek, Lukáš Rusler, Matyáš Niessner, Tomáš Herold, David Jenš, Veronika Tinklová, Šimon Matušek, Adam Fiala a Sebastián Šrot.

Trenéři: Petr Němec a Andrea Hrachovinová.

11.06.2022                   8.kolo LOK mladší žactvo 1

HBC Olomouc A – TJ Sokol Horka nad Moravou                   13:30(8:18) shot-out 3:10

Sestava a branky: Vánský Radim 7/0, Niessner Matyáš 5/1, Matušek Šimon 2/0,Hoferek Matěj 2/0, Jenš David 1/0, Fiala Adam 1/0, Tinklová Veronika 1/0, Rusler Lukáš 0 Brankář: Dokoupil Milan 1/0  11%, Rusler Martin 10/0  54,5% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

SK Žeravice – TJ Sokol Horka nad Moravou                           15:27(9:16) shot-out 7:6

Sestava a branky: Vánský Radim 7/0, Niessner Matyáš 5/0, Jenš David 5/1, Matušek Šimon 2/0, Hoferek Matěj 2/0, Tinklová Veronika 1/0, Rusler Lukáš 1/0, Fiala Adam 0, Brankář: Dokoupil Milan 1/0  33%, Rusler Martin 3/0  68,8% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

Po včerejším posledním 8.kole ligy Olomouckého kraje skupiny 1, jsme potvrdili náš herní vzestup a velkým rozdílem porazili oba soupeře. Oproti prvním zápasům, kdy jsme vyhráli, byla hra o dost aktivnější a v obraně agresivnější. Brankové výsledky jsou až na druhém místě. Nejdůležitější je zvýšená aktivita všech hráčů a Verči na palubovce v jakékoliv herní situaci. Není opravdu možné hodnotit zlepšení jednotlivců, protože je to výborná práce CELÉHO týmu, který táhne za jeden provaz. Jen takový tým dosáhne těch nejlepších výsledků. Markantní herní rozdíl a aktivitou všech hráčů je mezi podzimní části, kdy jsme vyhráli základní ll. skupinu a postoupili do skupiny l. nejlepších týmů z Olomouckého kraje. Věděli jsme, že ve skupině l. to nebude vůbec lehké a budeme se snažit co nejvíce soupeře potrápit a předvézt, že i v Horce se hraje kvalitní házená. 3.místem z celkového počtu 17 družstev je to skvělý výsledek. Překvapili jsme všechny, ale nejvíce sebe. Zjistili jsme, že házená je pro nás více než koníček…. prostě je to srdcovka . A když se hraje a bojuje srdíčkem, vždy je na konci radost, nadšení z výhry a pocit, který je pro děti k nezaplacení a vzpomínky jsou věčné. Prostě třešnička na dortu.

Celý realizační tým má velkou radost z toho co všichni dokázali během pár posledních měsíců a co předvádějí na hřišti…

HORKA JEDE…!!!!!! vystihuje úplně vše….

Je třeba rodičům  za přízeň v hledišti na všech turnajích a zápasech, poděkovat za krásný pohár celému družstvu a také za dárek v podobě vymazleného banneru od pana Herolda pro náš tým.

Máme vás moc rádi, jste naším 8 hráčem na hřišti.

Dohrávka 29.05.2022                               3.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Horka nad Moravou – SK Žeravice/Velká Bystřice A                       27:17(17:10) shot-out 6:5

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Cement Hranice                           19:15(12:9) shot-out 10:8

Po sobotní nečekané a výborné hře, kdy jsme se nezalekli velkých a rychlých hráčů i hráček soupeře a vyhráli utkání proti favoritovi TJ Cementu Hranice a také slavili výhru proti dívčímu družstvu SK Žeravice/Velká Bystřice A jsme druhý den měli odvetu s oběma soupeři na domácí půdě. Byla to dohrávka ze třetího kola, kdy jsme nemohli utkání pořádat z důvodu marodky. Do obou utkání jsme šli s cílem si užít poslední zápasy v kategorii mladšího žactva a zúročit naše postupné zlepšení v jarní části sezóny 2021/2022 na domácí půdě v Horce na Sokolce. V prvním utkání proti Hranicím nám začátek utkání nevyšel a tahali jsme za kratší konec. Po oddechovém time out-u jsme zcela změnili taktiku a hru a ze stavu 3-6 otočili na poločasový výsledek 11-9. V shot-out jsme přidali vítězství a tak si rozdíl navýšili na 12-9. V druhé části utkání jsme pokračovali s cílem minimalizovat chyby a být úspěšnějším ve střeleckém zakončení. To se povedlo a mohli jsme s radostí slavit velmi důležité vítězství a posun v tabulce výš k medailovým pozicím. V našem volnu, kdy hráli proti sobě oba naši soupeři jsme nečekaně zjistili, že máme v rukou výborné umístění již kolo před koncem naší ligy LOK 1 při zaváhání družstva Tatran Litovel. Takže jsme šli do posledního utkání zcela naplno. Hráči nevěděli o této skutečnosti, aby jim to nesvazovalo ruce a nohy. Utkání proti SK Žeravice/Velká Bystřice A jsme měli již od začátku ve svých rukou a užívali si každou vteřinu na hřišti. Všichni podali neskutečný výkon, bojovnost, obětavost, spolupráci, které nás po posledním zapískání rozhodčího vystřelilo na 3.místo v tabulce ze kterého nás už nemohl nikdo ohrozit.

Konečné 3.místo z 17 družstev v sezóně 2021/2022 je úžasné!!!!

Propukly bujaré oslavy jak na hřišti tak i po skončení utkání i s rodiči a vedením klubu.

Děkujeme za podporu fanoušků a rodičů jak v hledišti, tak i na dálku.

Za 14 dní máme poslední kolo, které se bude odehrávat v Žeravicích a soupeřem nám budou tým domácích a družstvo HBC Olomouc.

Horka jede…..

Utkání Horka/Hranice

Sestava a branky: Vánský Radim 7/2, Rusler Martin 6/1, Jenš David 2/0, Niessner Matyáš 2/0, Hoferek Matěj 1/0, Dokoupil Milan 1/0, Fiala Adam 0, Rusler Lukáš 0, Tinklová Veronika 0 Brankář: Dokoupil Milan 52,6%, Rusler Martin 57,2% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

Utkání Horka/Žeravice

Sestava a branky: Rusler Martin 10/0, Vánský Radim 6/0, Niessner Matyáš 4/0, Jenš David 2/0, Hoferek Matěj 2/0, Rusler Lukáš 1/0, Nemrava Vít 1/0, Fiala Adam 0 Brankář: Dokoupil Milan 1/0 48,3%, Rusler Martin 66,7% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

28.05.2022                               7.kolo LOK mladší žactvo 1

SK Žeravice/Velká Bystřice A – TJ Sokol Horka nad Moravou               11:26(5:13) shot-out 8:5

Tento víkend jsme po dlouhé době sehráli dvě utkání opět ve Velké Bystřici. Prvním soupeřem nám bylo dívčí družstvo složené z hráček Žeravic a domácího týmu A.

Do utkání jsme nastoupili s odhodláním nepodcenit soupeřky i přes jejich umístění ve spodních částech tabulky. Bohužel jsme první tři minuty trochu zaspali, ale rychle jsme zareagovali a s plněním pokynů jsme začali být více pohyblivější a ráznější v obraně i v zakončování. Poločas jsme vyhráli 5:13, shot-out 8:5 a tak start do druhé poloviny jsme ještě navýšili na poločasových 5:14. Do druhé části jsme šli s nasazením nic nepodcenit a dovézt utkání do vítězného konce. Vše se podařilo a mohli jsme slavit další výhru, ale hlavně dobrý pocit s odvedené hry.

Velké díky za pomoc s maximálním nasazením staršímu minižákovi Lukáši R. I přes zranění bojoval jako lev.

Děkujeme rodičům a fanouškům za podporu !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 5/0, Rusler Martin 3/0, Jenš David 6/0, Niessner Matyáš 5/0, Dokoupil Milan 2/0, Fiala Adam 1/0, Hoferek Matěj 1/0, Rusler Lukáš 2/0, Tinklová Veronika 1/0

Brankář: Dokoupil Milan 43,8%, Rusler Martin 77,7%,

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

Druhým soupeřem na palubovce ve Velké Bystřici nám bylo družstvo Hranic. Dle průběžného umístění v tabulce bylo družstvo na velmi dobré pozici a dělilo se s Litovlí o 3. místo. Do utkání jsme šli unaveni z předchozího utkání, kdy jsme měli jen 9 hráčů, z toho 2 brankáře a dva zraněné hráče. Neměli jsme co ztratit, jen získat. Začátek utkání byl jak v krásném snu, průběžně jsme vedli až 8:1 a na hřišti dominovali. Škoda, že jsme nevyužili dalších 5 po sobě jdoucích šancí v zakončení a dali soupeři šanci se nadechnout. Hra z naší strany byla energická, v obranné fázi důsledná a kombinačně velmi pohledná a úspěšná. Bylo radost se na všechny na hřišti dívat. V poločasových shot-out-ech jsme také vyhráli a šli do druhého poločasu s náskokem 10:15. Druhý poločas jsme začali skvěle  skóre navýšili až na 11:19 a v utkání jsme si drželi klidový náskok. Bohužel nám pomalu docházely síly, soupeř měl výhodu 13 hráčů v sestavě a točil dvě šestky, takže byl stále čerstvý. Ale my jsme zápas i přesto zvládli a vyhráli 19:22. Nečekaně jsme soupeře zaskočili a předvedli naše postupné zlepšení, které nás těšilo víc než výhra…celé družstvo mělo skvělý pocit, jak zvládli obě utkání a zvedli si sebevědomí a chuť do nedělní odvety se stejnými družstvy. Jak to? Tyto soupeře jsme měli hostit ve 3. kole na naší palubovce, ale z důvodu marodky se utkání musela odložit na termín 29.5.2022. Tak se budeme těšit a uděláme vše pro to, abychom opravdu potvrdili zlepšení celého týmu a přiblížili se medailovému umístění v lize Olomouckého kraje mladšího žactva I.

Zveme vás zítra na odvetné utkání v Horce nad Moravou v 14:00 na Sokolce.

Házené zdar…..

Horka jede !!!!

Velké díky za pomoc s maximálním nasazením staršímu minižákovi Lukáši R. a mladší žačce Veronice Tinklové, kteří i přes zranění bojovali na maximum.

Děkujeme rodičům a fanouškům za dopravu a podporu !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 9/0, Jenš David 1/0, Niessner Matyáš 1/1, Fiala Adam 2/0, Hoferek Matěj 2/0, Rusler Lukáš 0,
Tinklová Veronika 0 Brankář: Dokoupil Milan 1/0  37,5%, Rusler Martin 5/0 55%Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

TJ Sokol Horka nad Moravou – Házená Velká Bystřice         21:30(11:14) shot-out 11:15

V tomto druhém utkání 6.kola, jsme narazili na soupeře umístěného průběžně na 1.místě ligové tabulky. Celý zápas jsme se snažili být rovnocenným soupeřem, ale protivník byl rychlejší, pohyblivější a střelecky úspěšnější. Postupně nám soupeř brankově utíkal, ale hráli jsme obětavě a nemáme se za co stydět. I když jsme se již zlepšili, máme ještě stále co dohánět….

Gratulujeme soupeři k výhře a k upevnění na 1.místě v tabulce.

Opět musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám velmi pomohli. Rádi je opět uvidíme v dalších zápasech našeho družstva. (Nemrava Vít, Jašíček David, Rusler Lukáš)

Děkujeme rodičům a fanouškům za podporu !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 7/0, Rusler Martin 5/0, Jenš David 3/0, Matušek Šimon 2/0, Niessner Matyáš 1/0, Dokoupil Milan 1/0, Fiala Adam 1/0, Hoferek Matěj 1/0, Rusler Lukáš, Nemrava Vít, Jašíček David, Brankář: Dokoupil Milan 30%, Rusler Martin 16,7%, Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

22.05.2022                               6.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Tatran Litovel      20:14(9:10) shot-out 8:8

V prvním utkání jsme soupeři podlehli při divoké přestřelce, kde nefungovala ani jedna z obran 27:36. Proto jsme chtěli soupeři předvést minimálně zlepšení hry jak v útoku, tak i v obraně.

Od prvních vteřin to byl boj zcela vyrovnaný a obě družstva předváděla velmi pěknou házenou. My jsme v době, když jsme vedli 5:4, nevyužili velmi dobře rozehraný zápas na naši stranu a nepřesnými přihrávkami k jasnému zakončení dali tak velkou šanci soupeři utkání otočit v jeho prospěch. A to se také stalo. Poločas vyhrál soupeř 9:10. V poločasových shou-out-ech jsme jen remizovali 8:8.

O přestávce jsme si připomněli, jak se dá každé utkání vyhrát a jak bojovat, kdy není nic ztraceno. Dál není co rozvádět ……byl to nejkvalitnější 2.poločas z celého jara. Za 20 minut druhého poločasu přes naši skvělou obranu prošly do brány jen 4branky a k tomu není co dodat.

Krásný zápas s rozdílnými poločasy a sladkou tečkou na konci.

Musíme vyzdvihnout 2 hráče … Matyáše Niessnera, který se velmi zlepšil a jeho obrana a útočná fáze nás velmi těší a také je třeba se sklonit před výkonem Radima Vánského, který nejen tento zápas, ale i ten druhý proti soupeři z Velké Bystřice  odehrál s výronem v kotníku, kdy po posledním utkání a po sundání bandáže ho měl jak tenisák…

Opět musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám velmi pomohli. Rádi je opět uvidíme v dalších zápasech našeho družstva. (Nemrava Vít, Jašíček David, Rusler Lukáš)

Děkujeme rodičům a fanouškům za podporu !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 8/1, Niessner Matyáš 5/0, Jenš David 2/1, Matušek Šimon 2/1, Rusler Martin 1/0, Dokoupil Milan 1/0, Rusler Lukáš , Fiala Adam, Hoferek Matěj, Nemrava Vít, Jašíček David Brankář: Rusler Martin 50%, Dokoupil Milan 10%, Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

08.05.2022                               5.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Sokol Centrum Haná A    13:34(6:17) shot-out 6:18

V tomto utkání, i když to tak nevypadá podle skóre, tak kluci odvedli na hřišti maximum. Soupeř je opravdu velmi pohyblivý, přesnější a hraje velmi rychlou házenou. My zaostáváme, ale bojujeme a to je to nejdůležitější. Házená nás baví i v těchto těžkých situacích a posouvá nás dále kupředu.

Soupeři blahopřejeme k vítězství…

Opět musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám pomohli v utkání (Váňa Jakub, Nemrava Vít, Jašíček David, Rusler Lukáš)

Sestava a branky: Vánský Radim 6/0, Niessner Matyáš 2/0, Jenš David 2/0, Rusler Martin 1/0, Fiala Adam 1/0, Hoferek Matěj 1/0, Váňa Jakub, Nemrava Vít, Rusler Lukáš, Jašíček David, Herold Tomáš Brankář: Rusler Martin 37,5%, Dokoupil Milan 12,5%

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

08.05.2022                               5.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Horka nad Moravou – SK HFP Prostějov    21:18(10:5) shot-out 4:5

Tento víkend, jsme měli opravdu napilno a tím pádem i velkou fyzickou zátěž. Na plánu byla tři utkání, která jak víme, nemají v naší TOP skupině lehkého soupeře. Do prvního utkání jsme nastoupili velmi aktivně a úspěšně. Soupeř nám dával více prostoru i šancí k zakončování pěknými brankami. Již ve 4. minutě jsme vedli 5:1 a postupně až 9:4. Poločas vyzněl lépe pro naše barvy…stav 10:5 svítil na světelné tabuli v 15. minutě. Bohužel nám nevyšly shot-outy a tak jsme těsně prohráli 4:5.

Do druhé části utkání jsme tedy šli za stavu 10:6 zápas nezdramatizovat a uhrát tak další 2 body do tabulky. Až do 10. minuty se zápas vyvíjel bohužel zcela vyrovnaně a to zásluhou dvou faktorů. Tím prvním byl velmi vysoký a přesnou střelbou hrající hostující hráč Dominik Julínek, který nám dělal z dálky opravdu velké problémy a druhým faktorem bylo našich pár, ale velmi důležitých neproměněných střel. V obraně na Dominika jsme vyzkoušeli mnoho variant, ale až ta poslední nám začala vycházet a to díky těsné a rychlé obraně Matyáše Niessnera, který svým rychlým přistupováním i těsnou obranou bez nahrávky, dával protihráči minimum prostoru k zakončování.

Od této chvíle jsme úspěšnými střelami, soupeři odskočili na rozdíl tří branek a v závěru navýšili i na čtyři, ale soupeř ještě v posledních vteřinách korigoval na konečný výsledek 21:18.

Opět musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám pomohli v zápase a zaslouží poděkovaní za nebojácnost a velkou snahu ve hře kdekoliv na hřišti. Rádi je uvidíme v dalších

zápasech našeho družstva na hříšti. !!!!

( Váňa Jakub, Nemrava Vít, Jašíček David, Rusler Lukáš)

Sestava a branky: Vánský Radim 10/1, Rusler Martin 5/0, Jenš David 4/0, Niessner Matyáš 1/0, Rusler Lukáš 1/0, Fiala Adam, Hoferek Matěj, Nemrava Vít, Váňa Jakub, Jašíček David,

Herold Tomáš

Brankář: Rusler Martin 0%, Dokoupil Milan 45,4%,

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr


23.04.2022                               4.kolo LOK mladší žactvo 1  

HBC Olomouc – TJ Sokol Horka nad Moravou 14:19 (10:13)

SK Žeravice – TJ Sokol Horka nad Moravou 22:30 (8:9)

Po odloženém třetím kole z důvodu vysoké nemocnosti, jsme se vrhli do čtvrtého kola na palubovce haly DHK Zora Olomouc. Los nám vybral za soupeře HBC Olomouc a SK Žeravice. Drobná zranění některých hráčů z Prague Handball Cupu, oslabila náš tým mladších žáků a museli jsme o pomoc požádat starší minižáky Vítka Nemravu a Lukáše Ruslera.

Zápas s týmem HBC byl hodně vyrovnaný, první část osobní obrany se nám povedla, ale také bylo vidět, že ubrala našim borcům hodně sil. Po kratičké přestávce se nám nepodařilo vybojovat shot-outy, které jsme prohráli 5:8 a dobrovolně tak přidělili soupeři jednu branku. První část tak skončila za stavu 10:13 pro Horku. V druhém poločase se nám dlouho nedařilo vstřelit branku, ale nakonec se přeci jen potvrdila naše převaha. Hráči se snažili vybojovat míč, povedlo se i několik rychlých, úspěšně zakončených útoků a zápas zaslouženě skončil výhrou 19:14.

Sestava a branky: Jenš David 2/0, Fiala Adam 0/0, Niessner Matyáš 4/0, Herold Tomáš 0/0, Nemrava Vít 0/0, Vánský Radim 6/1, Rusler Lukáš 5/1, Matušek Šimon 2/0, Tinklová Veronika 0/0, Dokoupil Milan 0/0, Rusler Martin 0/0.

Brankáři: Dokoupil Milan, Rusler Martin

Trenéři: Kostorek Jan, Hrachovinová Andrea, Rusler René


Do druhého zápasu s SK Žeravice jsme nastupovali s obavou, zda jsme v předchozím souboji úplně neztratili veškeré síly. Osobní obrana nebyla příliš přesvědčivá, vyčerpání bylo opravdu vidět, ale nakonec jsme první část uhájili s převahou dvou branek 9:7. V následných shot-outech jsme také příliš nepřesvědčili a opět jsme při prohře 4:7 soupeři darovali jednu branku. Poločas tak skončil 9:8 pro naše barvy. Druhý poločas byl mnohem živější a i na hráčích bylo vidět nadšení pro hru. Sice jsme za 20 minut hry obdrželi 14 branek, ale také jsme 21 branek soupeři nadělili. Hráči se snažili prosazovat, měli přesné přihrávky a téměř každý útok úspěšně zakončili. Krásnou tečkou byl v poslední minutě proměněný sedmimetrový hod našeho „malého“ Vítka, který uzavřel „horeckou jízdu“ na konečný výsledek 30:22.

Sestava a branky: Jenš David 6/1, Fiala Adam 1/0, Niessner Matyáš 3/0, Herold Tomáš 0/0, Nemrava Vít 0/1, Vánský Radim 10/0, Rusler Lukáš 0/0, Matušek Šimon 3/1, Tinklová Veronika 0/0, Dokoupil Milan 0/0, Rusler Martin 6/0.

Brankáři: Dokoupil Milan, Rusler Martin

Trenéři: Kostorek Jan, Hrachovinová Andrea, Rusler René

Fotogalerie

14. – 18. 4. 2022

Velikonoční mezinárodní turnaj – Prague Handball Cup 2022    

O velikonočních svátcích se opět po dvou letech odmlky z důvodu Covid-19 konal tento tradiční velkolepý házenkářský svátek. Akce se zúčastnilo 211družstev chlapců od minižactva až po starší dorostence a 166 dívčích družstev taktéž od minižactva a až po starší dorostenky z těchto evropských zemí: ČR, SLOVENSKO, DÁNSKO, NĚMECKO, BELGIE, MAĎARSKO, RAKOUSKO, ŠVÉDSKO, RUMUNSKO, FRANCIE, LOTYŠSKO, SLOVINSKO, NIZOZEMÍ, LITVA A FINSKO.

Trenérský přístup není založen jen na uplatňování intenzivních tréninků, orientaci na skvělé výkony a dosažení co nejlepší úrovně hry, vedoucí k vítězství. Ale je potřeba uplatnit i řadu dalších důležitých a podstatných faktorů. Pokud má fungovat tým, mít sportovního ducha, nelze opomenout ani nezbytné stmelení hráčů/hráček, aby celý tým vše prožíval i mimo hrací plochu a výsledkovou listinu.

A proto se snažíme k vlastnímu sportu připojovat i zážitky a vzpomínky na zájezdy a cesty po republice, které si hráči budou v pozdějším věku s pobavením připomínat: „Ty vo…, tady nás tahal trenér Němec, prohlédli jsme si staré památky, prošli si město, viděli jsme rybník v Novém Veselí, na kterém jezdí na člunu prezident Zeman. Nebo ten výšlap na Ještěd… Bylo to super, aspoň máme hezké vzpomínky, jak jsme vymýšleli různé blbosti, trenéra vytáčeli do běla a užili si spousty zábavy i mimo házenou.“

Co k tomu dodat? Nic. Protože vše uvedené k trénování patří. Jsem prostě blázen a práci s dětmi se vším všudy žeru. Ani letos jsem nic neponechal náhodě a volný čas před turnajem i během něho jsme v hlavním městě využili k prozkoumání okolí a doprovodnými akcemi si vše naplno užili. Na tomto turnaji mi s radostí pomohl syn Daniel, který v současné době trénuje konkurenční družstvo minižáku v HBC Olomouc, které se letos turnaje neúčastnilo. Proto měl čas mi pomoci – na oplátku z doby, kdy jsem ho já ještě trénoval v klubu STM Olomouc.

Na turnaj jsme odjížděli o den dříve, abychom měli čas se aklimatizovat, připravit se na zahájení celé velkolepé akce a trochu se kulturně vyžít. Využili jsme čas k návštěvě Petřína, mohli jsme tak vyšlapat na tamní rozhlednu, navštívit zrcadlové bludiště, projet se historickou částí staré Prahy a také za odměnu využít Laserfun-arénu, kde jsme se navzájem zneškodnili ještě před začátkem turnaje…J Naštěstí všichni přežili a byli nadšení.

Druhý den, v pátek ráno, nám začalo to pravé házenkářské zápolení. Jelikož naše družstvo je na štíru s počtem hráčů i hráček, byli jsme si jistí, že to bude velmi těžké a fyzicky náročné. V sestavě jen se šesti hráči ročníku 2009, dvěma hráči ročníku 2010, jednoho staršího minižáka ročníku 2011 a hráčky po zlomenině nártové kosti a velmi krátké rekonvalescenci, jsme si moc nevěřili. Ale… po velmi dlouhé době nás všichni na hřišti tak neskutečně překvapili, že nám spadla po prvním dnu brada.

Když jsme viděli, s jakým nadšením se celý tým pustil do hry, jako by to bylo z jejich strany naposled, uváděli nás všichni hráči v úžas. Všichni hráli skvěle a soupeř neměl šanci na naši hru jak v útoku, tak v obraně, pozitivně reagovat. I proti družstvu z Loun, kdy jsme zápas těsně před koncem nedotáhli do vítězného konce kvůli pár technickým chybám a podcenění v obranné fázi, jsme předvedli skvělou hru. Prohra nás vůbec nemusí mrzet, protože jsme nechali na hřišti vše a se vztyčenou hlavou sehráli velmi skvělé utkání. Takže po prvním dnu super zážitek, krásné emoce všech členů týmu a nezapomenutelné zážitky.

Druhý hrací den se nám opět dobře rozjel, ale už to emočně ani herně neladilo tak, jako předchozí den. Prvního soupeře jsme sice porazili, ale hra byla podstatně jiná a podceněním soupeře jsme mu poskytli mnoho prostoru k zakončování. Také v útoku jsme nebyli tak přímočaří k zakončování a málo jsme soupeři zatápěli pod kotlem. Bylo vidět, že síly pomalu docházejí, což naznačovalo, že všechny další souboje budou během soboty velmi náročné a těžké.

A to se potvrdilo hned po obědě, kdy jsme bojovali o malý zázrak proti prvnímu z naší skupiny – družstvu z Rakouska. Soupeř měl potvrdit neporazitelnost a konečným úspěchem vyhrát skupinu bez ztráty kytičky. A to se také stalo. Drželi jsme s rakouskými hráči krok jen do 10. minuty 1. poločasu. Potom nám s ubývajícími silami začaly docházet ostré náboje a také v obraně to bylo velmi špatné. Soupeři gratulujeme k vítězství. Celý rakouský tým si ho zasloužil, hrál velmi rychle a velice bojovnou a tvrdou obranou nás nepustil do vážnějších akcí a zakončování.

Při pohledu na střídačku soupeře, kde bylo k dispozici dalších 7 hráčů herně stejně kvalitních jako na hřišti, je třeba veřejně závidět. Z naší strany to není alibismus nebo vymlouvání se na prohru, ale bohužel objektivní fakt. Při malém počtu hráčů na hřišti, na trénincích atd., je opravdu těžké hrát minimálně vyrovnaně proti silným soupeřům. I tak jsme na všechny z horecké výpravy hrdí a pyšní, je obdivuhodné, co na pražském mezinárodním turnaji celý tým v 5 utkáních dokázal odehrát a vybojovat.

Základní skupina:

TJ Sokol Horka nad Moravou  – MHák Martin II (SK)                               16:4 (8:2)

TJ Sokol Horka nad Moravou  – HC Schoten (Belgie)                                14:3 (10:1)

TJ Sokol Horka nad Moravou  – TJ Lokomotiva Louny                              18:20 (8:9)

TJ Sokol Horka nad Moravou  – Házená Mělník                                         15:9 (6:4)

TJ Sokol Horka nad Moravou  – Brixton Fire Krems/Langenlois (A)          4:22 (3:9)

1. místo                      Brixton Fire Krems/Lan. (A)       5 – 0 – 0          110:31 +79

2. místo                      TJ Lokomotiva Louny      4 – 0 – 1          70:54   +16

3 .místo                      TJ Sokol Horka nad Moravou  3 – 0 – 2          67:58 +9

4. místo                      HC Schoten (Belgie)           2 – 0 – 3          49:62   -13

5. místo                      MHák Martin II (SK)             1 – 0 – 4          32:69   -37

6. místo                      Házená Mělník            0 – 0 – 5          41:95   -54

Po druhém turnajovém dni tak panuje konečná spokojenost. Máme velikou radost z postupu do finálové skupiny, v níž se v konkurenci 56 družstev kategorie mladšího žactva účastníme bojů o 1. – 27. místo.

Finálová hlavní skupina:

TJ Sokol Horka nad Moravou  – TJ Sokol Centrum Haná     6:21 -15                    

TJ Sokol Horka nad Moravou  – TJ Sokol Velké Meziříčí      12:9  +3         

V posledních dvou utkáních jsme ze sebe vymačkali maximum. Proti Centru Haná jsme opravdu na víc neměli. Družstvo je v jiném levelu a naše maličkost je ráda v počtu 9 – 10 hráčů vše odehrát alespoň bez zranění a se zvednutou hlavou. V druhém a i posledním utkání celého megaturnaje jsme si již od začátku drželi soupeře od těla a velmi dobrou obranou, skvělými zákroky brankáře a tlakem v útoku celý zápas vedli. Sice ve druhém poločase se nám dva hráči zranili, ale i přes pár zbytečných chybiček v obraně a neproměněných střelách svou bojovností dotáhli ze všech sil zápas do vítězného konce.

Turnaj jsme tedy ukončili výhrou což je to nejlepší dárek a odměna pro hráče.

Přejeme jim to, zaslouží si to !!!! Gratulujeme !!!

V konečném hodnocení jsme se umístili v konkurenci mnoho skvělých a věhlasných klubů z České republiky i Evropy na 10.-18.místě z 56 zúčastněných družstev.

Je to poprvé, co se družstvo z Horky nad Moravou dostalo na turnaji Prague Handball Cup tak daleko a uspělo.

Děkujeme všem hráčům a hráčce za vyčerpávající 4 těžké hrací dny a už nyní se těšíme za dva měsíce opět zde v Praze na účast na velkém plážovém turnaji Beach Handball Prague Open 2022.

Závěrem ještě patří velké poděkování všem rodičům a hráčům, kteří se přijeli podívat, zafandit a podpořit naše barvy. (Ruslerovi 2x, Vánští 2x, pan Herold, Hrachovinovi 3x, Šrotovi 3x, paní Tinklová, pan Melichárek, Niessnerovi 3x).

Dycynky Horka !!!!

Horka jede !!!!

Sestava a branky: Rusler Martin 36/5, Vánský Radim 15/3, Jenš David 12/4,

Niessner Matyáš 9/1, Rusler Lukáš 5/2, Hoferek Matěj 5/0, Šrot Sebastián 2/0,

Herold Tomáš 0, Tinklová Veronika 0,  

Brankář: Dokoupil Milan 46,6%

Trenéři: Němec Daniel, Němec Petr

09.04.2022       3.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Cement Hranice                          – odloženo

Pro marodku se utkání odložilo na neurčitý termín.

TJ Sokol Horka nad Moravou – SK Žeravice/Velká Bystřice A                      – odloženo

Pro marodku se utkání odložilo na neurčitý termín.

03.04.2022       2.kolo LOK mladší žactvo 1

Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Horka nad Moravou         26:14 (13:10), Shot out 9:3

Po zimní házenkářské přestávce jsme začínali jarní část sezóny až v druhém kole z důvodu předchozích dozvuků Covid-19 a běžných nemocí a zranění. Těžko říct, jestli bohužel nebo bohudík patřil tento rozjezd mezi ty těžší, protože týmy z Velké Bystřice, Litovle a Centra Haná patří mezi ty nejlepší v naší skupině LOK mladšího žactva 1. Věděli jsme, že máme před sebou kvalitní družstva a bude to nesmírně těžké.

V prvním utkání proti družstvu z Velké Bystřice jsme v osobní obraně nezaostávali a snažili se být rovnocenným soupeřem a dát do toho maximum. Bohužel z počtem 10hráčů v celém našem družstvu a 1 dívkou dlouhodobě zraněnou to není žádná výhra. Tréninková aktivita pokud se sejdeme alespoň v počtu 6-7 je maximální. A jak určitě chápete, s tímto počtem se moc společně herně natrénovat nic nedá. Bohužel se toto ukázalo jako nejdůležitějším prvkem našeho zaostávání před tímto i ostatními soupeři. To není výmluva, ani alibismus, ale je to fakt.

První poločas až na nějaké naše chyby byl velmi bojovný a pohledný. Druhá část utkání již byla v soupeřovo podání velmi líbivá. Zde byla nejvíce vidět nesehranost našeho družstva /útočná fáze/, kde jsme nejvíce zaostávali. Soupeř nás po chybách v útoku lehce ve vracení zpět do obrany přehrával a svůj náskok navyšoval až na konečný stav 26:14. My jsme byli schopni za 20minut dát jen 4 branky a to je hluboko pod průměrem. Podotýkám, že nefungovala ani zasunutá obrana a hráli jsme v určitých chvílích odevzdaně, bez elánu a dravosti kdekoliv na hřišti. Družstvu Velké Bystřice gratulujeme k vítězství.

03.04.2022       2.kolo LOK mladší žactvo 1

Tatran Litovel – TJ Sokol Horka nad Moravou                         36:27 (18:13), Shot out 7:6

V druhém utkání proti domácímu družstvu Tatranu Litovel jsme začali zcela naopak. V osobní obraně jsme byli nedůslední, v útoku nechali vyniknout domácího brankáře a tím jsme postupně na soupeře ztráceli. V poločase bylo dle skóre rozhodnuto, ale… O přestávce jsme si vysvětlili na čem je potřeba zapracovat, jak hrát dravě nahoru dolů a rvát se o každý míč a hlavně úspěšně zakončovat. Najednou to bylo jiné družstvo a v době, kdy jsme zbytečnými chybami začali ztrácet až o 10 branek, jsme se probrali, snížili tak na rozdíl 5 branek, ale na víc jsme již síly neměli. V závěru jsme již fyzicky ztráceli a nakonec prohráli 36:27. Soupeři opět gratulujeme k vítězství.

Co říct závěrem…? Pokud a to vím, že je nereálné, abychom rozšířily naše řady mladšího žactva ještě v této sezóně, se nebudeme zlepšovat alespoň po fyzické stránce a úspěšného zakončování, tak budeme zcela ztrácet kontakt se všemi družstvy, v této TOP skupině LOK mladšího žactva i s ostatními družstvy kdekoliv na světě…

Děkujeme rodičům a divákům za aktivní povzbuzování z hlediště a za dopravu na soutěžní turnaj v Litovli.

Sestava a branky: Jenš David 11/0, Vánský Radim 8/3, Niessner Matyáš 3/0, Hoferek Matěj 2/0, Rusler Lukáš 2/0, Fiala Adam 2/0, Šrot Sebastián 1/0, Matušek Šimon 1/0, Herold Tomáš 0/0, Brankář: Dokoupil Milan 0/0 – 23%, Rusler Martin 11/3 – 31% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr, Kostorek Jan

08.05.2022 – dohrávka z 13.3.             1.kolo mladší žactvo A LOK

SK HFP Prostějov – TJ Sokol Horka nad Moravou    19:22(12:10) shot-out 4:7

O tomto víkendu jsme sehráli tři velmi těžká utkání. Mezi ně patři i tento zápas třetí v řadě. Byla to dohrávka z prvního jarního kola naší skupiny LOK 1 mladších žáků, kam jsme po podzimní části postoupili z 1.místa naší B skupiny. Jelikož toto utkání bylo v řadě naplánováno jako poslední, tak jsme věděli, že to bude z hlediska fyzické zátěže z předchozích dvou utkání velmi těžké a budou rozhodovat maličkosti. Vše se od prvních vteřin bohužel plnilo. Aktivitu jsme měli o něco větší, ale v konečném zakončování jsme ledabyle špatnými a nepřesnými přihrávkami dávali velmi hodně prostoru soupeři, který nás trestal. Celou první polovinu zápasu tzn. osobní obranu jsme táhli za kratší konec a proto také ten rozdílný výsledek oproti prvnímu utkání s tímto soupeřem, který jsme vyhráli 10:5 tak jsme nakonec poločas zbytečně prohrávali 10:12. Na řadu také přišly shot-outy, které jsme zase naopak zaslouženě vyhráli my 7:4, kdy hráči tak prahli za vítězstvím, že si troufli i na střely za 2body. Tito sebevědomí hráči Radim Vánský a Matyáš Niessner náš tým dovedli k vítězství a tak ke snížení náskoku soupeře do druhé části utkání na 11:12.

O přestávce jsme si řekli pár důležitých rad, ale hlavně se nabudili. Výzvou k boji, ze kterého se neutíká, jsme tvrdě šli do každého souboje a v útoku hráli s otevřenou hlavou a přesnějším i úspěšnějším zakončováním. Soupeře jsme herně pomalu přehrávali a získávali tak více pevnou zem pod nohama. Vše rozhodl úsek mezi 13.-17.minutou, kdy jsme soupeři odskočili na rozdíl až 4 branek a v nervy drásajícím utkání jsme z posledních sil dovedli naše barvy k vítězství. Musíme podotknout, že i při velmi teplém počasí a hře na přímém slunci to byla další zkušenost, která jak věřím nás opět trochu posunula vpřed.

Pochvala celému týmu drsňáků za nedělní náročná tři utkání….

a také výborné fandící kulise z řad diváků a rodičů….

Opět musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám pomohli v zápase a zaslouží poklonu za výdrž, nebojácnost, bojovnost a chuť hrát a něco se přiučit.

Rádi je opět uvidíme v dalších zápasech na naší lavičce. !!!!

( Váňa Jakub, Nemrava Vít, Jašíček David, Rusler Lukáš)

HORKA JEDE !!!!

Sestava a branky: Rusler Martin 6/2, Vánský Radim 5/0, Jenš David 5/0, Niessner Matyáš 4/1, Hoferek Matěj 1/1, Váňa Jakub, Fiala Adam, Nemrava Vít, Rusler Lukáš, Jašíček David Brankář: Dokoupil Milan 32,1%,

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

29.4.2022 – dohrávka ze 13.3.                         1.kolo LOK mladší žactvo 1

TJ Sokol Centrum Haná A – TJ Sokol Horka nad Moravou   34:10(13:5) shot-out 16:4

Pro velkou nemocnost a zranění se utkání odložilo a odehrálo se až v náhradním termínu.

Na začátku musíme domácímu týmu Centrum Haná A poděkovat za nabídku odehrání utkání v pátek ve večerních hodinách v rámci času jejich tréninkové přípravy.

Naše družstvo před tímto utkáním vědomě vědělo, že v utkání jsou domácí v roli velkého favorita.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vedli jsme 1:0, bohužel naposledy J.

V části osobní obrany jsme neproměňováním šancí a pasivním přístupem ve hře propadali a dostávali laciné branky. Až během posledních 3 minut před poločasem jsme se začali prosazovat a vyhráli 4:1, bohužel to na víc jak ke korigování výsledku nestačilo.

Po odehrání shot-outů, při kterých jsme také zbytečnými chybami zaostávali, jsme v poločasové pauze vydechli a vysvětlili si, na co si musíme dávat pozor, ale hlavně, že naše obrana musí pracovat kolektivně, tvrdě a v útoku se snažit všichni být aktivní a nebezpeční. Začátek opět patřil domácímu týmu, který má opravdu všechny hráče nabité elánem, rychlostí a je vidět, že je to velmi dravé družstvo. Bohužel jsme zápas neodehráli podle naších představ. Prohra takovým velkým rozdílem je krutá, ale pro nás alespoň výzva do příštího týdne se připravit na odvetu a ukázat, že nedáme svou kůži lacino.

Soupeři gratulujeme k výhře a těšíme se příští týden na našem kolbišti k odvetě.

Musíme poděkovat za pomoc starším minižákům, kteří nám pomohli v zápase a zaslouží poklonu za nebojácnost a bojovnost. Rádi je opět uvidíme v dalších zápasech na naší lavičce. !!!!

(Jakub Váňa, Vít Nemrava, Matěj Brix, Rusler Lukáš)

Sestava a branky: Vánský Radim 3/0, Rusler Martin 3/1, Matušek Šimon 2/0, Váňa Jakub 1/0,

Jenš David 1/0, Niessner Matyáš, Fiala Adam, Hoferek Matěj, Nemrava Vít, Rusler Lukáš, Brix Matěj

Brankář: Rusler Martin 35%, Dokoupil Milan 13%,

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

Domácí přípravný turnaj “ Házenkářské naděje“ 29.1.2022

Tento víkend náš házenkářský klub TJ Sokol Horka nad Moravou pořádal turnaje našich mladých házenkářských nadějí. V neděli se na palubovce sportovní haly v Senici na Hané představila družstva našich nejmenších a to minižactva mladšího i staršího, aby si užili svůj volný čas koníčkem jim nejbližší a v sobotu se představilo družstvo mladších žáků proti věhlasným házenkářským klubům jak z Moravy tak i z Čech. Byla to družstva HC Zlín, HCB Karviná, TJ Senice na Hané, 1.SC Bohumín a Sokol Praha Vršovice. Bohužel se kvůli velké marodce a karantény na poslední chvíli odhlásila družstva TJ Holešova i TJ Sokolu Velkého Meziříčí. Všechna družstva na tomto turnaji se účastní velkých házenkářských akci nejen v České republice, ale i v zahraničí kde získávají potřebné zkušenosti. Bohužel už 2 roky se všichni potýkáme s nešvarem Covid-19 a máme tím omezené možnosti. Proto jsme moc rádi, že z toho malého, co můžeme využít, do toho dáváme maximum a proto jsme moc rádi za účast všech družstev, která k nám zavítala.

Turnaj začal celkem brzy tak, abychom stihli odehrát všechna utkání z důvodu změny herního systému, který jsme díky absenci některých družstev museli pozměnit. Naše barvy to na srazu měli velmi těžké a rozhodovalo se na poslední chvíli, jestli díky malému počtu hráčů /nemoc, karanténa, covid/ budeme moci tento turnaj absolvovat. Naše sestava se skládala z pěti mladších žáků a jednoho staršího minižáka. Řešili jsme variantu odstoupení z turnaje nebo výpomoc protihráčů některého z klubu, abychom tento turnaj mohli odehrát. Družstvo Sokolu Vršovice nemělo problém nám pomoci  a byly za to velmi rádi, že si děti zahrají více utkání, a že nám pomohou turnaj odehrát. Přišla také nabídka po jednom hráči z HC Zlín i TJ Senice na Hané. Všem třem družstvům mnohokrát děkujeme za pomoc.

Všechny týmy byly v jedné skupině a hrálo se každý s každým 1x20min. K prvnímu utkání jsme nastoupili proti družstvu Senice na Hané. Všichni naši hráči od prvních vteřin hráli to, co jsme trénovali v zimní přestávce /tvrdá obrana se správným postavením, vzájemná pomoc a zastoupení v obraně, komunikace mezi sebou kdekoliv na hřišti, rychlý přechod do útoku/ a hlavně, že celý zápas se musí bojovat až do konce za jakéhokoliv průběžného stavu. Musíme konstatovat, že takto proběhlo každé utkání, až jsme byli překvapení, jak se s tím všichni vypořádali po delší herní přestávce. Družstvo to neskutečně bavilo a nabíjelo po celou dobu turnaje. Odměnou nám trenérům bylo i to jakou všichni měli radost ze hry.

V posledním utkání už síly docházely. Věděli jsme, že máme před sebou favorita turnaje, a že to bude velmi těžké. Soupeř přijel s obranou 3/3. My jsme si vysvětlili jak na tento systém reagovat a jak se s ním porvat. Vstoupili jsme do utkání aktivně a za stavu 2-0 pro naše barvy jsme v polovině utkání měli navrch. Bohužel se nám přestalo v druhé části zápasu dařit ve střelbě, z důvodu docházení sil, ale nevzdali jsme to. Aktivní obranou jsme soupeři nedávali nic zadarmo. Poslední útok jsme výborně pozičně soupeře ubránili a ten se zmohl jen střelou z dálky, kterou jsme zablokovali a pomohli brankáři střelu chytit. V posledních pěti vteřinách jsme měli míč v naších rukou a tak i konec zápasu. Slavili jsme tak remízu 6:6, která nám za určitých podmínek stačila na první místo v turnaji. A to se také stalo. V posledním rozhodujícím utkání turnaje hrál soupeř z Karviné proti Senici na Hané. Karviná sice vyhrála 13:4, ale v konečném součtu všech výsledků musela porazit Senici o 14 branek, ale to se nepodařilo, i když si před zápasem hráči věřili spolu i se svými fanoušky. Senice tohle utkání odehrála velmi dobře a pomohla nám tak k prvnímu místu. Družstvo předvedlo z posledních sil velmi pěknou, bojovnou a vytrvalou házenou.

Výsledky našeho družstva:

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – TJ SENICE NA HANÉ 10:0

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – HC ZLÍN                                     9:3

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – 1.SC BOHUMÍN                        11:3

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – SOKOL VRŠOVICE 12:1

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – HCB KARVINÁ                           6:6

Družstvo  1 2 3 4 5 6 Body Skore Pořadí
Horka n/M XX   10:0 9:3 11:3 6:6 12:1 9 48:13 (+35) 1.
Senice n/H 0:10   XX 13:11 5:14 4:13 6:3 4 28:51 (-23) 4.
HC Zlín 3:9 11:13 XX   9:9 6:11 15:3 3 44:45 (-1) 5.
1.SC Bohumín 3:11 14:5 9:9 XX 5:11 10:4 5 41:40 (+1) 3.
HCB Karviná 6:6 13:4 11:6 11:5 XX   11:1 9 52:22 (+30) 2.
Sokol Vršovice 1:12 3:6 3:15 4:10 1:11 XX  0 12:54 (-42) 6.

Na závěrečném ceremoniálu byla družstva oceněna diplomy,

sladkostmi a na 1.-3. místě všichni obdrželi medaile.

Závěrem patří velké díky všem družstvům a trenérům za účast.

Sestava a branky: Rusler Martin 21/2, Vánský Radim 11/2, Jenš David 6/1, Hoferek Matěj 6/0, Rusler Lukáš 3, Fiala Adam 0, Anička 0, Eliška 0, Jasmína 0, Ondra 0, Igor 0 Brankáři: Adam, Antonín, David 1/1

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr, Jan Kostorek

Tučně hráči/hráčky /Vršovice, Zlín, Senice n/H/, kteří střídavě vypomáhali a zasloužili si také medaile jako jeden tým spolu s našimi barvami – Děkujeme….

6.

Zimní soustředění CRHOV 21.-23.1.2022

V této nelehké době jsme se odvážili…. a vyšlo to…moc jsme se těšili a dotáhli jsme to do úspěšného konce. Družstvo mladších a starších žáků doplněné staršími minižáky si užívalo zimního soustředění v nedalekém Mezihoří. Natěšení všech na zážitky, tři dny bez rodičů, lyžování, turistiky a společných sněhových radovánek bylo veliké a tak plán byl jasný….

HORKA JEDE NA HORY !!!

První příjezdový den byl pojat ve skromném a pohodovém nastartování před nadcházejícím programem. Večer si všichni užili společných her a také byla na programu polštářová bitva….no…chata vydržela, ale měla namále…Druhý den našeho soustředění byl za odměnu noční příděl sněhu a pokračující luxusní počasí pro všechny. Modrá obloha, slunce a výborně připravená sjezdovka v nedalekém Ski areálu Zborov. Lyžovačku a relax jsme si užili až do pozdního večera. Po příjezdu nás čekala skvělé menu šéfkuchaře a večerní program ve znamení vyprávění vtipů a pantomimy. Hráči vymýšleli skvělé hádanky a tak o zábavu bylo postaráno. Na závěr si všichni opět dali polštářovou bitvu, která již nebyla tak agresivní, protože únava nás všechny po lyžování doběhla a potrestala nás. Poslední den a zároveň odjezdový, jsme si dali trochu fyzicky náročnější cca.10km turistický výšlap v celku hlubokém sněhu na chatu Gansberg… s převýšením 250m na 4km. Některým tato cesta z počátku dala hodně zabrat, ale nakonec ji zdárně zvládli. Při zpáteční cestě jsme využili velkého přídělu sněhu a soutěžemi všemožného stylu si okořenili konec soustředění. Vrátili jsme se sice hodně mokří, ale s nezapomenutelnými zážitky.

Celé soustředění jak lyžování tak i turistiku a zábavu jsme si užili a věříme, že se sem opět vrátíme, nejen v zimě, ale i na letní přípravné soustředění před novou sezónou.

Chceme poděkovat vše hráčům za skvělé 3 dny a také celému personálu / Ruslerová Jana, Rusler René, Hanáček Tomáš, Němec Petr/ za skvělou práci jak v kuchyni tak i s vytvořením zábavného programu.

Hlavní dík zaslouží Tomáš Hanáček, bez kterého bychom tohle soustředění nemohli uskutečnit.

Děkujeme Tome !!!!!!

Hodnocení podzimní části sezóny 2021/2022

Na novou sezónu jsme se jako každoročně připravovali v domácím prostředí v Horce nad Moravou. Docházka byla sice velmi chabá, ale se spojením se staršími žáky jsme přípravu zvládli. Až v posledním týdnu na příměstském táboře jsme se sešli ve větším počtu, který nám pomohl se lépe připravit na začátek soutěže. Zakončením byl jako obvykle domácí turnaj, kde jsme se neztratili a skončili na 4.místě z 8 týmů.

Výsledky družstva TJ Sokol Horka nad Moravou – skupina A

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – HÁZENÁ UNIČOV                   8:6

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – KH ISMM KOPŘIVNICE          3:9

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – TJ HOLEŠOV                          5:4

Utkání o 3.místo

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – TATRAN LITOVEL                   4:7

Konečné pořadí:

1.místo             KH ISMM KOPŘIVNICE                      36:15    +21      8b

2.místo             TJ SOKOL CENTRUM HANÁ               35:35    +0        5b

3.místo             TATRAN LITOVEL                              40:32    +8        6b

4.místo             TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU    20:26    -6         4b

5.místo             HÁZENÁ UNIČOV                                30:23    +7       4b

6.místo             TJ ROŽNOV p.RADHOŠTĚM               26:43    -17       2b

7.místo            SK HFP PROSTĚJOV                          31:34    -3         3b

8.místo            TJ HOLEŠOV                                      17:27    -10       0b

Úspěšné tažení družstva mladších žáků TJ Sokolu Horka nad Moravou pokračovalo již každoročně jak výborně organizačně tak i ze strany kvality soupeřů na turnaji Házenkářského Festivalu v Lovosicích 2021 v září a vše bylo korunováno mistrem soutěže podzimní části krajské soutěže LOK.

Musíme, ale také podotknout, že některá utkání nebyla dle našich představ, ale to ke sportu patří. Jsou i chvíle, kdy se občas nedaří a soupeři nechtějí dát svou kůži zadarmo a to v tomto případě, všechny vždy posouvá ke zlepšení a kupředu.

Nejsme tým nejlepší, ale snažíme se hrát tak, aby nás házená bavila a myslíme si, že máme nakročeno všem stále dokazovat, že … Horka jede, bojuje a že se s ní musí počítat.

Náš tým má své tahouny, lídry, bojovníky, ale hlavně partu skvělých házenkářů, kteří i když občas nemají svůj den, tak vždy, když je třeba tak zaberou a předvedou, že je házená baví a mají ji rádi.

Děkujeme všem za vzornou reprezentaci našeho družstva, obce Horky nad Moravou, ZŠ Lidická a hlavně hráčů samých…!!!!

Je třeba také poděkovat všem rodičům za povzbuzování, dopravu na utkání a hlavně za trpělivost s trenéry, kteří musí věnovat svůj drahocenný čas všem těmto aktivitám, které hodně omezují rodinné aktivity a zasahují všem do drahocenného času a pohody. Jsme si vědomi toho, že Vám to komplikujeme, ale jinak to někdy opravdu nejde.

Takže ještě jednou mnohokrát děkujeme za pomoc a držme při spolu dále a nenechme tak rozjetý vlak zpomalit natož tak zastavit.

Pár důležitých střípků TJ Sokolu Horka nad Moravou ze soutěžní podzimní části:

  1. Nejlepší obrana – 61obdržených branek/7 utkání/8,7branek na zápas/za 35min.
  2. Aktivní útok – 156 vstřelených branek/7 utkání/22,2branek na zápas/za 35min
  3. Nejslušnější tým – jen 3 žluté karty/7 utkání
  4. Nejúspěšnější střelci – 2 hráči mezi prvními 5 v soutěži 2.místo – Vánský Radim 47br. , 4.místo – Rusler Martin 31 br.
  5. Úspěšní střelci v sedmimetrových hodech – 3 hráči mezi prvními 5 v soutěži 2.místo – Niessner Matyáš 3br., Rusler Martin 3br., Vánský Radim 3br.

Hráči a hráčky podzimní části sezóny 2021/2022:

Sestava a branky:

Sestava a branky: Vánský Radim 47/2, Rusler Martin 31/3, Jenš David 20/0, Hoferek Matěj 14/0, Niessner Matyáš 18/3, Dokoupil Milan 10/2, Rusler Lukáš 7/0, Fiala Adam 3/0, Sladký Alexandr 3/0, Tinklová Veronika 1/0, Šrot Sebastián 1/0, Herold Tomáš 1/0

Brankář: Dokoupil Milan 10/2 – 55,8%, Rusler Martin 31/3 – 75,3%

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Jurečková Miloslava, Němec Petr,

Brankář: Dokoupil Milan 10/2 – 55,8%, Rusler Martin 31/3 – 75,3%

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Jurečková Miloslava, Němec Petr,

24.11.2021       7.kolo mladší žactvo LOK (odložené utkání)

TJ Sokol Horka nad Moravou – HBC B Olomouc     32:8 (16:6), Shot out 2:3

Posledním utkáním a to odloženým zápasem proti HBC Olomouc jsme ukončili podzimní část sezóny ligy mladšího žactva 2021/2022. Utkání se nemohlo odehrát v řádném termínu z důvodu karantény některých našich hráčů a také proto, abychom popřípadě nenakazili protihráče. Utkání jsme chtěli odehrát co nejdříve, aby nás nezastavily popřípadě nařízené restrikce. Vše jsme nasměřovali na termín, kdy jsme měli volnou halu na trénování v Senici na Hané.

Na tohle poslední utkání jsme se připravovali hlavně zlepšením v osobní obraně a jednoduchého uvolňování 1/1. V průběhu rozcvičky jsme si zdůraznili co je třeba, namotivovali se bouřlivým vyhecováním a s velkým sebevědomím jsme se pustili do zápasu, který nám v případě výhry měl zajistit 1. místo v podzimní části sezóny a postup do skupiny nejlepších družstev LOK za jakéhokoliv výsledku dohrávky soupeřů HFP Prostějov vs.TJ Senice na Hané.

Začátek utkání a to v první částí osobní obrany jsme zvládli až na nějaké drobné chyby velmi dobře. V následujících shot-outech jsme opět měli trému, která nám stále svazuje ruce a občas i nohy J J. Nicméně do druhé poloviny utkání jsme šli za stavu 16:6 pro naše barvy. O přestávce jsme se opět nahecovali a vysvětlili si, že utkání není stále naše, a že musíme hrát aktivně stále dopředu a zpevnit obranu. To co se událo během těchto 20-ti minut bylo opravdu pro oko lahodící. Výborná obrana /jen obdržené 2 branky za 20minut/ se stala základem pro rychlé přesuny do útoku, přesné zakončování a kolektivní hru na celém prostoru hřiště. Využívali jsme pivota, náběhy křídel, hru 1/1 a také rychlé akce na jeden dotek od brankáře s úspěšným zakončováním v trháku. Všichni bez vyjímky na hřišti předvedli vše co umí a prosazovali se s rozvahou jak v útoku tak i s bojovností v obraně. Druhá část výhrou 16:1 potvrdila naši převahu, zisk 2 bodů a vítězství a postup mezi elitní družstva z druhé skupiny. Na jaře se budeme těšit na úplně jiná utkání s jinými soupeři a věříme, že se neztratíme, a i když to bude velmi těžké, tak budeme bojovat za jakéhokoliv stavu.

Pro nás není důležité vyhrávat, ale hrát co nejvíce, protože nás házená baví……a s naším heslem….

HORKA JEDE !!!!….

se nenecháme jen tak lehce zastavit….a minimálně to soupeřům znepříjemníme, aby to neměli tak lehké !!!

Děkujeme fanouškům, rodičům, kamarádům a házenkářským obětavcům a bláznům za podporu nejen z hlediště a nejen v tomto utkání, ale za celou podzimní část….. DÍKY MOC !!!!!!

Sestava a branky: Vánský Radim 10/1, Hoferek Matěj 5/0, Jenš David 4/0, Rusler Lukáš 3/0, Niessner Matyáš 2/1, Fiala Adam 1/0, Tinklová Veronika 1/0, Sladký Alexandr 0, Šrot Sebastián 0, Brankář: Dokoupil Milan 1/0 – 50%, Rusler Martin 5/0 – 87,5% Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr


31.10.2021       7.kolo mladší žactvo LOK       

TJ Sokol Horka nad Moravou – HBC B Olomouc

Z důvodu zdravotních problémů (karanténa a nemoci hráčů ) našeho družstva bylo utkání odloženo.

24. 10. 2021     6. kolo mladší žactvo LOK

SK Žeravice/Házená Velká Bystřice „B“ –  TJ Sokol Horka nad Moravou 3:30 (Shot out 1:5)

V neděli 24. 10. zavítali naši mladší žáci – po nečekaném rychlém přesunu z Žeravic na palubovku haly ve Velké Bystřici. Čekalo je tam smíšené družstvo hráčů SK Žeravice a Velké Bystřice. Horečtí borci přijeli bojovat o další dva cenné body, které by jim pomohly upevnit první místo v tabulce. Oproti předcházejícímu pátému kolu soutěže hráči předvedli velmi pěknou hru, ať už se týkala osobní obrany, přesných přihrávek, snahy o vybojování míče a i samotného přemýšlení u hry. Povedl se nám i „rozstřel“ na shot outy, kdy náš brankář umožnil soupeři vstřelit pouze jednu branku. Celkově byl zápas velmi povedený a doufáme, že nás tato snaha a bojovnost neopustí ani v posledním sedmém kole proti týmu HBC Olomouc 1966 „B“.

Všem hráčům i divákům děkujeme.

Sestava a branky: Vánský Radim 10/2, Neissner Matyáš 6/0, Rusler Martin 5/0, Hoferek Matěj 3/0, Rusler Lukáš 3/0, Jenš David 2/0, Herold Tomáš 1/0, Fiala Adam 0, Sladký Alexandr 0,

Šrot Sebastián 0

Brankář: Dokoupil Milan 81,25%

Trenéři: Rusler René, Hrachovinová Andrea

17. 10. 2021     5. kolo mladší žactvo LOK

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Sokol Centrum B Haná 11:18 (5:10) Shot out 5:3

Páté kolo nám přidělilo soupeře z Kostelce na Hané. Původně jsme měli hrát na domácím hřišti v Horce nad Moravou, ale počasí už nám to neumožnilo. Zápas jsme proto odehráli na palubovce DHK Zora v Olomouci. Oba týmy byly bojovně naladěny, ale na naše hráče jakoby dolehla únava z ranního vstávání, což se na hře výrazně projevilo. Přihrávky byly nepřesné, na hřišti někdy hráči pobíhali téměř zmateně a především úplně zapomínali, že se mají rychle vracet zpět do obrany. V první části hry (při osobní obraně) měli hráči velký problém soupeře uhlídat. Tato jejich hra byla tentokrát opravdu po zásluze potrestána. Shot outy pro nás naopak dopadly vítězně, přihrávky brankáře byly přesné, hráči je převážně vždy chytili a zpracovali a tento „rozstřel“ znamenal bod pro naše družstvo.

Příští kolo bude určitě mnohem lepší a na hřiště nastoupí známý horecký tým, který svým soupeřům nedá nic zadarmo.

Všem hráčům i divákům děkujeme.

Sestava a branky: Vánský Radim 6/0, Neissner Matyáš 1/1, Hoferek Matěj 1/0, Rusler Martin 1/1, Rusler Lukáš 1/0, Sladký Alexandr 1/0, Jenš David 0/0, Fiala Adam 0/0, Šrot Sebastián 0, Herold Tomáš 0 Brankář: Rusler Martin 42,8%, Rusler Lukáš 10% Trenéři: Rusler René, Hrachovinová Andrea

09.10.2021       4.kolo mladší žactvo LOK      

DHK Zora B Olomouc – TJ Sokol Horka nad Moravou  2:36 (2:20) Shot out 3:5

Ve 4.kole ligy mladšího žactva jsme narazili na první dívčí tým a to na věhlasný dámský klub DHK Zora B Olomouc. Naše družstvo je zatím bez ztráty kytičky a v průběžném hodnocení stále drží první místo ve skupině.  a tak v tomto utkání mělo potvrdit roli favorita, ale jak víte, vždy to svazuje ruce i nohy. Před utkáním jsme si oprášili důležité prvky jak v osobní obraně tak i v rychlejším přechodu do útoku a kolektivní hrou na velkém prostoru. Od prvních vteřin utkání jsme šli rázně za svým cílem a to hrát naplno a hlavně všichni!!!! To se vše povedlo, dařila se nám jak osobní obrana tak i rychlé útoky s úspěšným zakončováním. Ve hře jsme předvedli i nové herní situace, které jsme skvěle a úspěšně využili.

Děkujeme všem hráčům na hřišti za převedeny výkon.

Výhra nám upevnila 1.místo v tabulce.

Děkujeme divákům za krásnou sportovní kulisu v obecenstvu.

Příští týden 17.10. v 9:00 Vás opět zveme na další utkání na domácí hřište v Horce nad Moravou proti týmu TJ Sokol Centrum B Haná.

Těšíme se …. Horka jede !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 9/1, Niessner Matyáš 6/0, Hoferek Matěj 5/0, Dokoupil Milan 4/0,  Rusler Martin 3/0, Jenš David 3/0, Fiala Adam 3/0, Sladký Alexandr 2/0, Šrot Sebastián 1/0,

Herold Tomáš 0

Brankář: Dokoupil Milan 50%, Rusler Martin 100%

Trenéři: Hrachovinová Andrea, Němec Petr

02.10.2021       3.kolo mladší žactvo LOK      

SK HFP Prostějov – TJ Sokol Horka n/Moravou 10:15 (3:8), Shot out 2:3

Ve třetím utkání se naše družstvo mladších žáků představilo na palubovce neporaženého a prvního v tabulce družstva SK HFP Prostějov. První část utkání v osobní obraně vyšla až na pár chyb dobře. Shot out-y už byly o dost hůře provedené, ale i tak jsme bojovali co to šlo. Do druhé poloviny utkání jsme šli s cílem úspěšně bránit což se nám povedlo (obdržených 7 branek za 20 minut), ale za to v útoku to zkřípalo. Špatné nahrávky ( jak chytání tak i přihrávky) se projevily jako hlavní příčina neúspěchu v útoku. Vyhráli jsme sice 15:10, ale celkový dojem z utkání byl průměrný se zamyšlením jak vše vylepšit. Děkujeme všem za bojovnost a sílu družstva makat celý zápas až do poslední vteřiny utkání…

Díky také všem fanouškům skromného počtu z řad rodičů v publiku.

Příští týden 9.10. v 10:30 Vás opět zveme na další utkání na halu v Olomouci proti domácímu týmu DHK Zora Olomouc.

Těšíme se …. Horka jede !!!

Sestava a branky: Rusler Martin 6/3, Jenš David 4/0, Vánský Radim 3/3, Niessner Matyáš 1/1,

Fiala Adam 0, Herold Tomáš 0, Šrot Sebastián 0, Sladký Alexandr 0, Hoferek Matěj 0

Brankář: Dokoupil Milan 44,4%, Rusler Martin 100%

Trenéři: Jurečková Miloslava, Němec Petr

26.09.2021       2.kolo mladší žactvo LOK      

TJ Sokol Horka nad Moravou – Házená Uničov   18:12 (10:7), Shot out 1:3

V druhém utkání se naše družstvo mladších žáků představilo v domácím prostředí.

Přivítali jsme soupeře z Uničova. Se soupeřem jsme sehráli na domácím přípravném turnaji vyrovnanou hru, vyhráli o jednu branku a tak jsme věděli, že to bude vyrovnané utkání.

V první části osobní obrany jsme celý průběh byly lepšími hráči, ale ž do té doby, než si začali hráči myslet, že se to vyhraje samo, a že máme dostatečný náskok. Přestali jsme se soustředit na zatím velmi dobrou obranu a v přihrávkách jsme také začali lehkovážně a nepřesně odehrávat, přidalo se i pár neproměněných šancí a soupeř se opět dostal do hry. Ze stavu 10:3 rázem jsme na tabuli viděli skóre 10:7. Tímto výsledkem skončila i první část. V shot-outech jsme tvrdě doplatili na nesoustředěnost chytit míč a bezhlavý útok na branku. Je třeba zapracovat na klidné provedení akcí a přesné zakončování. Prohrou 1:3 soupeř získal 1 branku navíc a snížil tak na poločasový výsledek 10:8.

Po důkladném proslovu trenérů, vstoupili hráči do druhého poločasu s odhodláním všem dokázat, že na hřišti jsme lepšími, bojovnějšími a tvrdšími hráči my. To také všichni vzápětí předvedli. Za 20 minut hry jsme obdrželi jen 4 branky a vsítili do soupeřovy svatyně 8 branek.

Konečným výsledkem 18:12 jsme odstartovali nedělní domácí trojutkání všech našich družstev.

V konečném zúčtování musíme všechny hráče a hráčku pochválit nejen za skvělý druhý poločas, ale také v porovnání utkání z minulého týdne v Senici na Hané, protože dnešní hra byla o dva stupně lepší ve všech směrech…Děkujeme za hru a zlepšení, nikoliv za výsledek…ten je vždy jen třešničkou na dortu.

Díky také všem fanouškům a rodičům z řad horeckého publika….jste naším osmým hráčem v poli !!!

Sestava a branky: Vánský Radim 7/0, Jenš David 5/0, Rusler Martin 4/0, Niessner Matyáš 2/0, Tinklová Veronika 0, Fiala Adam 0, Herold Tomáš 0, Šrot Sebastián 0, Sladký Alexandr 0, Hoferek Matěj 0

Brankář: Dokoupil Milan 45,4%

Trenéři:Hrachovinová Andrea, Jurečková Miloslava, Němec Petr

18.09.2021       1.kolo mladší žactvo LOK      

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Senice na Hané   14:8 (8:6), Shot out 4:1

Prvním utkáním v Senici na Hané jsme otevřeli sezónu mladšího žactva. Prvních 15 minut osobní obrany jsme se spíše hledali a zastřelovali. Škoda, že jsme nevyužili výhod našich hráčů a nechali tak více prostoru soupeřům, kteří nás trestali pro nás zbytečnými brankami a tím, že jsme měli navíc to mrzelo dvojnásobně.

V shot-out náš brankář Milan Dokoupil skvěle nahrával, v brance také pár soupeřových střel skvěle vymazal, ale střelecky úspěšní jsme byly bohužel jen ve 4 případech.

Do druhé části jsme šli s cílem tvrdé obrany a úspěšným zakončováním. První cíl se nám velmi podařil /2 obdržené branky za 20minut/, ale v útoku to bylo už chabé. Plno neproměněných střel a také malá snaha hráčů i hráčky se prosadit a vzít zodpovědnost na sebe. No, je stále co zlepšovat.

Je potřeba pochválit celé družstvo za celkový dojem a také nového hráče Alexe Sladkého. Hráč k nám přestoupil z Prostějova a ihned se zapojil po prvním tréninku do zápasu. Přejeme hodně úspěchu a radost ze hry…

Sestava a branky: Rusler Martin 7/0, Jenš David 3/0, Vánský Radim 1/0, Niessner Matyáš 0, Tinklová Veronika 0, Fiala Adam 0, Herold Tomáš 0, Rusler Lukáš 0, Šrot Sebastián 0, Sladký Alexandr 0, Brankář: Dokoupil Milan 3/0   63,6%

3.-5.9.2021       Házenkářský Festival Lovosice 2021

Rok se s rokem sešel a hráči dvou týmů našeho klubu se opět zúčastnili již 8. ročníku turnaje Házenkářský festival Lovosice. Čekaly náš čtyři dny plné zážitků, krásného počasí a bojů na hřišti o co možná nejlepší umístění v žebříčku.

Do Lovosic jsme již vyrazili o den dříve, abychom vzhledem k dlouhému cestování, neubírali mnoho z našich sil na zápasy prvního dne. Rozepisovat každý zápas zvlášť by bylo hodně na dlouho, jelikož každý z nich byl naplněn hromadou různých emocí a zážitků, které se mnohdy popsat ani nedají.

Každý zápas nám přinesl nové zkušenosti a poznání, nové dovednosti, nové reakce na soupeřovu hru a piloval naši společnou souhru v týmu, abychom pracovali jako jeden skvěle fungující celek. Některé zápasy přinesly zklamání, ze kterých jsme se ale dokázali poučit a zúročit tyto zkušenosti v dalších soubojích. Jiné nám naopak vlily do krve novou sílu bojovat a ukázat soupeři, že i u nás v malé moravské vesnici umíme hrát kvalitní házenou. Nejlépe se nám dařilo v obraně, kterou jsme v mnoha zápasech měli téměř nepropustnou a pokud nám některý ze soupeřů již proběhl, naši bránu skvěle střežili brankáři Milan Dokoupil a Martin Rusler. Zato v útoku se nám většinou střelecky příliš nedařilo a na toto se budeme muset na trénincích zaměřit.

Výsledky a konečné hodnocení.

Výsledky družstva TJ Sokol Horka nad Moravou

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – TJ SOKOL ÚVALY                               2:11

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – SK HFP PROSTĚJOV                           10:7

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – TJ SOKOL VRŠOVICE PRAHA 2        12:2

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – HK FCC MĚSTO LOVOSICE 1           5:19

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – TJ LOKOMOTIVA LOUNY 2               13:0

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – TJ SLAVOJ DĚČÍN                                8:7

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – TJ LOKOMOTIVA LOUNY 1               2:8

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – HK FCC MĚSTO LOVOSICE 2             6:5

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ:

11.místo           TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU               5-0-3    58:59  -1   10b

A co říct závěrem? Jako obvykle jsme si turnaj jeli hlavně užít a připravit se na nadcházející sezónu. Celkově panovalo z celého turnaje nadšení a radost. Únava, která se dostavila nejen u hráčů, ale i trenérů, byla přebita novými zkušenostmi, radosti ze hry a zážitky nejen na palubovce, ale i mimo ni. Již nyní se těšíme na příští rok a pevně věřím, že se na turnaj zase vrátíme.

Sestava a branky: Vánský Radim 13/6, Jenš David 8/0, Rusler Lukáš 6/0, Hoferek Matěj 6/0, Niessner Matyáš 5/1, Tinklová Veronika 2/0, Herold Tomáš 0/0, Šrot Sebastián 0/0, Brankáři: Rusler Martin 40,2% – 7/0, Dokoupil Milan 50,9% – 3/0 Trenéři: Němec Daniel, Rusler René

29.8.2021         Přípravný domácí turnaj mladšího žactva

Opět tu máme konec prázdnin a s tím spojené přípravné turnaje v házené našich klubových družstev. Tentokrát víkend patřil kategorii minižactva a mladších žáků. Bohužel nám počasí nepřálo a tak jsme museli turnaj mladších žáků přesunout do blízké Senice na Hané, kde odehráváme většinu našich domácích utkání všech kategorií. Po mikropřípravě ke konci prázdnin naše družstvo, které je sestavené z ročníků 2009-2010-2011 mělo nelehký úkol se představit v novém složení hráčů i hráček před nadcházejícím startem nové sezóny 2021-2022. Škoda, že jsme neměli více natrénováno, průběh všech utkání mohlo být pohlednější. Víme, kde nás tlačí bota a je třeba na tom zapracovat. Opět jsme měli problémy se zakončováním,  a i když máte dobrou obranu tak to nestačí….Házená se hraje na góly a ty nám chybí… Pravdou je, že se opakují i stále stejné nešvary, které nám brání v lehčí a pohlednější hře a také k lepším výsledkům. Minulý rok jsme sehráli jistě mnoho bojovných a vítězných utkání, ale letos se bohužel musíme obejít bez kvalitních hráčů roč.2008 /postup do starších žáků/ a vypracovat se také na jejich úroveň. Musíme podotknout, že celá sestava mladších žáků jsou nadějní házenkáři, kteří umí ukázat co v nich je, ale třeba je občas probudit jak Šípkovou Růženku….někteří stále spí a nemůžou se probudit. Až je probudíme, tak teprve ukážeme horeckou sílu, která bude všem dělat vrásky na čele.

Závěrem děkujeme všem házenkářům a házenkářce za bojovné zápasy a těšíme se na další klání se všemi soupeři, kteří se nám postaví do cesty !!! A nebude to dlouho trvat, protože o dalším víkendu tj. 2.-5.9. se účastníme Házenkářského Festivalu v Lovosicích a to teprve bude rej házenkářů jak se patří.

Při vyhlášení na turnaji byl jako talent družstva oceněn David Jenš…blahopřejeme !

Takže držte nám pěsti a fanděte na dálku…díky Vám všem….!

Horka jede !!!

Výsledky družstva TJ Sokol Horka nad Moravou – skupina A

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – HÁZENÁ UNIČOV                   8:6

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU  – KH ISMM KOPŘIVNICE          3:9

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – TJ HOLEŠOV                          5:4

Utkání o 3.místo

TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU – TATRAN LITOVEL                   4:7

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ:

1.místo             KH ISMM KOPŘIVNICE                      36:15    +21      8b

2.místo             TJ SOKOL CENTRUM HANÁ               35:35    +0        5b

3.místo             TATRAN LITOVEL                              40:32    +8        6b

4.místo             TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU    20:26    -6         4b

5.místo             HÁZENÁ UNIČOV                                30:23    -28       4b

6.místo             TJ ROŽNOV p.RADHOŠTĚM               26:43    -15       2b

7.místo            SK HFP PROSTĚJOV                          31:34    -3         3b

8.místo            TJ HOLEŠOV                                      17:27    -10       0b

Sestava a branky: Vánský Radim 7/2, Niessner Matyáš 5/1, Jenš David 2/2, Hoferek Matěj 1/0,

Kubín Matěj 1/0, Šrot Sebastián 0, Tinklová Veronika 0, Rusler Lukáš 0, Fiala Adam 0,   

Brankáři: Rusler Martin 46,8% – 5/0, Dokoupil Milan 44,3% – 0

Trenéři: Jurečková Miloslava, Hrachovinová Andrea, Němec Petr