Hodnocení 2021-2022

Hodnocení jaro 2022

Naše družstvo mladších mini se hned po novém roce , 3.1.2022 pustilo do tréninků s tím , že nás od března čeká pořádná porce soutěžních turnajů pořádaných OLKSH . , přesně 8 turnajů včetně Superfinále.

Abychom byli na soutěž připraveni , tak jsme zúčastnili několika přípravných turnajů v blízkém okolí i ve vzdáleném Velkém Meziříčí nebo Kuřimi.

První turnaj byl domácí na konci ledna , sice domácí ale hraný v hale v Senici n.H. Zde jsme díky velké marodce hráli nekompletní , posíleni o několik hráčů Karviné . Po tomto turnaji nás čekal relativně klidný únor , kdy jsme po uzdravení hráčů potrénovali a nachystali se na maratón 13 turnajů jak přípravných , soutěžních , litovelského Minicupu až po turnaj O pohár starosty Prosenic , který byl 17.6.

První přípravný turnaj nás 5.3.2022 přivedl do Velkého Meziříčí , kde jsme hráli proti silným soupeřům a uhráli krásné třetí místo ze sedmi účastníků turnaje.

Hned další víkend , V sobotu 12.3.2022 , jsme v sedm hodin ráno vyjeli na další náročný turnaj , Mikulášský after Ferin cup konaný v městě Kuřim , vzdáleném 10km od Brna.Zde naše forma gradovala a po skvělém výkonu družstva jsme brali pohár za druhé místo!

Po této skvělé přípravě a náročných soupeřích z celé Moravy jsme byli velmi kvalitně připraveni na soutěžní část sezóny , která začala 19.3. turnajem v Senici n.H. , pokračovala turnaji v Litovli , Zora Olomouc , Velké Bystřici , další turnaj opět Velká Bystřice , ve vzdáleném Oseku nad Bečvou , před turnajem v Horce n.M. jsme si zahráli i na školním Sportovním dni v Horce n.M. , a největší akce ročníku nás čekala další týden , 3.4.5. června jsme odehráli turnaj s 12 účastníky , prestižní Litovel minicup. Zde jsme obsadili 8 místo , když za námi skončila družstva jako Tatran Litovel,Žeravice, Praha-Vršovice nebo Kostelec n.H. Za povšimnutí stojí i fakt , že jsme v tabulce střelců měli mezi prvními 18 hráči ze cca 120 tři borce z Horky n.M.- Borise Mičolu, Jakuba Ješinu , kteří obvykle vynikají , ale i překvapivě Tomáše Königa !

Po tomto náročném turnaji nás čekal vrchol sezóny , Superfinále ve Velké Bystřici , kde jsme pokračovali ve skvělých výkonech , ve skupině jsme měli Zoru Olomouc, Velkou Bystřici , Kostelec n.H. a HBC Olomouc , ve všech utkáních jsme tahali za delší konec provazu a turnaj zdárně dovedli ke spokojenému konci.

Poslední turnaj nás díky pozvání školy z Prosenic zavedl do obce za Přerovem , kde jsme po suverénním výkonu získali první místo v tabulce , krásný pohár a medaile pro každého hráče!

Celému družstvu patří poděkování za úspěšnou sezónu , za zodpovědný přístup k docházce na tréninky a turnaje a za to , jak se dokázali kluci a holky semknout a stmelit , vždyť na turnaj do Prosenic , v pátek dopoledne , jelo 9 hráčů z 11 !

Dá se říct , že celé družstvo zůstává do další sezóny pohromadě , když do kategorie starších minižáků přechází Boris Mičola a Daniel Hepnar. Ale za rok se s nimi hráči ročníku 2014 zase setkají .

Turnaj O pohár starosty Prosenic 17.6.2022

V pátek o půl osmé ráno jsme se vydali společně se staršími mini do 40km vzdálené obce u Přerova , do Prosenic.

Místní škola zde pořádala další ročník turnaje  O pohár starosty Prosenic .

V naší kategorii bylo v turnaji pět družstev , a to :družstvo Prosenice I ., Prosenice II , Olomouc-Nedvědova , Tršice

a naše ,Sokol  Horka nad Moravou.

Tato družstva kromě našeho nehrají soutěž pořádanou OLKSH , tudíž nemají takové zkušenosti a vyhranost jako 

naše družstvo . Přece jen pořádná porce zápasů na turnajích od konce ledna  do teď , do půlky června je

na výkonech našich hráčů vidět.

Turnaj se hrál v hale s počítáním skóre pouze 1 x 8 minut , proto se opticky zdá , že padalo málo branek .Nám se sešlo celkem devět

hráčů , tak jsme udělali zase dvě čtveřice , které se po 4 minutě vždy vystřídaly . V brance byl Matyáš , kterému se v brance daří . Střídán

byl Kikim a Borisem.

Všechna čtyři utkání jsme bez zaváhání a s přehledem vyhráli , když jsme získali za celkem 32 minut hry aktivní skóre 36:2 . 

Cenu pro Nejužitečnějšího hráče získal za náš klub Boris Mičola , který měl nejvíc vstřelených branek  + i nejvíc asistencí  svým 

spoluhráčům do vyložené šance – 10 branek + 9 asistencí .

Další cenu získal náš hráč Ondřej Holub , který byl vyhlášen Nejmladším hráčem turnaje.

A hlavní cenu , pohár za první místo a medaile získalo naše družstvo mladších miniházenkářů – TJ Sokol Horka nad Moravou !!! 

Hráči měli velikou radost že se dokázali na turnaji , kde se počítá  skóre , takto umístit , kdy jsme získali napřed 5.3.2022 třetí místo na velkém

turnaji ve Velkém Meziříčí a po týdnu 13.3. dokonce druhé místo na Ferin Cupu v Kuřimi. 

Děkujeme rodičům za pomoc při dopravě a uvolnění hráčů ze školy ! Vedení klubu děkujeme za podporu!

Fotogalerie

Sestava a branky: Mičola Boris 10 , Ješina Jakub 7 , Šrot Kristián 5 , König Tomáš 5 , Dvořák Matěj 4 , Vrba Sebastián 3 , Holub Ondřej 2 , Niky Štolfová 0 , Dragoun Matyáš 0

Trenér: Semjon Jiří

Superfinále Velká Bystřice 11.6.2022

V sobotu 11.6. jsme se zúčastnili posledního soutěžního turnaje pořádaném OLKSH ve Velké Bystřici-SUPERFINÁLE.

Turnaje se zúčastnilo 11 družstev , a to : Tatran Litovel , HBC Olomouc 1966 , Házená Velká Bystřice A , Házená Velká Bystřice B , TJ Sokol Kostelec na Hané , TJ Osek nad Bečvou , DHK Zora Olomouc A , DHK Zora Olomouc B , SK Žeravice , Sokol II Prostějov a náš klub Sokol Horka nad Moravou.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin , v jedné bylo 6 družstev a v druhé 5 . 

My jsme byli ve skupině se Zorou Olomouc B , Velká Bystřice B , Kostelec na Hané a HBC Olomouc 1966. 

Škoda , že jsme nebyli ve skupině se Zorou A , které jsme chtěli vrátit těsnou porážku o jeden gól z minulého týdne z Mini Cupu v Litovli  . Takto jsme v prvním utkání nastoupili proti Zoře B , která nestačila na naše borce . V útoku řádil Boris který střílel branku za brankou , ve druhém poločase šel do branky a jeho roli převzal Kuba , který se v druhé půli chytl a vsítil 5 branek , o jednu míň než Bori a 1+1 branku přidali Sebík a Ondra . 

Druhé utkání proti Velké Bystřici jsme zaspali úvod a brzy prohrávali o tři branky , nicméně do konce poločasu jsme vyrovnali a ve druhém jsme měli utkání pod kontrolou , kdy jsme dobře bránili a v útoku se nám také dařilo. Vyrovnané utkání  jsme na konci při prostřídání tak , aby hráli všichni podobný čas v utkání , dovedli k výsledku , kde byly spokojena obě družstva.

Třetí utkání jsme sehráli TJ Sokol Kostelec na Hané , proti kterému se nám tuto sezónu daří a s přehledem jsme ho odehráli kdy se střelecky dařilo Kikimu , Borimu a Ondrovi , jeden gól dal Matěj. Po tomto zápase jsme měli delší pauzu , tak jsme doplnili kalorie , zašli na skákací hrad , zahráli si fotbal proti Velké Bystřici a nebo jen tak odpočívali v trávě a čekali na poslední utkání

proti HBC Olomouc 1966. To se hrálo ve 13:00 za úmorného vedra , na hřišti bez jediného kousku stínu . Naši borci mě ale mile překvapili a od začátku perfektně bránili a v útoku dvojce Boris a Kuba sehrála jedno ze svých nej utkání podpořeni ostatními hráči v týmu. V prvním poločase jsme získali náskok , který  soupeř už ve druhém poločase nedokázal stáhnout a zaslouženě jsme se po utkání radovali . Nezapomněli jsme ale i poblahopřát soupeři k dobrému výkonu.

Tímto utkáním jsme ukončili dlouhou sezónu 8 turnajů pořádaných OLKSH , která začala 19.3. v Senici a skončila 11.6. ve Velké Bystřici. Před ní jsme měli 3 přípravné turnaje , před týdnem Litovel Minicup a ještě nás čeká poslední turnaj v pátek 17.6. v Prosenicích.

Slavnostní vyhlášení Superfinále proběhlo v cca 14:30 a všichni hráči byli odměněni pěknými cenami a sladkostmi.

Děkujeme rodičům a příznivcům za povzbuzování a pomoc při dopravě a vedení klubu za podporu !

Fotogalerie

Sestava: Dragoun Matyáš, Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, Holub Ondřej, Ješina Jakub, Mičola Boris, Šrot Kristián, Vrba Sebastián

Trenéři: Semjon Jiří , Hrachovina Richard

3. – 5. 6. 2022 – Litovel Minicup 2022

Ve dnech 3.-5.6.2022 jsme se zúčastnili již 9. ročníku prestižního turnaje v miniházené – Litovel Minicup. Turnaje se zúčastnilo celkem 12 družstev , hrálo se systémem každý s každým 2x10minut s počítáním skóre. Tento turnaj mladších mini je určen pro hráče narozené v roce 2013 a mladší. Naše kategorie mladších mini hrála svá utkání v hale, starší mini hráli venku v úmorném vedru.
Družstvo čítající 9 hráčů vyjíždělo před 11 hodinou do Litovle , kde na ulici Vítězná je škola s halou , kde jsme se ve třídách školy ubytovali a zanedlouho poté nás již čekalo první utkání ze čtyř pátečních. Turnaj byl rozdělen do tří hracích dnů , v pátek nás čekala čtyři utkání , v sobotu také čtyři a v neděli tři zápasy. Naši nejmenší házenkáři odehráli celkem 11 utkání.
První hrací den se nám dařilo velmi dobře , když jsme dokázali zvítězit ve dvou utkáních ze čtyř. Porazili jsme Sokol Praha Vršovice 10:9 a SK Žeravice 15:9, prohráli jsme se Sokol Telnice o 4 góly 26:22 a se Sokol Hostěrádky-Rešov o 7 , 15:22. S odstupem času musím říct , že to byl náš nejlepší den v turnaji, kdy i hra byla pohledná , kromě utkání s Hostěrádky-Rešov , kdy jsme špatně bránili a kvůli tomu prohráli. I tak jsme usínali s dobrým pocitem a chutí do dalšího dne s touhou tento výsledek prvního dne zopakovat.
V sobotu v 10:00 nás čekal náš tradiční soupeř z Velké Bystřice. Čekali jsme boj o každý míč a vyrovnané utkání s tím , že když budeme mít trochu štěstí tak bychom mohl získat nějaký bod. Vše se splnilo , jen to štěstí se nakonec přiklonilo k soupeři když vyhrál o jeden gól. Konečný výsledek byl 16:17 pro soupeře. Zklamání bylo velké , navíc nás čekalo družstvo Sokolnice, favorit turnaje. Prohráli jsme 6:17 a hned další utkání čekal další těžký soupeř , Sokol Velké Meziříčí. Po boji jsme prohráli 13:15, ale odcházeli jsme se vztyčenou hlavou s tím , že poslední zápas v tomto dni musíme vyhrát. V 16:00 nás čekalo velké derby s domácí Litovlí. Utkání bylo velmi vyrovnané , ještě v 10 minutě byl stav 4:4 a Litovel silně dorážela ve snaze získat utkání pro sebe. Zde musím kluky velmi pochválit za to , že se nedali a naopak strhli vítězství na svou stranu. Druhý poločas jsme vyhráli 10:5 a celkově 14:8 a tím si spravili náladu do dalšího hracího dne.
Neděle pro nás začala v 10:00 utkáním s dalším tradičním soupeřem , DHK Zora Olomouc. Pro nás klíčové utkání ve snaze dostat se zpět na 6 místo v tabulce jsme bohužel nezvládli. Vlastními chybami , neproměňováním vyložených šancí , sedmičky a čtyř nájezdů v trháku na branku .Zklamání bylo obrovské , ale bohužel prohra 10:11 vlastní vinou. Další zápas s pozdějším vítězem turnaje Šalou dopadl podle očekávání naší prohrou 9:29 , která podobným rozdílem porazila téměř všechna družstva. Poslední utkání v turnaji jsme sehráli proti dalšímu nám známému soupeři , Sokolu Kostelec na Hané. Hráči již byli po třech dnech na turnaji unavení , tak začátek zápasu byl velmi pomalý s nepřesnostmi na obou stranách , po poločase byl k vidění málo obvyklý stav 1:1 . Po přestávkové poradě jsme se lehce přiblížili ke hře , kterou kluci běžně předvádějí , druhý poločas jsme vyhráli 8:0 a na konci zápasu byl stav 9:1 pro Sokol Horka nad Moravou.
Když se podíváme zpětně na výsledky , tak jsme 4x vyhráli a 7x prohráli , z toho 3x pouze o jednu branku resp. o dvě. V tabulce jsme skončili na 8 místě se ziskem 8 bodů. V tabulce střelců celého turnaje máme mezi prvními 18 hráči ze 112 hodnocených tři hráče – Kubu Ješinu s 39 góly , Tomáše Königa 35 gólů a Borise Mičolu 33 branek. Vyzkoušeli jsme si , jak se hraje v jiných krajích v republice a zahráli si házenou s opravdu těžkými soupeři . A že jsme párkrát prohráli ? Nevadí. Klukům dají tyto prohry do budoucna 100x víc než to , že bychom na takový turnaj vůbec nejeli. Super je , že kluci stmelili kolektiv , vícedenní turnaj je vedl k učení se samostatnosti bez asistence rodičů , užili si i doprovodný program jako večerní animační program s diskotékou , přes den skákací hrad a spoustu dalších zážitků.

Děkujeme rodičům a vedení klubu za podporu !

NAŠE VÝSLEDKY V TURNAJI:
Sokol Horka nad Moravou-Sokol Praha Vršovice 10:9
Sokol Telnice-Sokol Horka nad Moravou 26:22
Sokol Horka nad Moravou-Sokol Hostěrádky-Rešov 15:22
SK Žeravice-Sokol Horka nad Moravou 9:15
Sokol Horka nad Moravou-Házená Velká Bystřice 16:17
Sokol Horka nad Moravou-Sokol Sokolnice 6:17
Sokol Velké Meziříčí-Sokol Horka nad Moravou 15:13
Sokol Horka nad Moravou-Tatran Litovel 14:8
DHK Zora Olomouc-Sokol Horka nad Moravou11:10
Sokol Horka nad Moravou-HŠK Šala 9:29
Sokol Kostelec na Hané-Sokol Horka nad Moravou 1:9

Fotogalerie

Sestava a branky: Ješina Jakub 39 , Konig Tomáš 35 , Mičola Boris 33 , Vrba Sebastián 12 , Holub Ondřej 9 , Dvořák Matěj 4 , Hepnar Daniel 3 , Šrot Kristián 3 , Dragoun Matyáš 2

Trenéři: Semjon Jiří , Hrachovina Richard

29. 5. 2022 – TJ Sokol Horka nad Moravou

V neděli 29.5.2022 v 11:00 jsme odehráli další turnaj pořádaný OLKSH, tentokrát v Horce nad Moravou. Soupeři nám byli družstva HBC Olomouc, Tatran Litovel A a Tatran Litovel B.
Naši hráči začali přicházet do areálu Sokolky Horka n.M. již po půl desáté, velkým lákadlem byla možnost zhlédnutí několika zápasů starších minižáků , kteří měli svůj turnaj od půl deváté . Postupně se hráči sešli téměř ve 100% sestavě , kdy nás bylo do hry nachystáno 11 hráčů.
Turnaj začal přesně v 11:00 a našim prvním soupeřem bylo družstvo HBC Olomouc , které přijelo dle slov trenéra HBC v lehce nekompletní sestavě. Naši hráči se do soupeře pustili s velkou vervou a chutí do hry , po domluvě se soupeřem se začal první poločas osobní obranou a druhý se hrála zónová obrana. V půlce každého poločasu v 5 minutě jsme  vždy vystřídali celou pětici hráčů , aby se dostali do hry všichni hráči a hráčky. Soupeř z Olomouce i přes velkou snahu nestačil na náš kompletní tým , ale tak to někdy bývá , naposledy jsme byli my při zápase s HBC nekompletní a nestačili jsme na soupeře.
Další zápas nás čekal po krátké přestávce proti družstvu Tatran Litovel A, který se nesl v podobném duchu jak první naše utkání a naši hráči a hráčka předváděli , co se stihli naučit na trénincích . Velmi účinná střelba z dálky, rychlé protiútoky po křídlech , to vše podložené vynikajícím výkonem brankářů Aleše , Matěje a Matyáše .
Třetí zápas jsme hráli opět proti Tatranu Litovel , B týmu. Zde jsme již nenechali nikoho na pochybách, že nás turnaj zastihl ve výborné formě, své jistě udělala skutečnost ,že jsme hráli v téměř kompletní sestavě.
Na závěr jsme se zúčastnili tradičních pohybových her, po kterých nás již  čekalo vyhlášení výsledků se sladkou odměnou pro všechny hráče za předvedené výkony.
Děkujeme všem našim našim příznivcům za povzbuzování a vytvoření příjemného sportovního prostředí.

Fotogalerie


Sestava: Dragoun Matyáš, Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, Holub Ondřej, Ješina Jakub, Konig Tomáš, Mičola Boris, Půlkrab Aleš, Šrot Kristián, Štolfová Nikol,Vrba Sebastián

Trenéři: Hrachovina Richard , Semjon Jiří

14. 5. 2022 – TJ Sokol Osek n. B.

V sobotu 14.5.2022 jsme těsně před dvanáctou hodinou odjížděli na další turnaj OLKSH,  který od 13:00 začínal na venkovním hřišti v Oseku nad Bečvou. Turnaj se hrál ve velkém vedru bez možnosti úkrytu ve stínu ani pro střídající hráče. Na další venkovní turnaj bude lepší,  když hráči budou mít s sebou na střídačce kšiltovky a dostatek vody na pití. Turnaje se zúčastnila družstva Sokola Senice na Hané, Sokola Kostelec na Hané , Sokola Osek nad Bečvou a našeho družstva Sokol Horka nad Moravou.V prvním utkání jsme se střetli s rivalem z blízké Senice na Hané. Začátek utkání byl vyrovnaný do cca 5 minuty,  než jsme našli recept na to , jak ubránit soupeřovy průniky naší obranou . Hráči pochopili,že každý si musí hlídat „svého“ hráče a rázem byla obrana neprostupná . V brance se velmi dařilo Kikimu , ve druhém poločase Vojtovi. V útoku byl k nezastaví Boris , se kterým si soupeř nevěděl rady. Utkání jsme s velkou převahou diky velmi dobrému výkonu celého družstva zvládli. Druhé utkání jsme hráli proti domácímu družstvu Sokola Osek nad Bečvou , které mělo ve svých řadách zřejmě hráče,  kteří začali s házenou o něco později než naši borci , ale byli velmi snaživí a často sklidili od domácích diváků potlesk . Nicméně naší hráči měli utkání po celou dobu pevně ve svých rukou a v utkání jsme jasně dominovali. V brance byl skoro celý zápas Boris a hráči co byli v útoku měli dostatek prostoru se prosadit a nastřílet pěkné branky , včetně nováčků Matyáše a Vojty. Za zmínku stojí i pěkná chytrá branka našeho brankáře přes celé hřiště když využil vyběhnutí brankáře soupeře na šestku, který se nestihl vrátit. V posledním utkání jsme nastoupili proti družstvu Sokol Kostelec na Hané , které bylo opět v naší režii a s přehledem jsme i tento zápas zvládli.  V brance vynikal Vojta Drexler , v útoku se zase prosazovali všichni naši hráči. V obraně dobře bránil Matěj,  přes  Dana nešlo soupeři vystřelit když dobře blokoval jeho střely. Pochvalu zaslouží všichni hráči za dobré výkony ve všech třech utkáních. Je potěšující, že dokážeme takto hrát i v nekompletní sestavě,  kdy hráči  co byli v sobotu dokázali nahradit omluvené  hráče  , co v sobotu nepřišli .Po turnaji jsme se zúčastnili pohybových her , po nich již bylo vyhlášení výsledků a sladká odměna za předvedené výkony.Děkujeme rodičům a příznivcům za povzbuzování a pomoc při dopravě do Oseku nad.B. !

Fotogalerie

Sestava: Dragoun Matyáš, Drexler Vojtěch, Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, Holub Ondřej, Mičola Boris, Šrot Kristián, Vrba Sebastián

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard

1. 5. 2022 – Házená Velká Bystřice A

V neděli 1.5. 2022 jsme se zúčastnili dalšího soutěžního turnaje OLKSH , který pořádala Házená Velká Bystřice ve své hale . Kromě našeho družstva mladších minižáků TJ Sokol Horka nad Moravou se zúčastnila družstva Házená Velká Bystřice A , Házená Velká Bystřice B, DHK Zora Olomouc A a DHK Zora Olomouc B. První utkání jsme sehráli s družstvem Velká Bystřice A , které jsme nehráli špatně , ale domácí působili sehranějším dojmem a i když se nepočítalo skóre , tak jsme dostali o pár gólů víc než jsme dali . Nevadí , šlo nám hlavně o to si zahrát a vyzkoušet ve hře všechny hráče , které jsme měli na turnaji. Střídali jsme po 4 minutách celé pětice , protože jsme měli 10 hráčů. Tak si mohli vyzkoušet hru i nováčci Matyáš a Vojta , kteří se blýskli pěknými brankami v dalších utkáních .
Hned v dalším utkání proti SK Velká Bystřice B se zapsali do pomyslné střelecké tabulky téměř všichni hráči včetně již zmiňovaných nováčků. V utkání jsme tahali za delší konec celý zápas a stříleli pěkné branky . Osobní obrana , kterou trénujeme nám také šla , tak jsme měli utkání pod kontrolou.
Třetí utkání jsme sehráli s DHK Zora Olomouc B , se kterým jsme v této sezóně sehráli už několik utkání a z mého pohledu se neustále zlepšuje , což potvrdilo i toto utkání. Opět jsme střídali celé pětice hráčů po 4 minutách , v prvním poločase Zora využila mezer v naší obraně i nejistoty některých našich hráčů , co nemají zatím odehraný větší počet zápasů a díky tomu se vytvářely chyby , kterých zkušený soupeř dokázal v prvním poločase využít. O přestávce jsme si řekli o chybách , změnili brankáře a na první 4 minuty postavili zkušené hráče , kteří zápas úplně otočili . Po 4 minutě šla na hřiště druhá pětice našich hráčů , která zápas s přehledem dohrála a vybudovaný náskok dobrou obranou udržela.
V posledním utkání jsme se střetli s družstvem DHK Zora Olomouc A , které bylo od začátku do konce plně v naší režii , dařilo se nám jak v útoku , tak v obraně.
Celkově se nám turnaj vydařil a kluci si zahráli pěkná utkání s kvalitními soupeři z Velké Bystřice a DHK Zory Olomouc. 
Po skončení turnaje jsme se zúčastnili dovednostních soutěží , které kluci bravurně a s radostí zvládli.  Po nich následovalo vyhlášení výsledků při kterém dostali všichni hráči sladkou odměnu.
Děkujeme rodičům za pomoc s dopravou a příznivcům za povzbuzování!!!

Fotogalerie

Sestava: Dragoun Matyáš, Drexler Vojtěch, Dvořák Matěj, Holub Ondřej, Hepnar Daniel, Ješina Jakub, Mičola Boris, König Tomáš, Šrot Kristián, Vrba Sebastián

Trenéři: Hrachovina Richard , Semjon Jiří

26. 4. 2022 – Školní liga v miniházené

Úterní dopoledne bylo tentokrát ve znamení Školního ligy v miniházené konaného v hale Zory Olomouc. Turnaje, který byl bez počítání skóre, se zúčastnily školy z Olomouce a ZŠ Horka nad Moravou.

Turnaj nebyl jen o házenkářích chodících pravidelně do našeho klubu trénovat, ale o všech dětech ze školy v Horce n. M., které si chtěly házenou vyzkoušet. Na hřišti jsme bojovali ze všech sil a do hry se zapojovaly i děti, které si ji přijely vyzkoušet poprvé. V poli se nám celkem dařilo a i když nějaké chybičky se objevily, hra nám šla pěkně od ruky a stříleli jsme branku za brankou. Dopoledne jsme si náramně užili a podpořit nás přijelo (alespoň na chvíli) i několik rodičů, za což jim děkujeme. Už se těšíme na další turnaj.

Fotogalerie

10. 4. 2022 – Házená Velká Bystřice B

V neděli 10.4.2022 jsme se vydali na další turnaj pořádaný OLKSH,  tentokrát do Velké Bystřice. Začátek turnaje byl   9:00 , zúčastnilo se, včetně našeho, 5 družstev: Házená Velká Bystřice A , Házená Velká Bystřice B , TJ Sokol II Prostějov, TJ Senice na Hané a TJ Sokol Horka nad Moravou. V hale se nás sešlo 7 hráčů,  přijeli jsme v oslabené sestavě , ale odhodlání neprodat kůži lacino.
První utkání jsme hráli s Velkou Bystřicí A , kdy se nám dařilo jak v útoku,tak v obraně. Trénink osobní obrany se začíná projevovat a kluci hráli velmi dobře. Další utkání s Velkou Bystřicí B bylo vyrovnané a v podobném duchu jak první zápas. Jen se nám přestalo dařit střelecky,  ale obrana a brankář byli stále spolehliví. Začátek utkání s Prostějovem nám nevyšel a první poločas byla katastrofa jak v obraně,tak v útoku. Kdyby se počítalo skóre, tak jsme museli prohrávat v půlce zápasu nejméně 5 gólů. O přestávce jsme našli chyby a řekli si co s tím a na palubovce bylo rázem jiné družstvo,  stříleli jsme gól za gólem a v obraně jsme se hodně zlepšili. Utkání jsme úplně otočili a v druhém poločase předvedli parádní výkon. V posledním utkání se Senicí jsme pokračovali ve výkonu z předchozího zápasu a celý zápas byl v naší režii a kluci se všichni aktivně zapojovali do hry. I když jsme byli oslabeni o 4 hráče, tak je pozitivní , že těchto 7 statečných,  co zůstali zdrávi,  tak je dokázali nahradit a sami se dokázali prosadit! Dobré výkony Sebastiána, Tomáše ,Dan ukázal jakou má tvrdou střelu, Aleš v brance je opravdová posila, Boris stálice na obraně a v útoku. Mira se zlepšuje na obraně i v nahrávkách,  Matěj to je pes obranář,  ten koho brání tak ho to fakt bolí. Celkově dobrý turnaj,  ukázalo se že jsme se zas o něco zlepšili a práce na osobní obraně je náročná,  ale vyplácí se.Děkujeme rodičům za pomoc při dopravě a povzbuzování při zápasech!

Fotogalerie

Sestava: Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, König Tomáš, Kubíček Miroslav, Mičola Boris, Půlkrab Aleš, Vrba Sebástian

Trenér: Semjon Jiří

3. 4. 2022 – DHK Zora Olomouc B

V neděli ráno jsme se sešli v 8:30 před halou DHK Zora Olomouc , kde jsme od 9:00 hráli další kolo OLKSH v miniházené mladších mini .Kromě našeho družstva TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU se turnaje zúčastnila družstva DHK ZORA OLOMOUC A  , DHK ZORA OLOMOUC B a SK ŽERAVICE. Utkání začala přesně v 9 hodin a každé družstvo hrálo tři zápasy za sebou s krátkou přestávkou.První utkání jsme sehráli s SK Žeravice. Díky střelecky disponovanému duu Boris a Kuba jsme měli celý zápas otěže utkání ve svých rukou , jediná výtka směřovala k osobní obraně,  kdy jsme začátek zaspali a pomohla až důrazná domluva v poločasu. Druhé utkání jsme sehráli s družstvem DHK Zora Olomouc B , kde jsme dali velký prostor všem našim hráčům, když  dvojice Bori a Kuba (kromě 5 minut) byla celý zápas na střídačce.Zde se dokázali prosadit střelecky všichni hráči z družstva , dařilo se hodně Sebíkovi a Kikimu. Matyáš jako nováček v družstvu příjemně překvapil! Soupeřky ze Zory se snažily,  ale naši kluci nepřipustili žádné překvapení a utkání s přehledem zvládli. Poslední utkání jsme sehráli s týmem DHK Zora Olomouc A .Utkání opět v naší režii,  útok opět skvělý,  obrana horší. Osobní obrana se Zorou nám nešla,  děvčata ze Zory Olomouc působila agresivněji a důrazněji než naši chlapci , jakoby se báli na děvčata sáhnout a více na ně zatlačit. V některých situacích působilo až komicky jak děvčata přetlačovala kluky . Máme na čem pracovat , na tréninku se zaměříme na osobní obranu a získání síly v osobních soubojích.Po posledním utkání se i naši hráči zapojili do pěkných pohybových her které byly zábavné a nechyběla ani tradiční hvězda.Závěrem poděkování našim příznivcům a rodičům za hlasité fandění a také za pomoc s dopravou na turnaj!

Fotogalerie

Sestava: Dragoun Matyáš, Holub Ondřej, Hepnar Daniel, Ješina Jakub, König Tomáš, Mičola Boris, Šrot Kristián, Vrba Sebastián

Trenéři: Hrachovina Richard, Semjon Jiří

26. 3. 2022 – TJ Tatran Litovel

V sobotu 26.3.22 jsme po 8 hodině vyrazili na další soutěžní turnaj OLKSH,  který pořádal TJ Tatran Litovel B . Další účastníci turnaje byl TJ Tatran Litovel A , TJ Sokol Velká Bystřice A a TJ Sokol Velká Bystřice B . Samozřejmě nechybělo naše družstvo mladších minižáků,  TJ Sokol Horka nad Moravou. Turnaj se hrál bez počítání skóre , hrací  doba 2×8 minut.Před půl devátou jsme již byli v hale a připravovali jsme se na první utkání,  které jsme hráli s domácím Tatranem Litovel B. Zapas jsme měli od začátku pod kontrolou , v útoku se nám dařilo a branky na kontě soupeře přibývaly. Obrana také fungovala a co prošlo,  většinu zlikvidoval spolehlivý Alda v brance.Ve stejném duchu se hrály i naše další dvě utkání,  kdy jsme se utkali se Sokolem Velká Bystřice B a Tatranem Litovel A. V těchto zápasech se dařilo střelecky nejvíce nejen Borisovi a Kubovi , ale i Kikimu , který byl v sobotu v útoku při chuti. Obrana s podporou Aleše v brance téměř bezchybná. Poslední utkání nás čekal soupeř z nejtěžších,  Sokol Velká Bystřice A. Rychle se ukázalo , že pokud nezařadíme vyšší rychlost,soupeř nás přejede ve všech směrech. Z jejich strany precizní osobka , propracovaný útok,  účinná střelba z dálky,  z naší bojovnost a skvělý Aleš v brance , v útoku střelba z dálky Borise a rychlé protiútoky Kuby a Kikiho. Právě Kiki zahrál svůj nejlepší zápas když nastřílel třetinu našich branek.V obraně jsme měli problémy právě se střelci Velké Bystřice A, kteří nám dali několik branek po průnicích hráče celou obranou se zakončením ze šestky. Při důslednějším bránění jsme již dokázali těmto průnikům zabránit.Celkově velmi vydařený turnaj ,kde jsme si vyzkoušeli všechny varianty obrany i útoku. Na palubovce jsme střídali 7 hráčů, s tím,  že vždy v půlce každého poločasu,  ve 4 minutě, jsme střídali hráče tak,aby se prostřídali všichni.
Děkujeme hráčům za super výkony a rodičům za podporu z hlediště a za pomoc i dopravě.

Fotogalerie

Sestava : Holub Ondřej, Ješina Jakub, König Tomáš, Körnerová Sofie,Mičola Boris, Půlkrab Aleš, Šrot Kristián

Trenér: Semjon Jiří

19. 3. 2022 – TJ Senice na Hané

V sobotu 19.3.2022 jsme se zúčastnili turnaje v Senici na Hané. Tento turnaj jsme zahájili prvním zápasem s Prostějovem. Bohužel jsme zápas ,,prospali“, a to se projevilo na celé hře. Obrana nebyla téměř žádná a zbytečně jsme nechávali protihráče střílet na naši branku. Do druhého zápasu jsme nastoupili proti pořádajícímu týmu Senice na Hané. Tady se již začala projevovat naše bojovnost a snaha hrát na plno. Se soupeřem jsme stále drželi krok, a když jsme dostali branku, tak jsme ji okamžitě vrátili zpět. Zápas byl vyrovnaný, ale na konci bylo vidět, že nám dochází síly. Třetí zápas jsme hráli s SK Žeravice. Tento zápas jsme byli jako vyměnění, střelba byla lepší, nahrávky přesnější a obrana byla mnohem lepší, než v předchozích zápasech. Turnaj jsme zakončili sportovními hrami, kde si děti zasoutěžily, pobavily se a dostaly sladkou odměnu.

Děkujeme rodičům za podporu našich hráčů a Sofince Vrbové za velkou pomoc.

Fotogalerie

Sestava: Jakub Ješina, Sofie Vrbová, Kristián Šrot, Ondřej Holub, Sofie Kőrnerová, Miroslav Kubíček, Boris Mičola

Trenéři: Richard Hrachovina, Andrea Hrachovinová

12. 3. 2022 – Kuřim – Ferin Cup

V sobotu 12.3.2022 jsme v sedm hodin ráno vyjeli na další náročný turnaj , Mikulášský after Ferin cup konaný v městě Kuřim , vzdáleném 10km od Brna.

Opět to byl turnaj s počítáním skóre a navíc i s možností získat bonusový bod za nájezdy , konané ihned po skončení každého zápasu , kdy běželo postupně na branku 5 a 5 hráčů z každého družstva. Tuto disciplínu jsme speciálně trénovali poslední dva tréninky před turnajem , což se nám měrou vrchovatou při sčítání bodů v závěru vrátilo.

Turnaje se zúčastnila družstva Legata Hustopeče , Sokol Velké Meziříčí I , Sokol Velké Meziříčí II , TJ Kuřim , Sokol Juliánov a také naše družstvo mladších minižáků Sokol Horka nad Moravou.

První utkání jsme hráli s družstvem Legata Hustopeče . Zvítězili jsme přesvědčivě 12:1 , dokonce od chvíle kdy jsme vedli o 10 gólů tak jsme podle pravidel hráli ve třech hráčích + brankář. Po utkání následovaly nájezdy , ty jsme vyhráli 3:2. Branky Horky Boris Mičola 8 , Holub Ondřej 1 z nájezdu , Ješina Jakub 2+1 , Šrot Kristián 2+1.

Další utkání nás čekalo se silným soupeřem Sokol Velké Meziříčí I , s kterým jsme hráli i minulý týden . Soupeře už trochu známe , tak jsme byli na favorita turnaje nachystaní , i když nakonec jsme po boji prohráli 7:10 , ale nájezdy jsme vyhráli 3:0 , kde Aleš v brance chytil všechny trháky soupeře!!! Branky Horky Boris Mičola 1+1,Ondra Holub 2,Ješina Jakub 3+1,Šrot Kristián 1+1.

Třetí utkání jsme porazili družstvo Velké Meziříčí II 17:2 , na nájezdy 2:1 . Branky Horky Boris Mičola 9 , Holub Ondra 1+1 , Ješina Jakub 4+1 , Půlkrab Aleš 3 . Nájezdy jsme vyhráli 2:1.

Další utkání jsme hráli s domácím družstvem TJ Kuřim , kdy jsme vyhráli po velkém boji 10:6 , nájezdy 2:0 . Branky Horky Boris Mičola 1+1 , Ješina Jakub 7 , Šrot Kiki 1+1 , Kubíček Mira 1.

Poslední utkání jsme hráli proti Sokolu Juliánov , kdy jsme po velkém boji prohráli 5:8 , ale v nervy drásajícím rozstřelu jsme získali bonusový bod my za vítězství v nájezdech 3:2 ! Branky Horky n.M. Boris Mičola 4 , Jakub Ješina 0 + 3 , Kiki Šrot 1 .

Celkově považujeme turnaj za zdařilý , je super že se naši hráči otrkávají na turnajích s těžkými soupeři a co víc , že s nimi dokážeme držet krok. Za povšimnutí stojí fakt ,že jsme všechny nájezdy se všemi soupeři vyhráli, což žádné družstvo kromě našeho nedokázalo. Také jsme se zas o kousek zlepšili v osobní obraně, ale stále se máme ještě co učit a zlepšovat. Základ je účast na trénincích a turnajích, to nám dá nejvíc. Vzorem může jít všem Ondra Holub,který má téměř 100% docházku, následován dvojicí Boris a Kuba s 86 % .
Děkujeme rodičům za povzbuzování, za pomoc s dopravou a specialně také Matějovi, který přijel za družstvem i když má zlomenou ruku a nemohl hrát.

Konečná tabulka turnaje:
1.Sokol Velké Meziříčí 15 bodů
2.Sokol Horka n.M. 11 bodů
3.Sokol Juliánov 10 bodů
4.Legata Hustopeče 6 bodů
5.TJ Kuřim 1 bod
6.Sokol Velké Meziříčí II 0 bodů

Fotogalerie

Sestava a branky: Mičola Boris 25, Ješina Jakub 22, Šrot ristián 8,Holub Ondřej 5, Půlkrab Aleš (brankář) 3, Kubíček Miroslav 1

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard

5. 3. 2022 – Velké Meziříčí – Memoriál Karla Kaštana

V sobotu 5.3.2022 jsme společně se staršími minižáky vyrazili krátce před 7 hodinou ranní na turnaj mladších minižáků do vzdáleného Velkého Meziříčí. Cesta uběhla rychle a tak jsme byli před půl devátou již na místě.První zápas nás čekal  v 9:15 , tak jsme se rychle převlékli a za chvíli jsme byli v hale , kde se již hrála první utkání. Překvapil nás velký počet diváků , který byl již přítomen v hale . Během dne diváků přibývalo a odhadem jich mohlo být na tomto turnaji cca 300 . Svědčí to o zájmu a popularitě tohoto sportu ve Velkém Meziříčí.Domácí klub postavil do turnaje hned tři družstva , dále hráli družstva Sokolnice , Ledče nad Sázavou , Žeravic a naše z Horky nad Moravou.Hrálo se 1x12minut a s počítáním skóre , což všechny hráče velice bavilo a motivovalo ke skvělým výkonům.
My jsme se v prvním utkání postavili proti favoritovi turnaje , družstvu Sokolnice . Ti mají precizně propracovanou osobní obranu kde rychle získávají po sebemenší chybě míč a hned zakončují. Tím nás překvapili ze začátku utkání , kdy během čtyřech minut vedli 4:0 a my jsme byli zralí na ručník. Po pár skvělých zákrocích brankáře Aleše jsme se postupně dostali do hry a  nastříleli branky , takže na konci utkání se skóre zastavilo na 10:4 pro Sokolnice , branky Horky Ješina Jakub 3 , Mičola Boris 1. Po tomto utkání musel trenér znovu vysvětlovat princip osobní obrany (i když ji už půl roku trénujeme každý trénink) . V tomto utkání se ukázaly naše slabiny a také to , jak můžou dvě tři chyby ovlivnit celý zápas. Také nás trápilo neproměňování šancí , kdy hráč sám na šestce vystřelí vedle branky.
V dalším utkání jsme hráli s družstvem Velké Meziříčí Dívky , které jsme po zlepšeném výkonu v útoku vyhráli 18:1 , branky Horky Boris Mičola 8 , Jakub Ješina 7 , Sebastián Vrba 2 , Ondra Holub 1 , Kiki Šrot 1 .   
Třetí utkání v turnaji nás čekal další favorit -Velké Meziříčí Zelení . Utkání  se nám už podařilo o hodně lépe než se Sokolnicemi , bohužel byl soupeř nad naše síly , prohráli jsme 7:12 a soupeři sportovně poblahopřáli k vítězství. Branky Horky Jakub Ješina 4 , Sofie Vrbová 2 , Boris Mičola 1
Ve čtvrtém utkání jsme nastoupili proti družstvu Velké Meziříčí Žlutí , které jsme vyhráli po suverénním výkonu 17:1 , branky Jakub Ješina 8 , Boris Mičola 5 , Kiki Šrot 2 , Sebas Vrba 1,Holub Ondra 1.
A šlo do tuhého . Po poradě v šatně jsme si spočítali , že když vyhrajeme dvě poslední utkání , můžeme skončit třetí a získat POHÁR a MEDAILI !  Toto naše borce tak namotivovalo , že na dalšího soupeře ze Žeravic vlétli jak tornádo a po super výkonu celého družstva jsme na konci slavili vybojované vítězství 8:5 !!! Branky Horky Boris Mičola 4 , Kiki Šrot 2 , Kuba Ješina 2. Nutno podotknout výborný výkon v brance Aleše Půlkraba!
Poslední utkání , s vědomím , že když vyhrajeme budeme třetí , jsme sehráli s teamem Ledče nad Sázavou. Zde jsme od začátku diktovali tempo hry a šli si jasně a směle za vítězstvím , kdy jsme celý zápas vedli a utkání dovedli do vítězného konce a celkovému třetímu místu. Branky Horky Boris Mičola 4 , Kuba Ješina 3 , Kiki Šrot 1 . Viki Kadlecová 1.

Krásné třetí místo jsme oslavili přímo na palubovce naším bojovým pokřikem který musel být slyšet až na náměstí Velkého Meziříčí , takovou měli kluci radost. Pak jsme již využili toho , že máme vše odehrané a šťastni čekali na vyhlášení výsledků , přebrání poháru a na medaile + odměnu ve formě něčeho malého sladkého na zub.
Závěrem bychom chtěli poděkovat hráčům za bojovné výkony , rodičům za fandění a pomoc při dopravě  !


Konečné pořadí turnaje:
1. TJ Sokol Velké Meziříčí Zelení
2. Sokol Sokolnice
3. TJ Sokol HORKA nad MORAVOU
4. SK Žeravice
5. TJ KOVOFINIŠ Ledeč nad Sázavou
6. TJ Sokol Velké Meziříčí Žlutí
7. TJ Sokol Velké Meziříčí Dívky

Fotogalerie

Sestava a branky: Ješina Jakub 27 , Mičola Boris 23 , Šrot Kristián 6 , Vrba Sebastián 3 , Holub Ondřej 2 , Vrbová Sofie 2 , Kadlecová Viktorie 1 , Brix Antonín 0, Půlkrab Aleš 0 (brankář)

Trenér: Semjon Jiří

30. 1. 2022 – Horka nad Moravou

V neděli 30. 1. 2022 pořádal náš oddíl házené Sokol Horka nad Moravou turnaj ,,Ledňáček“, v nedaleké Senici na Hané. Do turnaje se přihlásilo šest družstev, ale dvě se pár dnů před turnajem odhlásila z důvodu onemocnění hráčů. Toto postihlo i náš klub, kdy z 8 hráčů zůstali jen tři zdraví. Díky pomoci družstev HBC Olomouc a HCB Karviná, kteří nám půjčili hráče, jsme se turnaje zúčastnili i my. Čtvrtým týmem, které turnaj odehrálo bylo družstvo 1. SC Bohumín 98. Hrálo se systémem každý s každým a dvoukolově, utkání trvalo 1×16 minut bez přestávky a bez počítání skóre. Celkem každé družstvo odehrálo 5 utkání. Naši chlapci, podpořeni v prvním utkání třemi hráči Olomouce a ve všech zbývajících třemi z Karviné, se velice dobře sehrálo a podávalo velmi dobré výkony. S HBC Olomouc byla utkání vyrovnaná, s Bohumínem jsme tahali za delší konec provazu oba dva zápasy, ale tam je potřeba zmínit, že družstvo Bohumína bylo ryze dívčí, s velkou chutí do hry. S HCB Karviná jsme sehráli pěkná utkání, náš bohužel nekompletní kádr se přesvědčil o vysoké kvalitě soupeře a vyzkoušel si utkání s klubem zvučného jména. Je potřeba pochválit naše hráče za bojovnost a nasazení v turnaji, který absolvovali bez střídání. Děkujeme také za pomoc družstvům Olomouce a Karviné. Z každého družstva byl vyhlášen Talent družstva, v našem případě to byl Sebastián Vrba. Děkujeme všem našim příznivcům za povzbuzování a přízeň v těžkém turnaji.

Fotogalerie

Sestava: Daniel Hepnar, Jakub Ješina, Sebastián Vrba

Trenéři: Jiří Semjon, Richard Hrachovina

22. 1. 2022 – SK Žeravice

V sobotu 22. 1. 2022 jsme zavítali na náš první letošní turnaj do Žeravic. Po vánoční přestávce se v Žeravicích sešlo 6 družstev – Holešov, Osek nad Bečvou SHK Kunovice, Velké Meziříčí, pořádající SK Žeravice a naši borci z Horky nad Moravou. Děti byly sportovně naladěné a po rozcvičení se ihned vrhly do prvního zápasu s dívčím týmem Holešova. Utkání bylo velmi vyrovnané, ale Holešov hrál celý zápas osobní obranu, což nás trochu zaskočilo. Střelecky jsme také příliš nevynikali, takže jsme nedokázali soupeře přehrát a tento zápas pro nás skončil remízou. Bez odpočinku jsme nastoupili do dalšího zápasu proti družstvu z Oseku nad Bečvou, který jsme zvládli s přehledem a dodali si chuť do dalšího zápolení. Další zápas měly děti přestávku, a tak se v šatně vrhly na doplnění kalorií …..Po nástupu na hřiště, proti silnému soupeři z Velkého Meziříčí, byl první poločas hodně slabý. Nám trenérům už selhávaly hlasivky, ale děti přesto chvílemi působily, jako když vůbec neví, co mají dělat. Přihrávky byly velmi pomalé, místo, aby děti postupovaly dopředu na branku, nahrávaly zpět, zapomínaly se vracet do obrany, za což všechno nás Velké Meziříčí potrestalo. Druhý poločas byl mnohem svižnější, ale naši borci už nedokázali náskok překonat a podařilo se jim ho pouze snížit. Zápas jsme těsně prohráli a čekaly nás dva souboje s pořádajícím družstvem Žeravic a s družstvem SHK Kunovice.

Žeravice proti nám předváděly přesnou a svižnou hru, ale tentokrát jsme se nenechali zaskočit a soupeři jsme nadělili nejvíc branek ze všech našich sobotních zápasů. Pro děti byla tato hra velkou motivací před posledním utkáním, kdy pochopily, že mají šanci umístit se na některém z bodovaných míst. Proti družstvu SHK Kunovice tak nastoupili odhodlaní bojovat, což se na hře projevilo a zaslouženě i tento zápas vyhráli.

Všechny děti se na postech střídaly, v brance se předvedli Dan, Boris a Matěj a za celkovou hru je tentokrát třeba pochválit úplně všechny, bojovali jako lvi.

Zaslouženou odměnou jim byly sladkosti, diplom a krásný pohár za stříbrnou příčku.

Děkujeme všem hráčům za krásnou sobotu a rodičům za podporu.

Fotogalerie

Družstvo  1 2 3 4 5 6 Body Skóre Pořadí
Horka X 17:9 26:13 17:19 7:7 17:3 7 84:51 2.
Kunovice 9:17 X 6:13 10:17 8:10 4:7 0 37:64 6.
Žeravice 13:26 13:6 X 12:22 10:10 15:5 5 63:69 4.
Vel. Meziříčí 19:17 17:10 22:12 X 16:10 13:2 10 87:51 1.
Holešov 7:7 10:8 10:10 10:16 X 11:4 6 48:45 3.
Osek n. Bečvou 3:17 7:4 5:15 2:13 4:11
X
2 21:60 5.

Sestava: Ješina Jakub (60), Mičola Boris (11), König Tomáš (4), Šrot Kristián (2), Vrba Sebastian (3), Dvořák Matěj (2), Holub Ondřej (0)

Trenéři: Richard Hrachovina, Andrea Hrachovinová

Hodnocení podzimní části 2021

Po dlouhé koronavirové přestávce jsme nastoupili v novější sestavě. Podzimní část zahájilo družstvo mladšího minižactva přípravou ve formě příměstského tábora, který se uskutečnil v týdnu od 23. 8. do 27. 8. 2021. Děti si během týdne užily nejen sportovní disciplíny a soutěže, ale také výlety, např. do Brna do zábavního parku Bruno, návštěvu hasičů HZS Olomouckého kraje, výlet na Loveckou chatu v Horce nad Moravou spojený s jízdou na koních… Tuto „přípravu“ jsme zakončili hned prvním turnajem, pořádaným našim oddílem dne 28. 8. 2021, a to tradičních Házenkářských nadějí, kde se našim svěřencům velmi dařilo. Hned, jak nám situace dovolila trénovat, pustili jsme se do zábavných, ale zároveň naučných tréninků, díky kterým se děti zlepšovaly každým dnem. Na trénincích byla vidět radost dětí, snaha se zlepšovat a zájem o další plánované turnaje. Na dalších turnajích, kterých jsme se zúčastnili, jsme postupně zjišťovali naše nedostatky a pilně jsme začali pracovat na jejich nápravě. Novou zkušeností pro naše svěřence např. bylo, když mohli hrát proti vzdálenějším týmům a měli tak možnost poznat třeba i nepatrně odlišný způsob hry. Děti se vždy hodně snažily a na samotné hře to bylo následně poznat. Zlepšili jsme přihrávky, kličky, chytání balónů i nabíhání. Na posledním tradičním Mikulášském turnaji v ZŠ Horka nad Moravou jsme však museli uznat, že máme stále velké nedostatky v osobní obraně. I přesto, že se z důvodu covidu na turnaj nemohli dostavit čert, Mikuláš a ani anděl, z výrazů dětí všech zúčastněných družstev bylo vidět, že si turnaj užily a po zásluze byly děti odměněny sladkostmi, pamětními medailemi a diplomy. My jsme se na posledních trénincích tohoto roku začali intenzivně věnovat nácviku osobní obrany a budeme v tom pokračovat i nadále. Všechny děti zaslouží velkou pochvalu za svoji snahu a nesmíme zapomenout na rodiče, kteří jsou nedílnou součástí týmu a oporou pro družstvo.

11. 12. 2021 – Mikulášký turnaj – Horka n. M.

Dne 11. 12. 2021 jsme pořádali Mikulášský turnaj v házené v kategorii mladší mini. Turnaje se zúčastnilo 6 družstev systémem každý s každým. Kromě našeho družstva TJ Sokol Horka nad Moravou jsme krátce po 8 hodině ranní přivítali v tělocvičně ZŠ Horka n. M. družstva Sokola Senice na Hané, HBC Olomouc 1966, TJ Tatran Litovel, TJ Náchod a Tj Sokol II Prostějov. V prvním utkání jsme se střetli se Sokolem Senice n.H. Hned od začátku se naši hráči pustili s velkou vervou do hry. Zpočátku utkání jsme působili ospalým dojmem, postupem času jsme se zlepšili a po přestávce, kde jsme si řekli své k výkonu, tak zejména dvojice Boris a Kuba začala stříleli branku za brankou.

Druhé utkání jsme hráli s HBC Olomouc, se kterým jsme hráli naposledy v říjnu na Zoře. Bylo to těžší utkání než jsme čekali, ale nakonec s dobrým koncem. Ve druhém poločase jsme získali náskok, který jsme si udrželi až do konce. Již zde v tomto utkání se ukázalo, že máme problém s osobní obranou, kde bylo vidět, že když brání jen polovina družstva nebo tři hráči ze čtyř, kteří jsou na hřišti, tak dostáváme góly.

Ve třetím utkání jsme se utkali s Tatranem Litovel , kde jsme hned od začátku opět střelecky dominovali a i v obraně se o hodně zlepšili. Poté jsme měli víc než hodinovou přestávku, kterou jsme využili k malému občerstvení a zejména ke sledování utkání soupeřů. Takto jsme se připravili na další soupeře.

Další utkání bylo proti TJ Náchod, se kterým jsme ještě nikdy nehráli. Viděli jsme, jak hrají, od rána hráli tři utkání, ve kterých naprosto dominovali. Jejich osobní obrana v utkání s námi byla na hraně pravidel, mnohokrát i za nimi. O tom svědčí tři vyloučení za 2 x 10 minut a spousta jiných faulů, které byly i nebyly odpískány. Naši kluci ale dokázali neuvěřitelné. Soupeři se postavili a zdravě vyhecovaní průběhem utkání dokázali se soupeřem držet krok dokonce tak, že jsme na konci byli o dva krůčky šťastnější. Velký dík všem co se nezalekli soupeře!

V posledním utkání jsme se střetli s družstvem Prostějova. Těžké utkání, vyrovnané, bohužel ovlivněné zraněním Borise v 6 minutě prvního poločasu, po kterém již nemohl nastoupit. I tak v oslabené sestavě jsme drželi se soupeřem krok , i když na konci nám jako jediní o pár krůčků utekli. Po posledním utkání bylo vyhlášení výsledků turnaje, na kterém všichni hráči dostali medaili a družstva sladkou odměnu. Konec turnaje byl v cca 15:30.

Závěrem zhodnocení turnaje – je potřeba zapracovat na osobní obraně, kde jsme viděli, že máme ještě nedostatky v chápání důležitosti této činnosti. Kde stačí, aby se jeden ze čtyř bránících hráčů zapomněl a hned jsme potrestáni brankou. Na druhou stranu máme silný útok, kdy dáváme hodně gólů, zase je ale potřeba, aby se na tomto podíleli všichni hráči.

Sestava: Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, Holub Ondřej, Ješina Jakub, Mičola Boris, Půlkrab Aleš, Šrot Kristián, Vrba Sebastián

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard.

16. 10. 2021 – SK Žeravice

V sobotu 16. 10. 2021 jsme se zúčastnili dalšího turnaje který pořádal oddíl SK Žeravice. Sraz byl určen na 8:30 před novou halou v Žeravicích. Hala je to krásná a jak by se nám hodila v Horce! No zpět do reality. I když nemáme halu, dokážeme se vyrovnat a často i předčít kluby, které halu mají a ukázali jsme, že umíme hrát s každým soupeřem. Postupně jsme se utkali s družstvem SK Žeravice „A“ , SK Žeravice „B“ a TJ Tatran Litovel. Družstvo z Prostějova z důvodu onemocnění několika hráčů nemohlo přijet.

První zápas jsme tedy hráli s družstvem Žeravice A. Toto družstvo je na velice dobré úrovni a řekl bych, že jedno z nejlepších, proti kterým jsme na podzim hráli. I tak jsme se soupeřem drželi krok celý zápas a v závěru utkání jsme je i lehce předčili. Dařila se nám střelba z dálky a Kiki v brance exceloval, obrana dokázala eliminovat hráče soupeře, občas nás sice překvapil střelou z dálky, ale my jsme odpovídali stejnou mincí. Z utkání si musíme vzít jedno ponaučení – je potřeba hrát víc kolektivně, víc si nahrávat do křídel a nebrat to, že si dáme gól, jako největší úspěch. Kluky baví, když vyhráváme, když dáváme góly, ale je potřeba, aby se na tomto podíleli v rámci možností všichni. Takže se stalo několikrát, že na střídačce zůstal Boris se Sofi a nejmladší hráli.

Ve stejném duchu proběhlo i utkání proti Žeravice B, jen s tím rozdílem, že kladlo daleko menší odpor a naši hráči na hřišti zcela dominovali a stříleli branku za brankou. Je to pochopitelné, jelikož domácí museli udělat dvě družstva z jednoho, díky neúčasti Prostějova.

V posledním utkání jsme se utkali se sympatickým družstvem z Litovle, které stejně jako Zora Olomouc minulý týden hraje velmi slušně, bez faulů a férově. I v tomto utkání jsme hráli velmi dobře, v brance chytal Kuba, který dobře rozehrával a občas podpořil i útok rozehrávkou a zároveň i zapojením se do útoku. Tato taktika nám vycházela de facto celý turnaj a dali jsme takto spoustu gólů. Potěšitelné je, že hráči začínají pronikat až na šestku díky kličkám, které se nám začínají dařit. Např. Boris, který do teď těžil hodně pouze ze střel z dálky, ale nyní pokud se přestane bát jít do kličky a do brankoviště, bude dvakrát nebezpečnější. Samozřejmě že tento progres vidím i u dalších hráčů, kteří se zlepšují, Tomáš, Kuba, Sebík, Kiki, Dan. Velmi šikovná je Sofie – v sobotu dala 4 krásné branky.

Závěrem jeden postřeh, už jsem to zmiňoval, je potřeba hrát víc kolektivně, nahrávat do křídel a nechat hrát i ty nejmladší i za cenu, že budeme dostávat góly. Myslím si, že kluky a holky házená baví, ze chtějí vyhrávat. O tom svědčí i aktivní zapojení se do závěrečných her, kde všichni hráli a makali na 100 procent!

Děkuji rodičům a fanouškům za podporu našich hráčů, za pomoc při dopravě na turnaj a kvalitní support.

Sestava: Hepnar Daniel, Ješina Jakub, König Tomáš, Mičola Boris, Šrot Kristián, Vrba Sebastián, Vrbová Sofie

Trenér: Jiří Semjon

10. 10. 2021 – DHK Zora Olomouc

V neděli ráno jsme se zúčastnili soutěžního turnaje, který pořádal klub DHK Zora Olomouc. Dalšími účastníky byli TJ Senice na Hané, TJ Sokol Osek nad Bečvou a náš klub, TJ Sokol Horka nad Moravou. Turnaj se hrál v hale Zory Olomouc.

První utkání jsme odehráli proti TJ Senice na Hané, který od začátku vyrukoval s těsnou osobní obranou. Naši hráči odpověděli zónovou obranou. V útoku jsme se dokázali prosadit i přes osobku, kdy se nám dařila střelba spojek i z křídel. V brance chytal spolehlivě Kristián Šrot, který zakládal útoky i nahrávkami do trháku na hráče, který se dokázal uvolnit z osobní obrany. Naše zónová obrana na soupeře fungovala, získávali jsme míče i díky vysunutým spojkám které narušovaly rozehrávku soupeře. Ve stejném stylu hry jsme pokračovali i proti dalšímu soupeři, DHK Zora Olomouc. Tento soupeř hraje pěknou technickou mini házenou a utkání s s ním jsou vždy pěkná a slušně vedená. Zase jsme se tak jako proti Senici dokázali prosadit jak střelbou přes obranu, tak z křídel podpořené dobrým výkonem brankáře. Několikrát jsme ale i zaspali v obraně a soupeř ukázal že i děvčata z DHK Zora umí střílet góly. V posledním utkání jsme se střetli se Sokolem Osek nad Bečvou. Tento soupeř (už jsme s ním na jednom turnaji hráli) hrál také jako Senice osobní obranu a to celý zápas. Naši borci kontrovali střelbou ze všech postů a v utkání bohatém na branky jsme soupeře přehrávali celý zápas i přes jejich úpornou hru. Utkání nás docela bolelo, ale zvládli jsme ho!

Po krátké přestávce domácí oddíl uspořádal pěkné pohybové hry, kterých se s velkou vervou zúčastnilo i naše družstvo. Za předvedené úsilí a snahu (v jedné soutěži měli hráči udělat hvězdu, ale naši borci ji tvrdošíjně nahrazovali parakotoulem), jsme se těšili na sladkou odměnu za výkony na turnaji i hrách. Musíme také poděkovat za neúnavné povzbuzování našich borců skvělými příznivci z řad rodičů, kteří nešetřili potleskem po akcích našich házenkařů i soupeře.

Fotografie

Sestava: Dvořák Matej, Holub Ondřej, Mičola Boris, Ješina Jakub, König Tomáš, Šrot Kristián, Vrba Sebástian.

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard.


2. 10. 2021 – TJ Senice na Hané

V sobotu dne 2. 10. 2021 se naši nejmenší hráči zúčastnili turnaje miniházené v Senici na Hané. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu domácích a byli jsme rovnocenným soupeřem. Naše horší přihrávky jsme kompenzovali důraznou obranou, a tuto jsme používali i v dalších zápasech. I další soupeře – SK HFP Prostějov a TJ Sokol II Prostějov – jsme pořádně potrápili. Za horecké družstvo se turnaje zúčastnilo pouze 6 dětí, a i přes tento handicap jsme statečně bojovali. Nadále budeme pracovat na zlepšování přihrávek a komunikaci v týmu mezi hráči navzájem. Turnaj hodnotíme jako vydařený a děti si zaslouží pochvalu za bojovnost a zápal pro hry.

Fotografie

Sestava: Dvořák Matěj, Holub Ondřej, Jakub Ješina, Kadlecová Viktorie, Vrba Sebastián, Vrbová Sofie

Trenéři: Hrachovina Richard, Rusler René

26. 9. 2021 – HBC Olomouc

V neděli 26.9.2021 jsme se od 14 hodin zúčastnili soutěžního turnaje, který pořádal tým HBC Olomouc. Hrálo se v hale DHK Zora Olomouc, která do turnaje vyslala dvě družstva, DHK Zora Olomouc A a DHK Zora Olomouc B. Čtveřici účastníků doplnilo naše družstvo mladších minižáků TJ Sokol Horka nad Moravou.

V prvním utkání jsme se střetli s týmem Zora B. V tomto utkání nám nevyšel první poločas, kdy jsme ze začátku nenašli recept na kvalitní obranu olomouckých hazenkářských nadějí. Dlouho se hrálo bez vstřelených branek na obou stranách a když jsme se dostali přes obranu, nedokázali jsme trefit branku. Také nám nevycházely přihrávky a zpracování míče. Až na konci poločasu jsme dokázali vstřelit tři branky, soupeřky k našemu štěstí žádný. Po přestávkovém určení nové taktiky a prostřídání jak v poli tak v brance jsme získali v utkání převahu, ale i tak jsme se přesvědčili že máme stále na čem pracovat. Nepřesné přihrávky, špatné zpracování míče, malá aktivita v útoku – to jsou naše největší úkoly, na kterých je potřeba stále pracovat.

Druhé utkání jsme hráli proti HBC Olomouc, které nás už zastihlo v daleko větší pohodě a formě a díky zlepšení oproti prvnímu utkání se nám začalo dařit i v útoku, kdy obrana byla v obou zmiňovaných utkáních velice dobrá. Vycházela ze spolehlivých zákroků v brance, kde se střídali odvážlivci Kiki, Tomáš , Kuba a Aleš. Všem to moc šlo, jen je mi záhadou, proč se všichni hlásí do branky!!! Když jsme hrávali my, tak všichni chtěli hrát, ne chytat.

K poslednímu utkání jsme nastoupili proti silnému soupeři DHK Zora Olomouc A . Opět jsme stavěli na kvalitní obraně a po získání míče jsme vyráželi do postupných útoků se snahou buď zakončit z brankoviště z křídel což se dařilo nebo střelbou z dálky přes obranu, kde to šlo dobře hráčům, kteří hráli na spojkách. Než jsme se nadáli tak se ozval závěrečný hvizd turnaje, někteří naši borci se netajili zklamáním, že už je konec. Byli tak zabraní do hry, že měli chuť ještě odehrát nějaké další utkání. Po ubezpečení, že nás čeká příští týden další turnaj , tentokrát v Senici na Hané , obavy z jejich očí zmizely a nahradilo je nadšení a radost z očekávání příštího týdne.

Ještě v závěru turnaje jsme se zúčastnili pohybových her s dalšími týmy, za které, ale i za výkony v turnaji, obdrželi všichni sladkou odměnu! Závěrem bychom chtěli poděkovat všem fanouškům a příznivcům za hlasité povzbuzování a nejeden potlesk po pěkných akcích, které naše hráče určitě potěšily.

Fotogalerie

Sestava: Dvořák Matej, Hepnar Daniel, Ješina Jakub, Mičola Boris, Půlkrab Aleš, Šrot Kristián

Trenér: Semjon Jiří

19. 9. 2021 – TJ Sokol Horka nad Moravou

V neděli 19. 9. 2021 jsme v domácím areálu Na Sokolce pořádali další turnaj v miniházené mladšího minižactva. I když se již citelně ochladilo, počasí nám nakonec přálo a teplé oblečení malých borců vše zachránilo. Turnaje se zúčastnila družstva Kostelce na Hané, Tatranu Litovel, Oseku nad Bečvou a pořádající družstvo Horky nad Moravou. Od počátku děti hrály s nasazením všech sil. Ve všech zápasech se projevily i nedostatky, jako jsou nepřesné nahrávky a slabší obrana, ale na druhou stranu je nutné všechny pochválit za obrovskou snahu a nadšení pro házenou. Za naše družstvo se dokonce postavili i tři nováčci (Sebík, Viki a Sofinka), kteří i když mají za sebou pouze 3 tréninky, nebáli se plně zapojit do hry. Ani naši brankáři nezklamali a „podrželi“ naše družstvo, když se zrovna příliš nedařila obrana.

Další práci na trénincích musíme zaměřit na pilování nahrávek, přistupování k hráčům s míčem a umísťování střel.

Na dětech i fandících rodičích bylo vidět, že si turnaj všichni užili. Na závěr si děti změřily síly při soutěžních hrách, kdy odměnou jim byly drobné sladkosti a nám trenérům úsměvy unavených, ale spokojených dětí.

Děkujeme rodičům za podporu.

Fotogalerie

Sestava: Dvořák Matěj, Hepnar Daniel, Holub Ondřej, Kadlecová Viktorie, König Tomáš, Mičola Boris, Váňa Jakub, Vrba Sebastian, Vrbová Sofie

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard

12. 9. 2021 – TJ Sokol Horka nad Moravou

V neděli 12. 9. 2021 pořádal náš oddíl házené první soutěžní turnaj této sezóny. Již po osmé hodině ranní se do areálu Sokolky začali scházet první účastníci turnaje. Tentokrát k nám přijeli soupeři z Kostelce na Hané, HBC Olomouc a ze Senice na Hané. Hrálo se systémem každý s každým na dvou hřištích, takže turnaj měl velmi rychlý spád.

V prvním zápase se naši borci utkali s družstvem z Kostelce na Hané. S tímto soupeřem jsme dříve mívali problémy díky jejich osobní obraně, kterou jsme začali trénovat již na konci minulé sezony. Teď to bylo docela vidět, když jsme po jejím nastolení začali získávat míče a rychle a účinně zakončovat. Velká škoda je neproměněných gólových šancí, kdy hoši trefovali brankáře nebo naopak stříleli těsně vedle.

Další utkání jsme sehráli proti Senici na Hané. Tento soupeř měl ve svém středu vysoké hráče, ale naši borci se nezalekli a ze zónove obrany s jedním vysunutým hráčem vyráželi k rychlým protiútokům podpořeným skvělým výkonem Kristiána v brance. Jen si musíme dávat pozor na zpracovávání přihrávek, neboť nám několikrát vypadl míč z rukou a místo zakončení jsme se museli bránit.

V posledním zápase jsme nastoupili proti obávanému týmu HBC Olomouc, se kterým jsme se paradoxně v loňském roce setkali asi jen jednou, takže jsme moc nevěděli, co od něj čekat. Naši chlapci se ale přesvědčili, že hrát se dá s každým, i se soupeřem zvučného jména. Sehráli pěkné vyrovnané utkání, kdy se nám dařilo jak v útoku tak v obraně.

Turnaj nám ukázal na čem je potřeba dál pracovat. Jsou to hlavně přihrávky, přesnost střelby, osobní obrana, větší aktivita a snaha získat míč a také soustředění jednotlivých hráčů na hřišti. Párkrát se totiž stalo, že se tak nějak „ztratili v lese“. Naopak musíme pochválit naše borce za dobrou obranu. Dařila se nám zónová i osobní obrana, která nám před rokem dělala velké potíže, ale teď se dá říct, že to je naopak naše přednost. Také musíme pochválit naše nejmladší hráče, kteří se už nebojí v útoku vystřelit a sami vidí, že dokáží dát gól. Závěrem bychom chtěli poděkovat všem příznivcům a fanouškům za povzbuzování našich borců.

Fotogalerie

Sestava: Dvořák Matěj, Holub Ondřej, Ješina Jakub, König Tomáš, Mičola Boris, Sochor Václav, Šrot Kristián

Trenéři: Hrachovina Richard, Semjon Jiří

28. 8. 2021 – TJ Sokol Horka nad Moravou – Házenkářské naděje

V sobotu 28.8. uspořádal náš klub v našem areálu Sokolka tradiční turnaj Házenkářské naděje kategorie mladších minižáků. Začátek turnaje byl stanoven na 9:00 a již po 8 hodině přicházeli první nadšení účastníci turnaje. Turnaje probíhaly dokonce dva, i starších mini, kteří hráli na vedlejším hřišti, takže bylo se v každou chvíli na co dívat. Naši mladší mini se postupně utkali s družstvy TJ Sokol II Prostějov, TJ Holešov, Házená Náchodu a Hostěrádek-Rešova. Naše silně omlazené družstvo bylo na poslední chvíli posíleno o Rozárku a také Aleše, řečeného Alda, který se nebojácně postavil do branky a mnohokrát nás udivil a překvapil skvělými zákroky. Bohužel jsme se tímto turnajem loučili s naší oporou Vaškem, který po turnaji přechází do kategorie starší mini, za kterou si v sobotu i zahrál. Nicméně tímto odchodem můžou získat mladší hráči, kteří tím dostanou větší prostor. Věřím tomu, že se mladí hráči pokud budou poctivě trénovat a poslouchat rady trenérů sehrají a budou dobrou partou, které se bude dařit na hřišti i mimo hřiště. Co se týče sobotního turnaje, hrálo se bez počítání skóre, takže nemáme přesné výsledky utkání našeho družstva. Ale ve všech zápasech jsme tahali za delší provaz , v některých utkáních jsme soupeře přetáhli jen o jeden jediný krůček, jindy o tři , o osm krůčků a jednou dokonce o celý tucet kroků. Nejvíce se střelecky dařilo Vaškovi a Borisovi, dále Kikimu, Kubovi, Tomášovi, Matějovi, Ondrovi a Rózince. Perfektní rozehrávku a přihrávky do trháku předváděl mimo jiné Alda v brance. Talentem družstva byl vyhlášen Boris Mičola. Ze všech hráčů a hráček bylo cítit nadšení a elán do hry, dařilo se nám jak v obraně tak v útoku. Nyní je potřeba pokračovat v úsilí na tréninku, ať se nám daří takto i lépe v dalších turnajích, které nás čekají již 12. 9. 2021 a 19. 9. 2021 Děkujeme rodičům, příznivcům a fanouškům za povzbuzování a těšíme se na další sportovní setkání.

Fotogalerie

Sestava: Matěj Dvořák, Ondřej Holub, Jakub Ješina, Tomáš König, Boris Mičola, Aleš Pulkrab, Rozárka, Václav Sochor, Kristián Šrot

Trenéři: Semjon Jiří, Hrachovina Richard