Hodnocení 2018-2019

Družstvo mladšího minižactva, ročník narození 2010 – 2012

Vedoucí družstva: Andrea Hrachovinová, tel.: 605 421 819, e-mail: a.hrachovinova@volny.cz

Trenér: Petr Němec, tel.: 604 830 410, e-mail: Hazena-Horka@email.cz

Horní řada zleva: Holub Matěj, Niessner Matyáš, Šrot Sebastián, Tinklová Veronika, Matušek Šimon, Jenš David.
Dolní řada zleva: Hrachovinová Andrea (trenérka/vedoucí družstva ), Veselá Eliška, Rusler Martin, Dokoupil Milan, Sobková Ella, Němec Petr (trenér).
Chybí: Dorota Šafářová , Matušková Bára, Hoferek Matěj, Mokrejšová Alena.

Hodnocení jaro 2019

Po úspěšném absolvování březnového turnaje Předvelikonoční vajíčko jsme zahájili turnajovou část – jaro 2019. Celkem jsme se zúčastnili sedmi turnajů, např. ve Velké Bystřici, Hranicích, Prostějově, v Senici na Hané a celou soutěžní část jsme zakončili dne 26. 5. 2019 velkým Superfinále v Horce, v areálu na Sokolce. Této akce se zúčastnilo téměř 140 miniházenkářů, kteří kromě bojů o nejlepší umístění, měli možnost oddechnout na skákacím hradě, na soutěžních stanovištích s odměnami, občerstvit se v našem bufetu, zakoupit si pozornosti ve fanshopu nebo využít možnosti malování na obličej. Celá akce se podle ohlasů ostatních družstev vydařila a přálo nám i počasí, které nás přece jen trochu postrašilo a odpoledne poslalou deštivou sprchu. Samotné závěrečné defilé bylo velkolepé, medaile dětem předával místopředseda Olomouckého krajského svazu házené Ing. Pavel Spurný a bývalé reprezentantky „ženské“ házené.

Hned následující víkend jsme odjeli do Litovle na sedmý ročník tradičního litovelského Minicupu. Děti odehrály 11 zápasů, kde se již počítalo skóre a utkaly se se silnými družstvy jako je např. TJ Náchod, Dukla Praha, Tatran Litovel a další. Turnaj to byl fyzicky velmi náročný. Bojovnost dětí, radost z každé výhry a bohatý doprovodný program, však veškerou únavu nebo zklamání z prohraných utkání zažehnaly a na dětech bylo znát, že z konečného umístění na 7. místě z 12 družstev mají radost a házená je opravdu baví.

Celková jarní tréninková příprava byla přínosná. Děti se zdokonalily v přihrávkách, postupně se zlepšuje obrana, daří se nám uplatňovat kličky. Podařilo se nám vytvořit i dívčí část družstva, kdy holky v obraně bojují jako lvice. Všechny děti si zaslouží velkou pochvalu za snahu během celého roku a doufáme, že jim to vydrží a házená je bude bavit i v další sezóně.

Na všechny se těšíme v srpnu na trénincích a příměstském táboře, kde nás „nemine“ i nějaký pěkný výlet.

Děkujeme všem rodičům za obrovskou podporu a i trenérům ostatních družstev za výpomoc při organizaci turnajů.

 

Hodnocení podzim 2018

Podzimní část zahájilo družstvo mladšího minižactva již poslední týden v srpnu 2018, kdy se konalo týdenní soustředění. Soustředění bylo pro všechny děti, které rády sportují, ale hlavně pro malé házenkáře. Celý týden byl zaměřen především na zdokonalování práce s míčem, kdy kromě driblinku a přihrávek zůstal čas i na různé míčové hry, „opičí“ dráhy s míčem apod. Pro děti bylo soustředění nejen sportovní přípravou na nadcházející sezónu, ale i zábavou, kterou si nejvíce užily uprostřed týdne při návštěvě Resortu Hrubá Voda na bobech a překážkové lanové dráze Kamzíkova stezka. Hned po týdnu soustřední děti úspěšně absolvovaly turnaj „Házenkářských nadějí“, kde poměřily své síly s týmy z Holešova, Hranic, Kostelce, Bystřice pod Hostýnem, Telnice a se Zorou. I když družstvo hrálo proti týmům staršího minižactva, dokázaly děti vybojovat 10. místo z celkových 12 přihlášených družstev.

Začátkem září jsme uspořádali úspěšný nábor hráčů do našich řad, díky kterému jsme mohli již na prvním tréninku přivítat několik nových tváří. Tento nábor také pomohl vytvořit nový kroužek pohybových her, který se nespecifikuje na házenou, ale pohyb jako takový a pro nás to znamená velký úspěch a radost, že se stále najdou děti, které chtějí sportovat.

Celá podzimní část sezóny se nesla v pozitivním duchu, děti se zodpovědně účastnily tréninků i soutěžních utkání a kladně hodnotím i jejich nadšení pro hru a v neposlední řadě i viditelný herní pokrok. Výrazně se zlepšily v obraně, dopředu se posunuje i střelba a přihrávky.

Bohužel podzimní část přinesla našemu oddílu i ztrátu v podobě trenéra Kuby Walweela, který se rozhodl (doufáme, že dočasně) přerušit trenérskou činnost z důvodu přípravy na maturitní zkoušku. Na pomoc našemu družstvu však obratem přišel šéftrenér mladších a starších minižáků pan Petr Němec, takže hráči získali kvalitní náhradu a nebudou v ničem ochuzeni.

Aby naše úsilí nebylo jen o tvrdé přípravě a trénování, uspořádali jsme pro děti a rodiče 2. ročník Stezky odvahy – Halloween 2018 a následně v prosinci, pro všechny rodiče a příznivce házené, další „Horecké punčování“.

Po vánočním odpočinku jsme se všichni opět pilně pustili do trénování, abychom naše snažení mohli zúročit hned v prvních námi pořádaných turnajích, kterými jsou 26. 1. 2019 Pololetní jednička, 23. 2. 2019 Přípravný turnaj a 23. 3. 2019 Před Velikonoční vajíčko. Je znát, že podzimní část přípravy se nám povedla, což se potvrdilo hned v prvním z těchto turnajů, kde družstvo mladších minižáků obsadilo ve své kategorii první místo.

Na závěr si dovoluji vyslovit poděkování rodičům a fanouškům za jejich projevenou přízeň a podporu na domácích i venkovních turnajích a doufám, že všem „házenkářské nadšení“ vydrží.

 

31. 5. – 2. 6. 2019 Litovel Minicup 2019 

Uplynulý víkend (31. 5. – 2. 6. 2019) jsme se zúčastnili v pořadí již sedmého ročníku turnaje Litovel Minicup 2019. Družstva ve svých skupinách odehrála 11 zápasů, a pro všechny to byl vyčerpávající turnaj plný zážitků. Hrálo se ve dvou kategoriích – mladší miniházená a starší miniházená – kluci i holky dohromady. Každé utkání trvalo 2 x 10 minut a hrálo se podle pravidel ČSH pro miniházenou 4+1 s počítáním skóre. Pro zpestření turnaje organizátoři připravili hvězdné exhibiční utkání trenérů a rozhodčích proti mužstvu Tatranu Litovel, dětské kino, soutěže, skákací hrad a diskotéku. Samozřejmostí bylo bohaté občerstvení. Každý z účastníků měl možnost zakoupit si i tradiční turnajové tričko.

V pátek po příjezdu jsme se ubytovali v prostorné třídě a hned na nás čekaly 4 zápasy, a to s družstvy Praha Chodov, TJ Náchod B, Dukla Praha a TJ Náchod A. První dva zápasy nás bojovně nastartovaly; jak v utkání proti Chodovu, tak proti TJ Náchod B děti předváděly krásnou hru. V dalších dvou utkáních toho dne už jsme neměli tolik štěstí, ale přesto jsme statečně odolávali silným družstvům Dukly Praha a TJ Náchod A, která nakonec ve skupině získala první a druhé místo. Po vydatné večeři měly děti volnou zábavu a možnost shlédnout filmové představení Avengers Infinity War.   

Výsledky pátečního dne byly následující: 

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Chodov                          12:12 (4:5)

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Náchod B                       14:6 (7:3)       

TJ Sokol Horka nad Moravou – Dukla Praha                      18:23 (7:13)

TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Náchod A                      10:16 (4:8)

 

V sobotu jsme zápolili se Sokolem Telnice, Tatranem Litovel, Kostelcem na Hané a Velkou Bystřicí. S družstvem, které skončilo na celkovém třetím místě, tj. se Sokolem Telnice, jsme bohužel prohráli. Následně si děti udělaly radost výhrou nad Tatranem Litovel a v posledních dvou utkáních nás porazila družstva Kostelce na Hané i Velké Bystřice.

 

Výsledky sobotního dne: 

TJ Sokol Horka nad Moravou – Sokol Telnice                      15:24 (6:14)

TJ Sokol Horka nad Moravou – Tatran Litovel                     31:15 (24:9)

TJ Sokol Horka nad Moravou – Kostelec na Hané               13:20 (8:8)

TJ Sokol Horka nad Moravou – Velká Bystřice                    12:21 (4:9)

 

Jelikož v sobotu měly děti svátek (Den dětí), udělali jsme si společně s naším vítězným družstvem starších minižáků procházku na zmrzlinu, kterou všem dětem i trenérům koupil pan Jiří Skřivánek. Večer si opět děti užily volnou zábavu, a kdo chtěl, měl možnost zatančit si na diskotéce a vyhrát drobné ceny v tanečních soutěžích, do kterých se některé naše děti statečně zapojily. Po sobotě byl náš tým v průběžném pořadí na 10. místě.

V neděli jsme se probudili se správnou bojovnou náladou a rozhodli jsme se vylepšit si naše skóre a soupeřům nedat nic zadarmo. Tato nálada nás neopustila, a hned první zápas nad HK Ivančice jsme vyhráli. Správně naladěni jsme se postavili čelem k utkání se Sokolem Sokolnice (v té době na průběžném 6. místě) a předvedli jsme krásný vyrovnaný zápas, plný ukázkových akcí a zákroků, čímž jsme viditelně hráče Sokolnice překvapili. Po dobrém obědě nás čekal poslední zápas turnaje s družstvem SK Žeravice, do kterého jsme po předchozích úspěších z nedělního dne, nastoupili s jediným cílem – vyhrát. To se také podařilo a vítězství dětem zajistilo postup na krásné sedmé místo v turnaji.

 

Výsledky závěrečného turnajového dne:

TJ Sokol Horka nad Moravou – HK Ivančice                                   17:13 (8:7)

TJ Sokol Horka nad Moravou – Sokol Sokolnice                  16:16 (10:11)

TJ Sokol Horka nad Moravou – SK Žeravice                                   15:8 (6:4)

 

Konečná tabulka:

  1. Dukla Praha
  2. TJ Náchod A
  3. Sokol Telnice
  4. Házená Velká Bystřice
  5. TJ Praha Chodov
  6. Sokol Kostelec na Hané
  7. TJ Sokol Horka nad Moravou 4-2-5       173:174   -1    10
  8. Sokol Sokolnice
  9. HK Ivančice
  10. SK Žeravice
  11. TJ Náchod B
  12. Tatran Litovel

 

Za trenéry děkuji všem dětem za jejich bojovnost, odvahu, emoce, které v zápasech projevovaly a nás trenéry dojímaly snad víc, než samotné hráče. Někdy se dětem dařilo lépe, někdy méně, určitě máme ještě hodně co zlepšovat, ale jejich radost ze hry, odhodlání bojovat až do konce, i když se někdy zdálo vše ztracené, ale také smutek po prohrách nebo nevydařených akcích, to je to, co nás všechny společně naplňuje, stmeluje a tlačí nás dál k lepším a lepším výkonům. Družstvo mladších minižáků je skvělá parta dětí, která dělá čest horeckému oddílu házené.

Také děkujeme všem rodičům za obrovskou podporu a skvěle vytvořenou atmosféru při fandění!!!

Sestava a branky: Jenš David 48, Matušek Šimon 37, Niessner Matyáš 25, Hoferek Matěj 23, Šrot Sebastián 15, brankáři (branky/úspěšnost): Rusler Lukáš 19/65%, Dokoupil Milan 5/58%. Trenéři: Hrachovinová Andrea, Iva Ulrychová.

Více info zde: https://minicup.tatranlitovel.cz/horka-nad-moravou/2019-mladsi

 

26. 5. 2019 TJ Sokol Horka nad Moravou – Superfinále

Je až neskutečné, že už je za námi další a hodlám říci, velmi úspěšný házenkářský rok našeho mladšího minižactva.  Tak se vždy moc těšíme, až začnou první turnaje, zápasy a přátelské utkání a najednou je tu konec. Vždy se sezóna uzavírá magickým turnajem SUPERFINÁLE. A ani letos tomu nebylo jinak. Již na začátku sezóny jsme se rozhodli a přihlásili do této akce náš klub, který tohle superfinále uspořádá !!!!

A doufám, že jsme udělali dobře….

Celodenní superfinále proběhlo nad očekávání skvěle, všichni hráči i hráčky si užili hraní, malování na obličej, skákání ve skákacím hradě, soutěžení s odměnami, občerstvení a vše co k tomu patří v dětském světě. Bylo zde na 140 malých mini házenkářů, kteří ve třech skupinách, bojovali mezi sebou a předváděli velmi pěknou podívanou….ale, to nebylo to nejdůležitější !

Nejkrásnější a největším zážitkem nejen pro děti, ale i pro diváky, rodiče a trenéry bylo asi konečné defilé při nástupu a ocenění každého hráče a hráčky medailemi, sladkostmi a také vyhlášení talentů z každého družstva…i tito byli odměněni další zlatou medailí a drobnostmi, ze kterých byly velmi překvapeni a šťastní.

Velké poděkování zaslouží všichni, co se podíleli na celé mega akci /mladší a starší žáci, trenéři a  rodiče bez kterých by tato oslava neproběhla….DĚKUJEME !!!

Sestava: Matušek Šimon, Hoferek Matěj, Šafářová Dorota, Niessner Matyáš, Veselá Eliška, Tinklová Veronika, Sobková Ella, Holub Matěj, Matušková Barbora, brankáři: Rusler Lukáš, Dokoupil Milan. Trenéři: Rusler René, Niessner Aleš.

 

24. 5. 2019 Prosenice – O pohár starosty 

Jako každoročně tak i letos jsme se zúčastnili turnaje v miniházené mezi školami mladších a starších dětí. Počasí nám krásně vyšlo a tak byl turnaj o to hezčí a všichni si ho užili naplno. Bohužel na turnaj přijeli jen mladší děti, protože starší měli za sebou náročné dva víkendy, kdy ten poslední byly účastníky 4-denního turnaje na Slovensku a potřebovali nabrat sílu a odpočinout si. Naši mladší hráči v počtu 6 statečných se postavili všem protivníkům a předvedli vše, co se od nich očekávalo. V předchozím ročníku nám jen o pár branek uteklo 3.místo, a tak jsme letos chtěli naše vystoupení vylepšit a odvézt si co nejlepší umístění a to se povedlo. Tvrdou obranou a úspěšným zakončováním jsme soupeře přesvědčili o našich kvalitách. Jen při prvním utkání se projevil náš ještě ospalý přístup, ale vše v dalším soupeření jsme již napravili. Po remíze z prvního utkání jsme všechny ostatní zápasy  vyhráli s velkým brankovým rozdílem a to bylo základním kamenem našeho úspěchu.

Sladkou odměnou nám bylo první místo na turnaji.

 

Je třeba zmínit, že do All Stars byl z našeho družstva vybrán Šimon Matušek…Gratulujeme !!

 

Poděkování všem hráčům i realizačnímu týmu za veškerou pomoc !!!

/Ruslerová Jana, Niessner Aleš, Hoferek Ctirad/

 

Výsledky:

ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata – SK Žeravice                          11:11

ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata – ZŠ Prosenice černá               13:5

ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata – ZŠ Jívová                             20:1

ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata – ZŠ Nedvědova                      10:0

ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata – ZŠ Prosenice bílá                  10:5

 

  1. místo ZŠ Horka nad Moravou/Lvíčata 9b.       64:22    4-1-0     +42
  2. místo SK Žeravice 9b.       46:27    4-1-0     +19
  3. místo ZŠ Prosenice černá 6b.       37:34    3-0-0     +3       
  4. místo ZŠ Prosenice bílá 4b.       39:28    2-0-0     +11     
  5. místo ZŠ Nedvědova 2b.       12:33    1-0-0     -21
  6. místo ZŠ Jívová 0b.       09:63    0-0-0     -54

Sestava a branky: Jenš David 27, Matušek Šimon 9, Niessner Matyáš 6, Hoferek Matěj 4, brankáři: Rusler Martin 11/65%, Dokoupil Milan 8/58%. Trenér: Němec Petr.

 

19.5.2019 TJ Sokol Horka nad Moravou

V neděli za krásného slunečného dne jsme pořádali turnaj na sokolce.Zúčastnily se družstva ze Zory A + B , Cement Hranice A+B. Naše děti nastoupily v hojném počtu. V útoku i v obraně se moc snažily a pod vedením pana trenéra Niessnera předvedli krásnou hru.V brance exceloval Lukáš Rusler. Po utkáních se děti utkaly v dovednostních úkolech. První úkol driblovani s balónem mezi kužely a 3x proskočit kruh.Druhý úkol,běh pozadu a zpět sprint. Na posledním úkolu udělaly děti hada a slalomově proběhly dráhu. Za své výkony byly odměněny drobnýmy  pamlsky.  Celému družstvu patří velké dík.
 
Sestava: Hoferek Matěj, Niesner Matyáš,Matušek Šimon, Matušková Bára, Dokoupil Milan,Rusler Lukáš, Šafářova Dorota ,Veselá Eliška , Mokrejšová Alena,Protivánková Rozálie, Halouzková Julie.
 

11.5.2019 TJ Sokol Senice na Hané

V sobotu 11. 5. 2019 jsme zavítali na turnaj do Senice na Hané. Senické družstvo objednalo krásné počasí, děti byly taktéž dobře naladěny, takže po úvodním rozcvičení, začalo házenkářské zápolení družstev TJ Sokol Horka nad Moravou, HBC Olomouc I a II, Sokol Prostějov a Senice na Hané.

Co se týká horeckého družstva, opět bylo vidět zlepšení v obraně, kdy krásnou obranu předváděly i naše dívky. Třem slečnám, a to Elišce Veselé, Dorotce Šafářové a Báře Matuškové, se dokonce podařilo vstřelit i branku. Pochvalu zaslouží Šimon Matušek, který tentokrát udával tempo celému družstvu a je téměř „hotovým“ startším minižákem. Také je nutné vyzdvihnout práci obou brankářů, Lukáše a Mildy, kteří dohromady za celý turnaj dostali jen 13 branek.

Celému družstvu patří velký dík za reprezentaci horecké miniházené.

Turnaj se obešel bez zranění a po absolvování dovednostních soutěží si děti rozdělily sladkou odměnu.

Děkujeme rodičům za pomoc s dopravou a podporu v hledišti.

Sestava: Hoferek Matěj, Niessner Matyáš, Matušek Šimon, Šrot Sebastián, Dokoupil Milan, Rusler Lukáš, Matušková Bára, Šafářová Dorota, Veselá Eliška, Mokrejšová Alena. Trenéři: Němec Petr, Hrachovinová Andrea.

5. 5. 2019 TJ Sokol Horka nad Moravou

V neděli 5.5.2019 jsme pořádali další turnaj jarní části sezóny. Díky špatnému počasí jsme byli nuceni zápolení uskutečnit v tělocvičně ZŠ, kde jsme přivítali družstva DKH Zora Olomouc A a B, TJ Sokol Kostelec na Hané a Tatran Litovel.  Děti se tentokrát sešly v hojném počtu a bylo tak možné více střídat a šetřit dětem síly. Všichni statečně bojovali, snažili se více prosazovat a naše rýsující se „holčičí“ sestava předvedla krásnou obranu.

Na závěr se ještě děti zúčastnily dovednostních soutěží v podobě driblinku, protahování se obručí, skákání přes švihadlo a převzaly si zaslouženou sladkou odměnu. Turnaj probíhal bez počítání skóre a obešel se bez zranění.

Jako malou pozornost a odměnu za méně příznivé herní podmínky jsme pro hráče a rodiče připravili bufet s občerstvením, kterého se ujali manželé Ruslerovi (za což jim velmi děkujeme).

Děkujeme za pomoc a podporu všem rodičům, rozhodčím z řad starších žáků (Kamilu Petrovi, Matěji Zgabajovi, Filipu Klvaňovi) a fotografovi Štěpánu Petrovi.

Sestava: Hoferek Matěj, Niessner Matyáš, Protivánková Rozálie, Matušek Šimon, Holub Matěj, Matušková Bára, Sobková Ella, Šafářová Dorota, Patáková Eliška, Veselá Eliška, Mokrejšová Alena, Rusler Lukáš. Trenéři: Němec Petr, Hrachovinová Andrea.

27. 4. 2019 TJ Sokol II Prostějov

V sobotu 27.4.2019 jsme se zúčastnili turnaje miniházené v Prostějově. Podle postupně se hromadících omluvenek jsme nejprve měli strach, že budeme muset poprosit o výpomoc děti z jiného družstva, ale nakonec jsme se sešli v celkovém počtu sedmi dětí. Naše menší účast a k tomu i rozlosování, kdy horecký tým hrál všechny 4 zápasy bez přestávky hned po sobě, napomohly tomu, že síly dětí byly na konci turnaje téměř na nule. V průběhu turnaje však jejich vůle vyhrát a bojovat byla silnější a soupeřům předvedli, že se jen tak zaskočit nenechají. Ve všech zápasech děti předváděly velmi dobrou obranu a zlepšily se i v přesnosti střel na branku.

Pro všechna zúčastněná družstva, tj. Sokol II Prostějov, Kostelec na Hané, SK Žeravice a Tatran Litovel, jsme byli vyrovnaným soupeřem, a i když se nepočítalo skóre, byla vidět naše herní převaha.

Stále je však potřeba zlepšovat práci křídel, přesnost přihrávek, soustředit se na správný počet kroků a dávat si pozor na přešlapy při střelbě.

Na závěr děti poměřily síly v dovednostních soutěžích a čekala je zasloužená sladká odměna.

Děkuji za pomoc starším minižákům Marťovi Ruslerovi a Sáře Hrachovinová a za podporu všem rodičům.

Sestava: Rusler Lukáš, Tinklová Veronika, Matušková Bára, Veselá Eliška, Matušek Šimon, Hoferek Matěj, Holub Matěj.

14. 4. 2019 HBC Olomouc 1966 „B“

O tomto nabitém házenkářském víkendu se všechna naše minižactva utkala s mnoha skvělými soupeři. Naše družstvo nejmladších  minižàků TJ Sokol Horka nad Moravou odehrálo 4 utkání na hale DHK Zora Olomouc, kde nás hostilo družstvo HBC Olomouc B. Soupeřem nám byli hráči z Kostelce na Hané A, HBC Olomouc A, B a SK HFP Prostějov. Utkání byla velmi rychlá, a i když to mnoho hráčům i hráčkám dělalo problémy, ve hře jsme výrazně za soupeři nezaostávali. Dělají nám problémy v  soustředěnosti a veškeré podněty na rychlou reakci a rozhodování. Je pravda, že jsou mezi námi začátečníci i bojácní, ale vše máme před sebou a je stále na čem pracovat, a to je výzva nejen pro trenéry, ale snad i pro všechny hráče a hráčky. I přes tyto neduhy děkujeme všem za snahu na hřišti co nejlépe vyniknout a mít ze hry radost.

Také děkujeme rodiči a hráčům starších minižàků (Rusler René, Rusler Martin a Sobek Tomáš) za pomoc při posledním utkání na turnaji a předání všech sportovců rodičům, z důvodu našeho předčasného odjezdu na jiný zápas ke starším žákům do Senice na Hané.

Děkujeme opět rodičům za pomoc s dopravou a podporu v hledišti!!!

Sestava: Matušek Šimon, Matyáš Niessner, Hoferek Matěj, Sobková Ella, Matušková Bára, Holub Matěj, Tinklová Veronika, Janík Hušek, brankář: Dokoupil Milan, Rusler Lukáš. Trenéři: Němec Petr, Hrachovinová Andrea, Rusler René, Rusler Martin a Sobek Tomáš.

7. 4. 2019  TJ Cement Hranice „A“

O tomto víkendu jsme sehráli tři velmi dobrá utkání na palubovce extraligových Hranic na Moravě. Soupeřem nám byly družstva domácích Hranice A, Hranice B, Tatran Litovel a SK HFP Prostějov.

Velmi skvělou hrou především v osobní obraně a kolektivní hře na všech postech jsme nenechali soupeře vyniknout.

Dále jsme se prezentovali tvrdou obranou a úspěšným zakončování. Chválíme všechny !!!!

Je třeba všechny pochválit, že zvládli fyzicky náročný turnaj s jedním hráčem na střídání a dále třeba vyzdvihnout a pochválit ve hře Šimona Matuška za super obranu a úspěšnou útočnou fázi a také nováčka Matěje Holuba za bojovnost v obraně a za krásné tři sedmičky a další branku ze hry.

Opět děkujeme všem rodičům za dopravu a za podporu v hledišti !!! Určitě se bylo s radostí na co dívat !!!!

Sestava: Hoferek Matěj, Niessner Matyáš, Matušek Šimon, Holub Matěj. Brankáři: Rusler Lukáš, Dokoupil Milan. Trenéři: Němec Petr, Krauter Jiří.

31. 3. 2019  Házená Velká Bystřice „A“

Jarní sezónu jsme zahájili ve Velké Bystřici, kde jsme poměřili své síly s družstvy Velké Bystřice A a B, Sokolem II Prostějov a SK HFP Prostějov. Naši borci herně pokořili obě družstva z Prostějova a družstvo Velké Bystřice B. Silnější družstvo Velké Bystřice A jsme nepřekonali a jen jsme se utvrdili, že naše obrana hodně pokulhává a často se nám nedařily ani přesné přihrávky, kdy se několikrát stalo, že jsme si nahrávali do prostoru, aniž bychom se vůbec podívali, jestli je komu nahrát.

Přesto děti hrály se zápalem, snažily se bojovat a po závěrečném zápolení v dovednostních soutěžích, jim byla pořádajícím oddílem předána sladká odměna.

Děkujeme všem rodičům za dopravu a za podporu v hledišti!!!

Sestava: Niessner Matyáš, Matušek Šimon, Matušková Bára, Hoferek Matěj, Holub Matěj, Hušek Janík, Tinklová Veronika, brankáři: Dokoupil Milan, Rusler Lukáš. Trenéři: Hrachovinová Andrea, Protivánek Matěj. Asistenti trenéra: Rusler Martin, Hrachovinová Sára. Fotograf: Ruslerová Jana.

23. 3. 2019 Předvelikonoční vajíčko

V sobotu 23. 3. 2019 jsme pořádali v Senici na Hané turnaj „Předvelikonoční vajíčko“, kdy jsme přivítali družstva z Hranic na Moravě (chlapce i děvčata) a družstvo DHK Zory Olomouc.  V prvním zápase jsme bojovali s družstvem Zory a naše herní převaha byla znát téměř od začátku zápasu. Pro děti to byl ten „správný“ začátek, který je herně povzbudil do dalších utkání. Další zápas byl proti dívkám z Hranic a ani tady pro nás nebyl velký problém dívčí tým porazit. Třetí zápas už byl větším oříškem, hraničtí kluci bojovali statečně a často bylo skóre v průběhu zápasu vyrovnané. Nakonec se nám přece jen podařilo i tento tým porazit.

Finálový boj o první místo byl opravdu „bojem“. Na dětech byla vidět velká snaha vyhrát, dokázaly se vžít do hry a mezi sebou spolupracovat, a jelikož se děti nevzdaly a bojovaly do poslední chvíle, bylo jejich vítězství, i v tomto zápase, opravdu zasloužené.

Děti se opět výrazně zlepšily v obraně, ale neustále nám dělají problém „kroky“ při útoku, čímž zbytečně ztrácíme míče. Také jsme bohužel měli hodně přešlapů při střele na branku, a tím pádem mnohem míň gólů, než jsme mohli získat.

Na herních pozicích se děti střídaly a je dokonce možné, že mezi nimi vyrůstá nová brankářka Verča, která se nebála postavit střelám soupeřů a sama se do branky aktivně nabízela.

Nikdo nebyl po celý čas turnaje zraněn, utkání proběhla podle rozlosování, a protože každý poločas trval 12 minut, všechny děti si dostatečně zahrály.

Na závěr děti dostaly diplomy a sladké odměny.

Do All star týmu /talent družstva/ byla vybrán Šimon Matušek…Gratulujeme !!!

Velmi děkujeme za pomoc rozhodčím Jirkovi Lépovi, Matěji Kratochvílovi, Františku Dvořákovi a Kamilu Petrovi. Dále Janě Ruslerové za fotodokumentaci, Sašovi Jenšovi za zápis, Richardu Hrachovinovi a Štěpánu Petrovi za zápis a časomíru a také za skvělou práci v bufetu Petře Vánské, Jiřině Skřivánkové a mladší žačce Nikole Vánské….ještě jednou děkujeme moc !!!

  1 2 3 4 Body Skóre Pořadí
TJ Sokol Horka nad Moravou X 25:14 18:15 16:10 6 59:39 1.
DHK Zora Olomouc 14:25 X 12:18 21:18 2 47:61 3.
TJ Cement Hranice – kluci 15:18 18:12 X 17:3 4 50:33 2.
TJ Cement Hranice – holky 10:16 18:21 3:17 X 2 31:54 4.

o 3. místo: DHK Zora Olomouc – TJ Cement Hranice Holky               18:13

o 1. místo: TJ Sokol Horka nad Moravou – TJ Cement Hranice Kluci 18:16

Konečné umístění:

  1. TJ Sokol Horka nad Moravou               8 bodů 77:55   +22
  2. TJ Cement Hranice Kluci                          4 body  66:51   +15
  3. TJ Cement Hranice Holky                         4 body  65:74   -9
  4. Házená Velká Bystřice                               0 bodů  44:72   -28

Sestava a branky: Jenš David 22, Niessner Matyáš 17, Matušek Šimon 14, Šrot Sebastián 8, Holub Matěj 1, Sobková Ella 0, Veselá Eliška 0. Brankáři (branky + úspěšnost): Rusler Lukáš 10, /63%/ , Dokoupil Milan 3, /54%/, Tinklová Veronika 2, /59%/. Trenéři: Hrachovinová Andrea, zápis Jenš Saša.

1.3. – 3.3.2019 Zimní soustředění

Letošní rok jsme pořádali již 2. ročník komorního soustředění našich nejmenších – našeho

minižactva. Bohužel z celkového počtu 27 dětí nám chyběli dva nemocní Matěj a Bára a dva omluvení sourozenci Tomáš a Ella. Příště s námi určitě pojedou!!!

Soustředění probíhalo od pátku 1. 3. do neděle 3. 3. 2019 v blízkosti Ski areálu Paprsek na chatě Olšanka v Jeseníkách. Po příjezdu jsme se s dětmi velmi rychle aklimatizovali, po ubytování jsme se navečeřeli a vyrazili na večerní prozkoumání terénu s cílem si za tmy zasáňkovat a zajezdit na lopatách a na připravených vycpaných igelitových pytlech. Dětem se to líbilo tak, že zapomněly úplně na vše a proběhly i nějaké ztráty rukavic, zapadlé boty v závějích a také nějaké to zranění…to k tomu patří..J

Po návratu děti pomalu ulehly a těšily se na druhý den a další program soustředění. Ráno jsme se po snídani pomalu vydali na lyžovačku. Ostatní, kteří nelyžovali, šli na procházku. Svah byl velmi dobře upraven a vydržel až do konce dne. Všichni překvapili tím, jak umí perfektně lyžovat, a tak jsme jako trenérský dohled neměli vůbec žádný problém a žádné starosti. Užili jsme si všechno parádně. V poledne jsme si odskočili na oběd. Po obědě jsme si odpočinuli, nabrali energii, sílu a opět se vydali na zbytek dne na svah. Nelyžaři si po obědě také přišli na své a vyřádili se při bobování, sáňkování a jízdě na lopatách a na pytlích. Po večeři jsme dětem připravili zábavný program s pantomimou a hrami a sobotní večer jsme si skvěle užili. I přes to, že měli všichni zakázáno mít s sebou na soustředění mobilní telefon, digitální elektronické hry a tablety, tak program skončil až v pozdních nočních hodinách a děti byly nadšené a spokojené.

Poslední den, a to v neděli, jsme bohužel z důvodu špatného počasí již lyžovat nemohli, a tak jsme těsně před obědem šli na procházku k chatě Vindošce. Z počátku všichni protestovali, ale během cesty to všechny děti přešlo a vydováděly se na svahu i bez sportovního náčiní. Po příchodu a zjištění, co bude na oběd, byly opět spokojeni….podával se kuřízek s bramborovou kaší a desert – mléčný, oříškový, kokosový nebo čokoládový oplatek. Po obědě jsme vše uklidili, sbalili své věci a těšili se na odjezd …L

Příjezd do Horky byl velkolepý…nikomu se nechtělo domů….Super !!! Vše jsme zvládli a poděkováním nám byly spokojené děti !!!!

Děkujeme také řidiči p. Protivánkovi, který nás bezpečně odvezl i přivezl do místa určení !!!

Už teď se těšíme na nadcházející třetí ročník a doufáme, že se sejdeme ve větším počtu než letos.

Účastníci soustředění: Trenéři: Němec Petr, Hrachovinová Andrea, Protivánek Matěj, Mladší mini: Sebastián Šrot, Hoferek Matěj, Alena Mokrejšová, Eliška Veselá, Matyáš Niessner, Janík Hušek, Jenš David, Rusler Lukáš, Dokoupil Milan, Matušek Šimon. Starší mini: Spáčil Vašek, Hanáček Matěj, Skřivánek Šimon, Rozálie Protivánková, Halouzková Julie, Hrachovinová Sára, Vánský Radim, Drozd Jakub, Rusler Martin. Mladší žák: Hrachovina Richard.

Fotografie naleznete ZDE

23.02.2019 – TJ Sokol Horka nad Moravou (turnaj)  

Do turnaje jsme vstoupili velmi vlažně a hlavně v obraně jsme byly nedůslední. Jako kdybychom se báli se soupeře dotknout, abychom mu neublížili. Soupeř to velmi rychle využil a první poločas jsme neustále dotahovali a také prohráli 4:7. Do druhé části jsme začali plnit vše co bylo třeba, ale zase malou snahou v útoku jsme málo ohrožovali branku soupeře. S postupem času jsme se zlepšovali a 1 minutu před koncem vyrovnali. Bohužel soupeř z posledního útoku vstřelil vítěznou branku. Soupeři gratulujeme k vítězství. Škoda, že jsme nehráli toto utkání stejně jako další zápasy, které byly úplně jiné a velmi odlišné…byly jsme asi ještě ospalí…

Ostatní utkání celého turnaje byly velmi dobré jak v obraně, tak i v přechodu do útoku a úspěšným zakončováním. Všichni hráči i hráčky se snažili na hřišti ukázat  své kvality, ale určitě máme navíc….škoda, že to zatím neumíme prodat, ale jsme stále ještě malí, ohební, pružní a je stále mnoho času vše zlepšit. My víme, že to co nejdříve ukážeme… !

V brance se střídali naše nové objevy Milan Dokoupil a Lukáš Rusler….velmi dobře se předvedli a zachytali na výbornou…

Ve hře se poprvé velmi pěkně ukázala hvězdička Ella Sobková/sestra staršího minižáka Tomáše Sobka/ a snažila se zapojit jak mohla, dále také musíme pochválit ve hře Matěje Holuba, který se snažil v útoku střelami ohrozit brankáře a i když v obraně se stále hledá, tak se snažil co nejvíce.

Do All star týmu /talent družstva/ byl vybrán Matyáš Niessner…Gratulujeme !!!

Také velmi děkujeme za pomoc rozhodčímu Petru Ochmanovi, časomíře Janě Ruslerové, Sašovi Jenšovi, pomoc v Bufetu Aničče a Andree Hrachovinové , zápisu Hance Sobkové,  Sašovi Jenšovi a fotografování Janě Ruslerové….bez vás by to  neklaplo…ještě jednou díky mooc !!!

Děkujeme všem rodičům za povzbuzování z hlediště a za podporu našich házenkářských nadějí. 

Výsledková tabulka: 

PŘÍPRAVNÝ TURNAJ 1 2 3 4 5 6 BODY SKORE POŘADÍ
HBC OLOMOUC X 11:20 8:19 8:18 8:12 5:7 0 40:76 6.
HÁZENÁ                             VELKÁ BYSTŘICE 20:11 X 10:26 4:9 18:11 21:18 6 73:75 3.
TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU 19:8 26:10 X 14:15 18:5 18:13 8 95:51 2.
SOKOL II PROSTĚJOV 18:8 9:4 15:14 X 19:11 13:9 10 64:46 1.
SK HFP PROSTĚJOV z.s. 12:8 11:18 5:18 11:19 X 9:14 2 48:78 5.
HK IVANČICE 7:5 18:21 13:18 9:13 14:9 X 4 61:66 4.

 Sestava a branky: Niessner Matyáš 28, Jenš David 26, Hoferek Matěj 18, Šrot Sebastián 4, Holub Matěj, Sobková Ella; brankáři /branky+úspěšnost/: Rusler Lukáš 5, /51%/ , Dokoupil Milan 11, /46%/. Trenéři: Němec Petr, Hrachovinová Andrea. Zápis Saša Jenš.

15.12.2018          HC Junior Zlín

V ranních sobotních hodinách jsme se vydali na poslední letošní turnaj do Zlína. Děti na turnaji předvedli skvělé výkony a neprostupnou obranu ve všech zápasech. Hráli jsme proti týmům ze Zubří a proti Zlínskému týmu holek a kluků.  Bohužel obraz celého turnaje kazili organizační zmatky a neshody s jinými zúčastněnými. Děkuji všem rodičům za pomoc s dopravou a podporu na zápasech.

Sestava: Matušek Šimon, Niessner Matyáš, Jenš David, Rusler Lukáš, Dokoupil Milan, Protivánková Rozálie, Drozd Jakub.

8.12. 2018 Horka nad Moravou (Mikulášský turnaj pořádaný v Senici n. H.)

V sobotu 8.12 jsme pořádali Mikulášský turnaj, kterého se zúčastnilo celkem 10 družstev staršího a mladšího minižactva. Děti v něm porovnávaly své síly s družstvy z Litovle, Prostějova a Olomouce. V základní skupině, každé družstvo odehrálo proti sobě 2 utkání, naše družstvo vybojovalo 2 místo a čekal je finální zápas, který rozhodne o vítězi celého turnaje proti týmu HBC Olomouc. Finále bylo velice napínavé a naši v něm bojovali jak lvi proti silnému soupeři a nakonec dovedli utkání k těsnému vítězství!!! Děkuji všem organizátorům, zúčastněným, hráčů a fanouškům za skvělí turnaj.

Výsledky utkání:

  1 2 3 4 BODY   SKORE POŘADÍ
TJ SOKOL HORKA X X 8:9 5:7 19:4 21:1 14:6 14:6 8   81:33 2
HBC OLOMOUC 9:8 7:5 X X 18:2 9:12 14:5 12:10 10   69:42 1
SK HFP    PROSTĚJOV z.s. 4:19 1:21 2:18 12:9 X X 3:15 5:16 2   27:98 4
TATRAN LITOVEL 6:14 6:14 10:12 5:14 15:3 16:5 X X 4   58:62 3

 o 1. místo  Horka – Olomouc 10:7

o 3. místo Prostějov – Litovel 9:15

Sestava: Šrot Sebastian, Dokoupil Milan, Protivánková Rozálie, Jenš David, Matušková Bára, Matušek Šimon, Hoferek Matěj, Hušek Janík, Niessner Matyáš, Mokrejšová Alena, Rusler Lukáš.

25.11.2018          TJ Cement Hranice na Moravě

V neděli 25.11 jsme se s dětmi zúčastnili turnaje v Hranicích, kde jsme se utkali s družstvy Hranice A, Hranice B, a s družstvem z Žeravic. Na turnaji byli vidět obrovské pokroky, které všechny děti udělaly oproti minulým turnajům. Na závěr turnaje si děti vyzkoušely dovednostní soutěže a rozdělily si zaslouženou sladkou odměnu.

Sestava: Jenš David, Dokoupil Milan, Šrot Sebastian, Hoferek Matěj, Niessner Matyáš, Matušek Šimon, Tinklová Veronika, Mokrejšová Alena, Rusler Lukáš, Holub Matěj.

18.11.2018          Házená Velká Bystřice

V neděli 18.11.2018 jsme se s družstvem zúčastnili turnaje ve Velké Bystřici, kde naše družstvo poměřilo své síly s družstvy z Bystřice, Hranic a z olomoucké Zory . Celý turnaj děti předváděly sympatické výkony, ale měly jeden velký problém a to nahrávky. Na ně se v dalších trénincích zaměříme a do dalšího turnaje je určitě zlepšíme.

Sestava: Holub Matěj, Niessner Matyáš, Hoferek Matěj, Matušek Šimon, Milan Dokoupil, Jenš David.

 
 
11.11.2018  TJ Sokol Kostelec na Hané – HK
 
I přesto, že jsme na dnešní turnaj vyjížděli téměř za ranního kuropění, děti podaly úžasný výkon. Statečně bojovaly hned od samého začátku, a i když se nepočítalo skóre, byla znatelně vidět herní převaha. V prvním zápase si děti poradily se zhruba stejně silným družstvem Hranic, v dalším zápase bez problémů zdolaly děti z Prostějova a dokonce ani poslední silné domácí družstvo z Kostelce, pro nás nepředstavovalo problém. Kostelec proti nám po celé utkání nasadil „osobku“, ale děti se nenechaly zastrašit a předvedly družstvu z Kostelce, že i když osobní obranu příliš netrénují, umí si s ní poradit. Následovaly dovednostní soutěže a se sladkou odměnou odjížděly děti spokojeně domů.
 
Plusem pro nás byla i vysoká účast hráčů, kdy jsme po dlouhé době vyjížděli do boje v počtu 10, takže bylo možné hráče více střídat a děti nebyly příliš unavené.
 
Děkuji za pomoc rodičům a také – na pozici trenéra – staršímu minižákovi Marťovi Ruslerovi.
 
Sestava: Dokoupil Milan, Matušek Šimon, Rusler Lukáš, Niessner Matyáš, Tinklová Veronika, Hoferek Matěj, Jenš David, Hušek Janík, Holub Matěj, Mokrejšová Alena.

4.11.2018 Házená Velká Bystřice

Dne 4.11. vyrazilo mladší minižactvo na turnaj v rámci soutěže do Velké Bystřice. Zde poměřilo své síly s domácím družstvem, družstvem Tatran Litovel a Kostelcem na Hané.

První zápas děti spaly, a bylo vidět, že jim chyběly dva zrušené tréninky. Měly problém se zorientovat na hřišti, sledovat a rozběhnout se. V druhém poločase se již trochu rozkoukaly, a v zápase proti Tatranu Litovel trenérům i sobě zlepšily náladu, podávaly pěkné výkony. Díky hře proti slabšímu družstvu se hráči zvládli dobře zorientovat. Turnaj jsme zakončili zápasem proti družstvu z Kostelce na Hané, klasicky osobkou, se kterou „bojujeme“ … Po posledním zápase proběhly dovednostní disciplíny a hráči dostali sladké odměny.

Sestava: Dokoupil Milan, Matušek Šimon, Rusler Lukáš, Niessner Matyáš, Tinklová Veronika, Veselá Eliška, Hušek Janík, Holub Matěj, Mokrejšová Alena.

21.10.2018 DHK Zora Olomouc

V neděli 21.10.2018 jsme se zúčastnili turnaje pořádaného DHK Zora Olomouc. Za soupeře jsme kromě „Zory“ měli i družstva z Prostějova a Litovle. Hrálo se bez počítání skóre, všechny děti nastoupily do utkání s nadšením a radovaly se z každého úspěchu. Z našich začínajících nováčků se turnaje zúčastnila i Alenka a Matěj, pro kterého to byl úplně první reálný „střet“ s házenou (kromě střetu s dalším spoluhráčem a vykouzlené modřiny na čele J). Děti se snažily na všech herních postech, opět bylo vidět zlepšení v obraně, ale musíme stále více trénovat kličky.

Na konci turnaje děti předvedly své schopnosti v dovednostních soutěžích a domů si kromě zážitků z turnaje, odnesly i sladkou odměnu.

Děkujeme rodičům za podporu.

13.10.2018 – Senice n. H.

V sobotu 13.10.2018 jsme se zúčastnili turnaje miniházené v Senici na Hané. Po vyřešení drobného problému, kdy jsme zjistili, že se nehraje v hale, ale na venkovním hřišti, jsme se rychle zapojili do prvního zápasu. I když se nepočítalo skóre, bylo vidět, že se děti výrazně zlepšily v obraně a prvního soupeře, domácí družstvo ze Senice na Hané, hodně potrápily. Následoval zápas s družstvem Velké Bystřice, který byl velmi vyrovnaný a stejně tak i poslední zápas s děvčaty ze Zory Olomouc.

V obraně budeme muset zapracovat na spolupráci spojky a křídla, snažit se víc a dřív přistupovat a přerušovat protihráče, a také zkoušet víc chodit do kliček. Stále máme také nepřesné přihrávky a někdy se i stane, že přihrajeme soupeři. Při útoku pak nesledujeme spoluhráče kolem sebe a někdy tak díky nepřesné střelbě, ztratíme míč. Celkově se však děti opravdu hodně snažily a bylo vidět, že je hra baví.

V brance děkujeme za velkou pomoc Mildovi Dokoupilovi. Na pozici trenérky se v posledním zápase proti Zoře představila i starší minižáčka Sára Hrachovinová, která se statečně úkolu zhostila.

Naše díky za podporu patří též rodičům.

Sestava: Dokoupil Milan, Niessner Matyáš, Tinklová Veronika, Rusler Lukáš, Matušek Šimon, Mokrejšová Alena, Hušek Janík

23. 9. 2018 TJ Sokol Horka nad Moravou

V sobotu 23.9. jsme uspořádali domácí turnaj, kterého se zúčastnila 2 družstva z Hranic a HBC Olomouc. V prvním zápase děti nastoupily proti prvnímu družstvu z Hranic, předvedly skvělí výkon hlavně v obraně, konečně začali k soupeři přistupovat, jak je učíme, za to patří dětem veliká pochvala. V bráně je podpořil talentovaný brankář Milan, zaslouženě v zápase nedostali ani jeden gól! Zbytek turnaje proběhl ve stejném rytmu, na závěr si vyzkoušely dovedností soutěže, po kterých dostaly vytouženou a zaslouženou sladkou odměnu.

Sestava: Niesner Matyáš, Hoferek Matěj, Holub Matěj, Mokrejšová Alena, Matušek Šimon, Rusler Lukáš, Tinklová Veronika, Dokoupil Milan, Jenš David, Šrot Sebastian, Protivánková Rozárie, Vágner Radim.

16.9.2018 TJ Sokol Horka nad Moravou

V sobotu jsme na našem domovském hřišti na Sokolce pořádali první z turnajů podzimní části. Z původně přihlášených čtyř družstev se nakonec pro nemoc odhlásilo družstvo ze Senice na Hané, takže jsme se utkali pouze se zástupci Kostelce na Hané a DHK Zora Olomouc. Jelikož i naše družstvo bylo oslabeno, byli jsme nuceni využít pomoci dnes již starších minižáků. Počasí nám přálo, také děti byly dobře „naladěné“, takže ve všech utkáních děti podávaly bojovné výkony, a i když se hrálo bez počítání skóre, snažily se nenechat nic náhodě. Jako rozhodčí měla svou premiéru starší minižákyně Sára, která překonala svůj počáteční ostych a nakonec bylo píšťalku i slyšetJ. Na závěr turnaje se děti zapojily do dovednostních soutěží a všechna družstva si odnesla sladké odměny za účast na turnaji.

Děkujeme za podporu rodičů.

Sestava: Dokoupil Milan, Jenš David, Šrot Sebastian, Rusler Lukáš, Hoferek Matěj, Vánský Radim.

1. 9. 2018 Házenkářské naděje 2018 (Horka nad Moravou)

Dne 1. 9. 2018 se naše družstvo mladšího minižactva, po týdenním soustředění, zúčastnilo domácího turnaje Házenkářské naděje, kde poměřili své síly s týmy z Holešova, Hranic, Kostelce, Bystřice pod Hostýnem, Telnice a s Olomouckou Zorou. Ve všech utkáních děti podaly sympatické výkony. Samozřejmě se objevily individuální chyby, ale ty v průběhu sezóny určitě doladíme. Na závěr musím dodat, že naše družstvo hrálo proti týmům staršího minižactva a na turnaji dokázali vybojovat 10. místo z celkových 12 přihlášených družstev.

Sestava: Halouzková Julie, Jenš David, Dokoupil Milan, Niessner Matyáš, Rusler Lukáš, Tinklová Veronika, Matušek Šimon, Šrot Sebastian.